Viihde

Tv-katsojat häkeltyivät Joulupukin kuumasta linjasta – nuorekkaasti liikehtinyt pukki oli monelle liikaa: ”Tähänkö on tultu”

Julkaistu:

Legendaarinen Joulupukin kuuma linja on jälleen houkutellut suomalaiset tv:n ääreen. Tänä jouluna moni kuitenkin hieraisi silmiään nähdessään pukin flossaavan.
Ylen Joulupukin kuuma linja on monelle suomalaiselle olennainen osa jouluaattoa. Kello 8 aattoaamuna TV2:lla starttaava klassikko-ohjelma jatkuu aina kello 11.30 saakka.

Lähetyksessä kuullaan perinteisesti herttaisia ja hauskoja puheluita, kun lapset lähettävät terveisiä läheisilleen, laulavat pukille joululauluja ja kertovat joulunvietostaan.

Sosiaalisen median perusteella myös monet aikuiset seuraavat iki-ihanaa ohjelmaa kotisohvillaan.

– Koskaan ei ole liian vanha Joulupukin kuumalle linjalle... Twitterissä herkistellään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Maanantaiaamuna tv-katsojat hieraisivat kuitenkin silmiään seuratessaan lähetystä. Kesken jouluisen musiikkiesityksen joulupukki ja tontut antautuivat riehakkaaseen tanssiin. Pukki ja tontut esittelivät katsojille tämän hetken kenties kuumimpia tanssimooveja, flossausta ja däppäystä.
  • Katso alla olevalta IS:n lukijan videolta näyte joulupukin vinhasta liikehdinnästä:

Flossauksessa kädet heiluvat suorina puolelta toisille samalla kun lantio heiluu. Däppäyksessä yksi käsi nostetaan kohti taivasta samalla, kun pää kumarretaan kohti vastakkaista kainaloa.

Pukin nuorekas liikehdintä sai suomalaisilta ristiriitaisen vastaanoton sosiaalisessa mediassa. Osa katsojista riemuitsee, että Joulupukin kuumassa linjassa ollaan aallon harjalla ja seurataan lapsille tuttuja ilmiöitä. Osa puolestaan piti liikehdintää hieman liiankin nuorekkaana.
– Flossausta kuumassa linjassa I am livinggggggg, Twitterissa riehaannuttiin.

– Flossaava joulupukki, tähänkö on tultu.
– Joulupukki flossaamassa, jouluni on nyt valmis.

– Eikäh. Joulupukin kuuma linja on pilalla. Ne flossas... Twitterissä tuskaillaan.

Flossausilmiön aloitti amerikkalainen 16-vuotias Russell Horning vuonna 2014. Silloin Horning alkoi kuvata tanssejaan sosiaalisessa mediassa. Ensimmäinen askel kohti somekuuluisuutta tapahtui vuonna 2015 kun eräs Instagramissa suosittu mies merkitsi Horningin julkaisuunsa. Sen jälkeen Horning sai tuhansia uusia seuraajia.

Varsinainen läpimurto tapahtui toukokuussa 2017. Poptähti Katy Perry oli nähnyt Horningin videoita ja päätti ottaa pojan tanssimaan suosittuun Saturday night live -ohjelmaan. Nyt eri versioita tanssista on katsottu netissä kymmeniä miljoonia kertoja. Horningilla, ”The Backpack Kidilla on tällä hetkellä Instagramissa huikeat 2,3 miljoonaa seuraajaa.

Alla olevalla videolla Horningin flossausnäyte:
Flossaus ja däppäys ovat tunnettuja myös hittipeli Fortnitesta, jossa ne ovat poseeraus- tai tanssiliikkeitä. Osa pelin tanssiliikkeistä pohjautuu meemeihin tai viraalihitteihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt