Petteri Ahomaa ja Kalle Keskinen ottavat ensi kesänä valtavan riskin: ”Jos homma lätsähtää, kehtaako siellä enää edes kävellä”

Julkaistu:

Vauhdikas kaksikko Kalle Keskinen ja Petteri Ahomaa järjestää kesällä festarit Karjaalla.
Tapahtumajärjestäjä Kalle Keskinen, 38, ja tv-tuottaja Petteri Ahomaa, 48, ovat vauhdikkaita toiminnan miehiä, jotka ovat kumpikin tarjonneet tälle maalle vahvoja tunnemuistoja synnyttävää viihdettä. Ahomaa on tuottanut katsottavaksi ison joukon suosittuja tv-ohjelmia ja Keskinen tuonut maahan esiintymään maailmantähtiä.

Nyt tehokaksikko on yhdistänyt voimansa ja tästä voi seurata vielä vaikka mitä. Ensimmäisenä yhteishankkeena käyntiin polkaistaan uusi kesätapahtuma Raasepori Festivaali Karjaalla lauantaina 29. kesäkuuta.

Kaveruksilla on yhteinen riippuvuus.

– Olen koukussa riskeihin. Se saa aamuisin sängystä ulos, Keskinen myöntää.

– Jos jossain on olemassa riski, niin sehän otetaan. Se on ollut mottoni elämässä, Ahomaa komppaa.

– Aina on oltava jotain kunnon tekemistä, josta tulee painetta ja toimintaa. Tykkään lukea ja golfata, mutta ne eivät riitä. Elämässä on ollut vauhtia ja vaarallisia tilanteita eikä energian määrä ole laskenut vieläkään, mutta nykyään sitä osaa kanavoida entistä paremmin, Ahomaa arvioi.


 

Jos jossain on olemassa riski, niin sehän otetaan. Se on ollut mottoni elämässä.

Tehot on nyt isketty täysille. On näytön paikka, koska Ahomaa on asunut Karjaalla tai sen lähitienoilla lähes koko lapsuutensa ja nuoruutensa ja viettää siellä edelleen paljon aikaa.

– Kotipaikalla onnistuminen on aina kaikista tärkeintä. Itse järjestän ensi kesänä jo 16 kertaa Seinäjoen Vauhtiajot omassa kotikaupungissani. Siksi tiedän, kuinka tärkeää tämä on Petterille. Nyt on paljon pelissä, Keskinen sanoo.

– Jos homma lätsähtää, kehtaako siellä enää edes kävellä. Varmasti olisin päässyt helpommalla, jos en olisi tätä keksinyt enkä olisi soittanut Kallelle, Ahomaa virnistää.

Kaksikko on pitänyt vuosien varrella satunnaisesti yhteyttä, mutta nyt yhteistyö on osoittanut samanhenkisyyden.

– Meillä on aina synkannut tosi hyvin. Huumorintaju menee yksiin ja kummallakin on vahva intohimo tehdä asioita, Ahomaa perustelee.

Kolmisen vuotta sitten Ahomaa mietti festivaalin järjestämistä lapsuusmaisemiinsa, mutta homma jäi, kun hän muutti pariksi vuodeksi Maltalle.

– Viihdyin siellä paikallisten myönteisen elämänasenteen takia. Meillä fiilis on ihan muuta. Kaipuu ulkomaille on olemassa, mutta nyt täällä on mielenkiintoisia töitä.

Vankan kokemuksen tv-alalla omaava Ahomaa palasi Suomeen tuottamaan Uutisvuoto-ohjelmaa, joka alkaa pyöriä tammikuun alussa MTV:llä. Ahomaa tekee myös uuden aluevaltauksen.

– Kirjoitan kirjaa, joka ei ole omaelämäkerta. Tämän enempää en asiasta voi vielä sanoa. Kustannussopimus kieltää sen.

Uuden festivaalin kotipaikka Raasepori on kaksikielistä aluetta, joten tuntui luontevalta ottaa festivaaleille esiintymään myös ruotsinkielisiä artisteja. Lavajuonnotkin hoidetaan molemmilla kielillä. Ruotsista paikalle porhaltavat Europe ja Lisa Ekdahl, Suomea edustavat Michael Monroe, Arttu Wiskari, Ville Pusa ja Popeda sekä paikallinen Billnäs Music Factory. Festivaalit pidetään Karjaalla aivan rautatieaseman tuntumassa sijaitsevassa Bulevardin puistossa.


Isojen konserttien ja festivaalien järjestäminen on viihdealan riskialtteinta toimintaa. Ollaan monien yllättävien asioiden kuten sään ja muiden tapahtumien armoilla. Välillä tulee kompurointia ja kolhuja, mutta sitä kutsutaan elämäksi. Tapahtumatuotannoissa tappiot voivat olla melkoisia ja aina välillä riskit konkretisoituvat.

– Jos osaa vähänkään laskea, ei lähde tälle alalle. Joskus on pitänyt maksaa muutama satatuhatta siitä, että on saanut kuukausia järjestää jotain konserttia, Keskinen myöntää.

Yrittäminen oli hänelle aiemmin niin tärkeää, että oma arvokin rakentui sen pohjalle.

– Itsetunto oli kiinni siitä, miten onnistuin projekteissa. Nyt olen kasvanut tuon yli.

Niin oli pakkokin tapahtua, muuten parin vuoden liiketoimintakielto olisi ollut liian raskasta aikaa. Liiketoiminnan taloussotkut on nyt hoidettu ja Keskinen palasi keväällä yrityksensä johtoon.

– Oli tiukka paikka, kun ei saanut tehdä rakastamaansa työtä. Tahallisesti ei ole tehty mitään väärin, mutta valitettavasti näihin hommiin ei ole olemassa muuta kuin kantapään koulu. Se on yleensä kouluista kallein, Keskinen sanoo.


 

Joskus on pitänyt maksaa muutama satatuhatta siitä, että on saanut kuukausia järjestää jotain konserttia.

Raasepori Festivaalin lisäksi Keskisellä on vireillä alkavalle vuodelle useita muitakin tapahtumia. Hän tuo kesäkuussa Suomeen Lenny Kravitzin ja lokakuussa Michael Bublén. Alkuvuodesta julkaistaan lisää konsertteja.

Keskinen palasi hiljattain ulkomailta.

– Puolitoistavuotias tytär oli sillä aikaa oppinut kävelemään. Hän taapersi omin jaloin minua vastaan. Silloin oli kyynel herkässä, Kalle sanoo ja näyttää kännykästään suloisen Frida-tyttärensä kävelemässä.

Kesällä lonkkansa tenniksessä pahasti ruhjonut Ahomaa ontuu, mutta on silti lähdössä jouluksi laskettelemaan Alpeille. Sopii kuvioon, sillä näiden herrojen menoa eivät pienet vauriot estele.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt