Takavuosien näyttelijäkaunotar tuhosi menestyksekkään uransa hetkessä – roolit loppuivat kuin seinään: työtoveri latasi täyslaidallisen diivailusta

Julkaistu:

Linda Fiorentinosta veikattiin suurta tähteä, mutta huhut näyttelijän temperamenttisesta käytöksestä kuvauksissa veivät häneltä lopulta isot roolit.
Näyttelijä Linda Fiorentino, 58, ponnahti tähdeksi 90-luvun eroottisista trillereistä, joissa hän esitti yleensä viettelijätärtä. Elokuvat, kuten The Last Seduction (1994) ja Jade (1995) tekivät hänestä aikansa seksisymbolin, jolle ennustettiin menestyksekästä uraa Hollywoodissa. Näin ei kuitenkaan koskaan tapahtunut.

Variety-lehti ja ABC News ovat kuvailleet näyttelijän menettäneen useita merkittäviä rooleja aivan viime tipassa. Fiorentinosta liikkui Hollywoodissa huhuja, joiden mukaan hän oli hankala työtoveri ja itsekeskeinen diiva. Legendaarinen elokuvakriitikko Roger Ebert on arvioinut Fiorentinon maineen hankalana tähtenä tuhonneen lopulta näyttelijän uran.


Fiorentinoa ei ole nähty valkokankaalla pian 10 vuoteen. Näyttelijän todellinen läpimurto tapahtui valtavaksi menestykseksi nousseessa Men in Black -elokuvassa (1997) Will Smithin ja Tommy Lee Jonesin rinnalla.

Huhujen mukaan Fiorentinon piti uusia roolinsa Men in Black 2 -elokuvassa, mutta elokuvan tähdet Smith ja Jones olivat kieltäytyneet työskentelemästä enää hänen kanssaan.


Men in Blackin menestystä seurasivat roolit elokuvissa, jotka eivät nousseet hittielokuvan kaltaisiksi menestyksiksi. Vähitellen Fiorentinon ura hiipui ja hän katosi julkisuudesta kokonaan.

Fiorentino ei ole koskaan kommentoinut äkillistä katoamistaan Hollywoodista. Näyttelijän työtoverit sen sijaan ovat ladanneet haastatteluissa täyslaidallisen ”hirviömäisestä” kollegastaan.

Vuonna 1999 julkaistu Dogma oli yksi viimeisistä Fiorentinon viimeisistä suurista Hollywood-rooleista. Elokuvan käsikirjoittanut ja ohjannut Kevin Smith on nimennyt Linda Fiorentinon olleen todellinen painajainen kuvauspaikalla.

– Hän on hankalin ihminen, johon olen urallani törmännyt.

– Linda aiheutti kuvauksissa kriisin ja tuskaa. Hän raivostui kun elokuvassa oli näyttelijöitä, jotka olivat kuuluisampia kuin hän, Smith latasi TV Guiden haastattelussa.

Smith on kertonut Fiorentinon kiukkuilleen kuvauksissa ja käyttäytyneen töykeästi työtovereitaan kohtaan. Välillä näyttelijä piti mykkäkoulua ja kieltäytyi puhumasta hänelle.

Viimeinen niitti Smithin mukaan oli se, että näyttelijän roolia pienennettiin elokuvassa ja elokuvan julisteessa etualalla poseerasivatkin Matt Damon ja Ben Affleck.

– Hän näki julisteen ja raivostui. Hänen päänsä oli photoshopattu jonkun toisen vartaloon, sillä hän ei koskaan poseerannut promokuvissa. Mallilla oli isommat rinnat kuin hänellä, Smith on muistellut.


Näyttelijä nousi edellisen kerran otsikoihin vuonna 2001 kun hän jätti roolinsa Till the End of Time -elokuvassa. Elokuva sisälsi runsaasti alastonkohtauksia ja Variety-lehden mukaan Fiorentino ei halunnut tehdä niitä. Näyttelijä oli kiinnittänyt huomiota elokuvan useisiin seksikohtauksiin ja pitänyt niitä tarpeettomina tarinan kannalta. Elokuvan tuottaja haastoi näyttelijän oikeuteen, mutta tapaus sovittiin lopulta oikeussalien ulkopuolella.

– Taiteilijana ja naisena minulla on oikeuksia. Kyse ei ole siitä, ettenkö olisi suostunut alastonkohtauksiin. He menivät liian pitkälle.

Viimeisen elokuvansa hän teki vuonna 2009, jonka jälkeen tähteä ei ole nähty tv:ssä tai valkokankaalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt