Bikinimalli antoi täyslaidallisen somevihaajille – julkaisi sarjan kuvia, joissa selluliitti saa todellakin näkyä - Viihde - Ilta-Sanomat

Bikinimalli antoi täyslaidallisen somevihaajille – julkaisi sarjan kuvia, joissa selluliitti saa todellakin näkyä

Häpeämättömät kuvat omassa kehossa viihtymisestä ovat vastaisku tiukoille ihanteille.

Instagramin bikinimalli Ariella Nyssa kehottaa julkaisuissaan seuraajiaan arvostamaan kehoaan ja kantamaan sen ylpeydellä, vikoineen päivineen.­

30.12.2018 6:41

Australialainen 21-vuotias Ariella Nyssa on noussut sosiaalisessa mediassa julkkikseksi julkaisemiensa bikinikuvien myötä. Nyssan julkaisemat kuvat ovat rohkeita siinä mielessä, että hän uskaltaa näyttää niissä kehostaan ylpeänä ne osat, joita monet naiset ja yleinen mielipide helposti pitävät häpeällisinä.

Yksi tällainen asia on selluliitti, jota bikinimalliksi tituleerattu Nyssa ei häpeile esitellessään seuraajille erimallisia muotibikineitä ja uimapukuja Instagram-tilillään. Seuraajia on kertynyt yli 180 000.

Viime viikolla Sydneyssä asuva Nyssa julkaisi sarjan kehopositiivisia bikinikuvia vastauksena ”somevihaajilleen”, ilkeille trolleille ja pahantahtoisille kommentoijille, kertovat Fox News ja News.com.au.

Tuoreessa julkaisussaan Intagramin bikinimalli kertoo saamistaan vihakommenteista, joissa arvostellaan hänen ulkonäköään ja etenkin selluliitin näkymistä kuvissa. Kommentoijat sanoivat uimapukumallin selluliitin olevan vika, merkki laiskuudesta ja epäterveellisyydestä.

Nyssa vastaa vihakirjoittajille näin:

– Selluliitti on kaunista. Se on yksi monista puolista, joita minussa on. En mistään hinnasta vaihtaisi sitä pois.

– Niin monet tytöt kysyvät minulta, miten selluliitista pääsisi eroon. Ja tiedättekö, mitä vastaan? Kerron heille, että tehkää siitä oma juttunne! Miksi joku haluaisi päästä eroon jostain niin yksilöllisellä tavalla kauniista asiasta kehossaan?

Bikinimalli myös avautuu yhdessä julkaisussa omasta taistelustaan kauneusihanteiden kanssa.

– Joitakin vuosia sitten vihasin selluliittiani, olin sen takia todella epävarma itsestäni. Otin tärkeimmäksi taistelukseni kamppailla sellaista asiaa vastaan, mitä suurin osa yhteiskunnasta pitää ”epäterveellisenä” ja ”epäviehättävänä virheenä”.

Hän kertoo jättäneensä tuolloin pois ruokavaliostaan kaikki ruoat, joita rakastaa, ravanneensa salilla tekemässä aerobista harjoitusta ja juoksemassa juoksumatolla.

– Koko sen ajan olin jatkuvasti väsynyt, immuunijärjestelmäni oli surkeassa kunnossa ja mielenterveyteni sekä omanarvontuntoni olivat hyvin matalalla.

Lopulta Nyssa sanoo pysähtyneensä miettimään, mikä selluliitissa muka tekee hänestä epäviehättävän.

– Ja tiedättekö, vastaus on EI MIKÄÄN. Selluliitti ei tee kenestäkään yhtään vähempää viehättävää. Se ei ole terveytesi merkki eikä sen todellakaan tulisi estää ketään rakastamasta itseään.

Samassa päivityksessä hän huomauttaa, että vaikka hän elää nyt terveellisemmin kuin koskaan aiemmin, selluliittia on silti.

– Syön kohtuullisesti ja olen terveempi kuin koskaan ennen, sekä fyysisesti että psyykkisesti. Ja minulla on silti selluliittia! Täydellisen sileää kehoa on miltei mahdotonta saada eikä se ole mikään todiste tai merkki kenenkään kauneudesta. Joten tässäpä minä ja minun selluliittini ovat jälleen kerran muistuttaakseen kuinka ihania ja uniikkeja meidän kehomme ovat – oli selluliittia tai ei.

Kehopositiivisuus on noussut viime aikoina ilmiöksi etenkin sosiaalisessa mediassa. Häpeilemättömät kuvat eri kokoisissa kehoissa viihtymisestä ovat vastaisku tiukkojen ihanteiden vaalijoille. Nyssan, niin kuin monen muun samasta teemasta kuvia julkaisevan viesti on kannustaa muita naisia (ja myös miehet mainittu) rakastamaan omaa kehoaan ja olemaan kehostaan ylpeitä, vaikka joku näkisikin paljon ”vikoja”.

Nyssa kehottaa seuraajiaan ostamaan ne bikinit, mitkä on aina halunnut ja käyttämään asua, joka tuo jenkkakahvat kunnolla oikeuksiinsa.

– Kauneus on katsojan silmässä. Minulle kauneus on sitä, että on kiltti. Kauneus on sitä, että rakastaa vastaantulevia ihmisiä ja myöntää omat virheensä, jotta voi kasvaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?