Näin julkkikset ovat pistäneet rahansa haisemaan – Johnny Depp hassasi 550 miljoonan euron omaisuutensa käsittämättömiin ylellisyyksiin

Julkaistu:

550 miljoonaa euroa törsännyt Johnny Depp ei suinkaan ole ainoa tähti, jonka miljoonat ovat huvenneet vauhdilla.
Hollywood-tähti Johnny Deppin rahavaikeudet nousivat julkisuuteen kesäkuussa, kun Rolling Stone -lehti haastatteli tähteä tämän kartanossa Lontoossa. 55-vuotias Depp on tienannut uransa aikana elokuvillaan yli 550 miljoonaa euroa, mutta mittava omaisuus on kulunut lähes loppuun.

Depp käy raivoisaa oikeustaistelua entisiä talousmanagereitaan vastaan. Näyttelijätähden mukaan managerit käyttivät hänen rahavarojaan huolimattomasti ja ottivat hänen nimiinsä velkaa. Managerit sanovat, että Deppin varat ovat kuluneet yksinkertaisesti aivan liian ylelliseen elämäntyyliin.


Näyttelijä puhui rahatilanteestaan Rolling Stonen kohuhaastattelussa, jossa hän rehvasteli käyttäneensä miljoonia mitä erikoisimpiin juttuihin.

Hän on esimerkiksi kuluttanut kolme miljoonaa dollaria siihen, että saattoi posauttaa vuonna 2005 kuolleen hyvän ystävänsä, kirjailija Hunter S. Thompsonin tuhkat kanuunalla taivaalle.

– Se oli oikeasti viisi miljoonaa, tähti korjasi Rolling Stonen haastattelussa.

Depp on omistanut 14 luksuskiinteistöä eri puolilla maailmaa. Yksi niistä sijaitsee paratiisisaarella, jonka hän myös on ostanut kokonaan itselleen. Pienempi hankinta on esimerkiksi yli 7000 euroa maksanut sohva, jota käytettiin Kardashianien elämästä kertovan tosi-tv-sarjan kuvauksissa. Hän antoi sen tyttärelleen lahjaksi.


Yhdysvalloissa hämmästeltiin kun tähden entiset managerit kertoivat Deppin kuluttavan viiniin yli 30 000 euroa kuukaudessa.

– Se on valetta, ja loukkaavaakin! Oikeasti viiniin kuluu paljon enemmän, Depp kihisi haastattelussa.


Deppin asianajaja Michael Kump arveli lehdelle, että Deppille tuhlaaminen on sairaus. Hän ei osaa lopettaa sitä.

– Vaikuttaa siltä, että Depp kärsii ostosriippuvuudesta. Se voidaan todistaa mielentilatutkimuksilla, asianajaja totesi.

Dinosauruksen pääkallo ja albiinokäärmeitä

Toinen synkän taloudellisen tilanteensa takia otsikoissa viihtynyt tähti on Nicolas Cage, 54. Cage oli 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa eräitä Hollywoodin kovapalkkaisimpia tähtiä, mutta sittemmin omaisuus on huvennut vinhaa vauhtia.


Amerikkalaismediat ovat kertoneet Nicolas Cagen holtittoman rahankäytön tuoneen näyttelijälle miljoonien eurojen velat. Rahaa on huvennut esimerkiksi erikoisiin keräilyesineisiin, luksuskartanoihin ja autoihin. US Magazine kertoo Cagen ostaneen toinen toistaan oudompia esineitä ja maksaneen niistä muhkean summan. Yksi esineistä oli dinosauruksen pääkallo, jonka näyttelijä osti vuonna 2007 200 000 eurolla.


Lehtitietojen mukaan toinen kalloa havitellut näyttelijätähti oli Leonardo DiCaprio, joka jäi nuolemaan näppejään Cagen voittaessa hänet huutokaupassa.

Dinosauruksen jäänteiden lisäksi Cagen sanotaan omistaneen useita noitatohtorilta ostettuja kutistettuja ihmispäitä ja albiinokäärmeitä.

Kolmen vuoden vankeustuomio maksamattomien verojen takia

Muun muassa Demoliton Man ja Blade-rooleistaan tunnettu Wesley Snipes, 56, sai kolmen vuoden tuomion veropetoksesta ja aloitti istumisen kiven sisällä joulukuussa 2010.

