AL: Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali erosi ja rakastui työkaveriin - Viihde - Ilta-Sanomat

AL: Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali erosi ja rakastui työkaveriin

Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali ja sellisti Elina Sipilä löysivät toisensa Tampereen Filharmoniassa.

30.12.2018 23:48

Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali ja sellisti Elina Sipilä kertoivat Aamulehden haastattelussa viettäneensä uusperheensä ensimmäistä joulua. Pariskunta tapasi Tampere Filharmoniassa.

Rouvali ja Sipilä kertovat, että suhde alkoi ensin ystävyytenä, kun Rouvali aloitti 2013 Tampere Filharmonian ylikapellimestarina. Tuolloin kumpikin oli tahollaan varattu. Myöhemmin kummankin entinen suhde päättyi eroon.

Elina Sipilä 2016.­

Sipilä kuvailee Rouvalia ”luonnonvoimaksi, jonka kanssa on helppo olla”. Rouvali taas vitsailee pitävänsä ”aikuisista naisista”. Pariskunta on seurustellut nyt vuoden.

Nurmijärveltä Tampereelle

Rouvali kertoi Ilta-Sanomien helmikuisessa henkilöhaastattelussa perhe-elämästään. Tuolloin kapellimestari asui avoliitossa pianisti Heini Lehdon kanssa Nurmijärven Lepsämässä. Lehdolla ja Rouvalilla on nelivuotias poika.

Lehto ja Rouvali muuttivat Lepsämään vain kaksi vuotta aiemmin Helsingistä. He olivat ostaneet hetken mielijohteesta 22 hehtaaria metsää ja peltoja sisältävän tilan, vaikka olivat tapailleet toisiaan vasta pari viikkoa – muusikot toki olivat tunteneet toisensa jo Sibelius-Akatemian ajoista.

Rouvali kertoi uran ja perheen yhteensovittamisesta.

Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali Veljeni vartija -oopperan kantaesityksessä.­

– Kun tulen kotiin, toinen saa vapaata. Ei se ole helppoa. Vaikka olisin kuinka väsynyt ja haluaisin kotiin tullessani yhden vapaapäivän, se ei ole mahdollista: poika haluaa tietenkin heti leikkiä isänsä kanssa. Toisaalta, se on juuri hyvä tapa nollata: työt unohtuvat heti, kun leikin lapseni kanssa, Rouvali kertoi tuolloin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?