HS: Laura Malmivaaran ja Aku Louhimiehen välit olivat eron jälkeen kireät – tilanne aukesi Itäkeskuksen parkkipaikalla

Laura Malmivaara ja Aku Louhimies erosivat yli kahdeksan vuotta sitten.

28.12.2018 7:41

Näyttelijä Laura Malmivaara, 45 vuotta, kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa siitä, miten ensimmäinen joulu avioeron jälkeen oli hänelle vaikea kokemus. Hänellä oli kova ikävä omia lapsia, jotka olivat ensimmäistä kertaa jouluna muualla.

– Ensimmäinen joulu ilman lapsia oli varmasti vaikein. Perheen malli ja se elämä, mitä ei enää ole, tulevat jouluna suoraan silmille, Malmivaara sanoo HS:lle.

Siitä kokemuksesta on nyt jo vuosia aikaa.

Yllä oleva video: Ensimmäinen joulu ilman lapsia oli varmasti vaikein, kertoo Laura Malmivaara.

Kuva HS:n artikkelista. Laura Malmivaara mökillään Loviisassa.

Jutussa kerrotaan siitä, miten Malmivaara kertoi erokokemuksestaan avoimesti viime kesänä Tampereella Herättäjäjuhlilla. Hän on körttisuvun edustaja.

Puheesta kävi ilmi, miten kireät välit ex-avioparilla oli avioeron jälkeen.

– Itäkeskuksen parkkipaikalle on parkkeerattu kaksi autoa. Nainen nostaa omasta autostaan kaksi pientä reppua, mies ottaa ne vastaan ja laittaa maasturinsa takapenkille. Sitten nainen nostaa kaksi lasta autosta toiseen. Tilanne on jännittynyt ja täynnä surua. Lapset yrittävät olla reippaita. Nähdään viikon päästä, nainen sanoo ja halaa lapsia vuorotellen.

– Auto katoaa risteyksestä, mutta nainen näkee takaikkunasta pienet kädet vilkuttamassa. Nainen jää seisomaan hetkeksi kauppakeskuksen vilinään, ja on kuin maa vajoaisi hänen jalkojensa alta. Ääntä ei kuulu, mutta sisällään nainen huutaa, kuului Malmivaaran puheen alku Herättäjäjuhlilla.

Nykyään välit ovat hyvät

Malmivaara kertoo HS:ssa, että nykyään hänellä ja Louhimiehellä on hyvät ja ystävälliset välit. Malmivaaralla on itsellään uusi seurustelukumppani.

Malmivaara ja Louhimies yhdessä Jussi-gaalassa vuonna 2009. Entinen aviopari teki paljon töitä yhdessä suhteensa aikana.

Malmivaara ja ohjaaja Aku Louhimies, 50 vuotta, päätyivät asumuseroon vuonna 2010. Avioero astui voimaan joulukuussa 2012. IS kertoi aiheesta tuolloin.

Naimisiin ex-pariskunta meni vuonna 2003. Heillä on yhdessä kaksi tytärtä.

Aku Louhimiehen ja Laura Malmivaaran suhde alkoi työsuhteena vuonna 1999. Malmivaara on kertonut Aku Louhimiehestä kertovassa kirjassa suhteen alkamisesta.

– Minun ja Akun suhde alkoi työsuhteena Levottomia tehdessä. Emme silloin vielä seurustelleet. Levottomat oli monille meistä tekijöistä ensimmäinen elokuva. Sekin varmasti hitsasi työryhmää yhteen. Se oli meidän neitsytmatka, Malmivaara sanoi kirjassa.

Laura Malmivaara kertoi erostaan IS:n 40-vuotishaastattelussa vuonna 2013, kun erosta oli kulunut kolme vuotta aikaa.

Tuolloin Malmivaara sanoi, että arkiset asiat ovat alkaneet sujua helpommin, kun lapset ovat isompia.

– Hyvät välit Akun kanssa auttavat asiassa ja lasten kasvatuksessa, hän sanoi myös.

– Olemme eron jälkeen koko ajan halunneet arvostaa toistemme yksityisyyttä, hän lisäsi.

Artikkelia täydennetty lisätiedoilla kello 9.58.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?