Näyttelijä ei ollut jättänyt veroilmoitustaan vuosina 1999, 2000 ja 2001. Syyttäjän mukaan Snipes oli tienannut vuoden 1999 jälkeen yhteensä liki 40 miljoonaa euroa, mutta ei ollut tehnyt niistä veroilmoituksia eikä maksanut veroja. Näyttelijä puolustautui ilmoittamalla olevansa "maailmankansalainen", eikä Yhdysvalloilla siten ollut tähden mukaan oikeutta verottaa häntä.

Snipes vapautui vankilasta 2013.


Snipesin ja verottajan väliset erimielisyydet ovat jatkuneet tähän päivään asti. The Blast -sivusto kertoi marraskuussa, että Snipesille oli tehty tarkka maksusuunnitelma karhuttavien verojen varalle hänen päästyään vankilasta. Snipesin olisi pitänyt maksaa yli 8 miljoonaa euroa verottajalle, mutta näyttelijä yritti saada summan alhaisemmaksi oikeusteitse. Yritys epäonnistui.

29 miljoonan euron velat

Räppäri 50 Centin valtavat velat ovat herättäneet ihmetystä. 50 Cent, oikealta nimeltään Curtis Jackson, oli vielä muutama vuosi sitten Forbesin listauksessa kaikkien aikojen rikkaimpien hip hop -muusikoiden listauksen kärkikahinoissa. Toukokuussa räppärin omaisuus oli arvioiden mukaan noin 128 miljoonaa euroa. Nyt velkaa on peräti 29 miljoonaa euroa.

– Se on valtava määrä rahaa. Suurin osa menestysartisteista kerää sellaisen omaisuuden 20–30 vuodessa, julkkisten omaisuusasioihin perehtynyt Brian Warner kertoi Broke & Famous -ohjelmassa tammikuussa.

50 Centin alamäen arvioidaan alkaneen tähden lukuisten oikeustaistojen jälkeen. 2014 räppäri joutui maksamaan liki 5 miljoonan euron korvaukset julkaistuaan netissä vihamiehensä ex-puolison seksivideon.


Yli 16 miljoonan euron korvaukset 50 Cent joutui maksamaan hävittyään oikeuskiistan, jossa häntä syytettiin kuulokkeiden designin varastamisesta.

Räppärin taloudellinen tilanne on kuitenkin amerikkalaismedian mukaan kohentunut huomattavasti, sillä hän on saanut kymmeniä miljoonia euroja takaisin oikeusteitse. Hän oli haastanut oikeuteen useita häntä edustaneita tahoja, kuten asianajotoimistoja, ja voittaneen oikeustaistot.

Rahat hupenivat vinhaa vauhtia

Heidi Montag ja Spencer Pratt olivat kymmenen vuotta sitten eräitä maailman tunnetuimpia tv-kasvoja. Tuolloin elettiin suurta tosi-tv-buumia ja räväkkä pari oli tullut tv-katsojille tutuksi MTV:n huippusuositusta The Hills -ohjelmasta. Pari tahkosi sievoisen summan päästämällä tv-kamera häihinsä ja esiintymällä erilaisissa tilaisuuksissa.

Pariskunta on muistellut haastatteluissa, että saattoivat tienata jopa kuusinumeroisia summia lavastetuista paparazzikuvista ja muista tempauksista.


He eivät kuitenkaan pötkineet pitkälle tosi-tv-rahoillaan, sillä rahaa paloi nopeammin kuin he ehtivät sitä ansaita.

– Tuntui kuin olisin leikkinyt kotia. Tunsin olevani joku joka en oikeasti ole. Meillä oli bisnesmanagereita, jotka käskivät meidän lopettaa törsääminen, mutta esitimme täysin tietämättömiä, Montag, 32, muisteli People-lehdelle 2016.

Spencer Pratt, 35, kertoi lehdelle parin olevan niin puilla paljailla, että he joutuivat muuttamaan pahimpina aikoina hänen isänsä omistamaan rantataloon.

– Kukaan ei halua enää murtautua kotiimme. Varkaat googlaavat miten paljon meillä on omaisuutta ja näkevät että meillä on omaisuutta vain kymmenen dollaria, Pratt sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt