Vappu Pimiällä on hämmentävä tapa, johon hän turvautuu vain kerran vuodessa – aisaparilla täysin päinvastainen asenne: ”Siitä ei seuraa hyvää” - Viihde - Ilta-Sanomat

Vappu Pimiällä on hämmentävä tapa, johon hän turvautuu vain kerran vuodessa – aisaparilla täysin päinvastainen asenne: ”Siitä ei seuraa hyvää”

Vappu Pimiän (vas) ja Marja Hintikan yhteinen talk show alkaa helmikuussa.

Julkaistu: 6.1.2019 8:02

Vappu Pimiälle ja Marja Hintikalle uusi vuosi merkitsee symbolisesti uutta alkua. Molemmat odottavat jo kärsimättömästi yhteisen talk show’nsa alkamista.

Ilta-Sanomien uudenvuoden kuvaukset ovat täynnä kuplivaa naurua, kun juontajat Vappu Pimiä ja Marja Hintikka hassuttelevat yhdessä kameran edessä. Iloa tai heittäytymiskykyä ei näiltä naisilta puutu.

Juontajat tunnustautuvat innostuvansa uuteen vuoteen liittyvästä juhlinnasta paljon. Silloin on aika pohtia, mistä on kiitollinen ja mitä kulunut vuosi on opettanut. Samppanja, raketit ja yhdessäolo läheisten kanssa kuuluvat olennaisena osana juhlahumuun.

– Vuoden vaihtumisessa on aina taianomaista tunnelmaa. Silloin on mahdollista sulkea tietty aikakausi. On hienoa, että voi henkisesti kääntää uuden lehden elämässä. Minä ainakin usein kirjoittelen ylös seuraavan vuoden haaveita tai toiveita, Marja Hintikka sanoo.

– Meillä on ollut monen vuoden ajan kahden ystäväni kanssa perinne, että lähetämme uudenvuoden aattona tekstarilla toisillemme kolme toivetta. Kun vuosi vaihtuu, jokainen toivoo toisten toiveita, Vappu Pimiä kertoo uudenvuoden perinteistään.

Hintikka viettää uudenvuoden perheensä kanssa, kun taas Pimiä juhlii vuoden vaihtumista kahdestaan aviomiehensä kanssa.

– Lapset ovat isovanhempien luona Kuopiossa. Yleensä juhlapyhät mennään lasten ehdoilla, mutta nyt voi lähteä ihan laukalle, hän hymyilee.

Juontajien keskinäistä sanailua kuunnellessa voi tulla yllätyksenä, etteivät naiset ole aikaisemmin päätyneet tekemään yhdessä tv-ohjelmaa. Helmikuussa parivaljakko onkin todellisen tulikokeen edessä, kun heidän yhteinen Vappu & Marja Live -talk show alkaa AVA-kanavalla.

Tammikuussa he juontavat Kultainen Venla -gaalan, jossa palkitaan vuoden 2018 parhaat kotimaiset tv-ohjelmat ja niiden tekijät.

Hintikka on aiemmin juontanut Ylellä suosittua Marja Hintikka Live -ohjelmaa. Pimiällä puolestaan on talk show -kokemusta Korkojen kera -ohjelmasta vuosilta 2011–2013. Tuolloin juontajaparina oli Jenni Pääskysaari.

– Talk show perustuu vahvasti vetäjien kemiaan. Meillä vieraat ovat pääosassa, mutta talk show tietenkin henkilöityy juontajiin, Pimiä sanoo.

Parivaljakko lähtee tekemään ennen kaikkea viihdyttävää show’ta, joka liimaa katsojat ruudun ääreen kotisohvillaan.

– Meitä yhdistää se, että olemme suorapuheisia. Eihän show’sta tule mitään, jos ei kysytä vieraalta suoraan, vaan jotakin aihetta kierrellään kuin kuumaa puuroa. Jokaisen vieraan kanssa pitää tiedostaa, että mikä on se pääkysymys, Hintikka huomauttaa.

Jos naisten luonne antaa jotain viitteitä tulevasta show’sta, niin huumoria siitä ei ainakaan tule puuttumaan. Molempia naisia yhdistävät niin samankaltaiset luonteet kuin elämäntilannekin.

Hintikka sanookin tunnistaneensa Pimiässä heti sielunsiskonsa.

– Olemme hyvin samanlaisessa elämäntilanteessa. Meillä on molemmilla pienet lapset ja olemme samanikäisiä. Uskon, että meillä on samanlainen työmoraali. Kyllä toinen työhullu toisen löytää, Hintikka virnistää.

Naiset laskeskelevat tavanneensa ensimmäisen kerran 2015, jolloin he juonsivat yhdessä Elämä lapselle -konsertin. Jo silloin mielessä heräsi ajatus, että tuon tyypin kanssa olisi hauska työskennellä.

– Sen jälkeen meillä oli satunnaisia tapaamisia. Emme ole henganneet yhdessä, mutta aina on voinut laittaa viestiä, jos on tarvinnut apua jossakin, Pimiä kuvailee.

–Tulemme toimeen mielestäni tosi hyvin. Arvostan suorapuheisuutta ja avoimuuden ilmapiiriä, Pimiä sanoo.

Hintikka muistelee nauraen yllättävää kohtaamista Pimiän kanssa, joka johti mökkikauppoihin.

– Kesällä 2016 Vappu kurvasi Ylen sisäpihalle. Mikä tuuri, että ajat just mun ohi! Uskon tällaisiin merkkeihin. Olimme silloin pohtineet kesämökin ostamista Ilen (Uusivuori) kanssa ja näytin Vapulle myynti-ilmoituksen.

Pimiä muistaa tilanteen hyvin ja kauhistelee parkkeeranneensa tuolloin auton ihan miten sattui.

– Pidin puolen tunnin saarnan siitä, mitä kaikkea hyötyä on kesämökistä. Avioliitto voi paremmin ja perhedynamiikka. Kaupat tuli! hän nauraa.

40-vuotiaat Hintikka ja Pimiä kokevat, että ikä on tuonut varmuutta tekemiseen ja luottoa omaan osaamiseen. Pimiä laskeskelee aloittaneensa juontamisen MTV-kanavan chatista lähes 20 vuotta sitten. Hintikka puolestaan seurasi sydäntään ja siirtyi mainosalalta radioon.

– 15 vuotta sitten luovuin vakituisesta työpaikasta ja siirryin unelman perässä YleX:lle kuukauden työsopparille. Se kannatti, hän hymyilee.

Nykyään he ovat eräitä Suomen tunnetuimpia tv-kasvoja, mutta molemmat painottavat, että elämässä on oltava muutakin kuin työ. Suosion tai julkisuuden ei pitäisi ikinä antaa kilahtaa päähän.

– En koskaan googlaa itseäni. Siitä ei seuraa mitään hyvää. Palautteen ei pidä antaa määrittää itseään. Tekee vaan työnsä niin hyvin kuin voi ja luottaa omaan tekemiseensä, Hintikka sanoo.

– Käyn kerran vuodessa googlaamassa oman nimeni, kun haluan uida syvissä vesissä. Se on ihan mielenkiintoista. Sain chatissa niin paljon kuraa, että opin tavallaan kovettamaan itseni, Pimiä sanoo ja korostaa suurimman osan saamastaan palautteesta olevan kuitenkin asiallista.

Hintikalle vuosi 2018 on ollut erityinen monestakin syystä. Hän oli pitkään kotona perheen nuorimman, maaliskuussa 2017 syntyneen lapsen kanssa. Sitten tuli MTV:n huippusuosittu Tanssii tähtien kanssa -kisa ja parketilla kolmen pienen lapsen äidistä kuoriutui sähäkkä viettelijätär.

– Hän on meidän viimeinen pieni, niin olen yrittänyt siitä nautiskella. En ole ollut kuuteen vuoteen näin pitkään niin, etten olisi taas raskaana! hän nauraa.

– Tämä vuosi on ollut oman itseni luokse palaamisen vuosi, oman identiteetin palauttelun vuosi. Tanssikisa oli osa sitä. TTK:n jälkeen minusta on tullut pukeutumisen suhteen ihan höveli. Ketkuilin kuin mikäkin vatsatanssija! Minulta lähti sordiino. Ehkä se on tämä ikä?

Pimiä nyökkää ja sanoo iän ja kokemuksen tuovan itsevarmuutta tv-esiintymiseen.

– Kerran mulla oli TTK:ssa puku, joka oli tosi avonainen kaula-aukosta. Mietin että, apua, voinko laittaa tätä. Ihailemani Sikke Sumari istui yleisössä ja kävin kysymässä, että onko tämä liikaa, Pimiä sanoo ja kuvailee puvun dekolteeta.

– Sikke sanoi, että niin kauan kun nuo ovat tuossa asennossa, niin anna mennä vaan, hän nauraa.

Ensi vuoden Pimiä toivoo olevan yhtä antoisa kuin vuosi 2018. Vuoden kohokohta hänelle on ollut toukokuiset 40-vuotissynttärit, joita juhlittiin parin sadan hengen voimin.

– Ammatillisesti vuosi on ollut tosi hyvä. On ollut haasteitakin. Toivon, että ensi vuosi menisi vähemmällä stressillä, Pimiä sanoo ja kuvailee kesän menneen osittain remontin ja muuton kanssa tasapainotellessa.

Hintikka nostaa vuoden parhaaksi hetkeksi kesällä perheen kesken vietetyt viikot. Hän pitää sormet ristissä, että viisihenkinen perhe löytäisi ensi vuonna uuden kodin, jossa olisi enemmän tilaa.

– Toivon, että ensi vuonna olisi kepeä ilo läsnä elämässä koko ajan. Aina on paljon hommaa ja töitä on kiva tehdä, mutta pitäisi muistaa sallia itselleen nautintoa. Elämässä on kuitenkin kyse siitä, että on kivaa.

Uudenvuodenlupauksista kumpikaan heistä ei perusta, mutta pienen pohdinnan jälkeen Marja Hintikka nimeää yhden lupauksen vuodelle 2019.

– Ehkä voisin kiroilla vähemmän, hän virnistää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?