Game of Thrones -komistuksen tähdittämä Aquaman pieksi Maija Poppasen Pohjois-Amerikan lippukassoilla

Julkaistu:

Supersankarielokuva keräsi ensi-iltaviikonloppunaan 67,4 miljoonan dollarin lipputulot.
Sarjakuvayhtiö DC:n elokuvauniversumin uusin supersankarielokuva Aquaman menestyi mainiosti ensi-iltaviikonloppunaan Pohjois-Amerikassa. Aquaman keräsi 67,4 miljoonan dollarin lipputulot ja oli viikonlopun selvästi katsotuin elokuva.

Aquaman jätti taakseen Disneyn uutuuden Maija Poppasen paluu, joka keräsi 22,2 miljoonaa dollaria.

Aquamanin hahmo luotiin jo 1940-luvulla, mutta se on perinteisesti jäänyt DC-yhtiön kuuluisampien hahmojen kuten Batmanin ja Teräsmiehen varjoon. Aquaman oli pitkään populaarikulttuurissa jonkinlainen naurunaihe, sillä veden alla elävää ja merieläinten kanssa kommunikoivaa hahmoa on pidetty supersankariksikin hieman hupsuna.

Valkokankaalle Aquamanin muodonmuutos karskiksi ja pitkätukkaiseksi sankariksi on kuitenkin onnistunut ilmeisen hyvin, sillä muhkeiden lipputulojen lisäksi myös kriitikot ovat yleisesti pitäneet elokuvasta. Nimiroolia näyttelee havaijilainen Jason Momoa, joka nousi kuuluisuuteen Game of Thrones -sarjan Khal Drogona. Momoa on nähty esimerkiksi myös vuoden 2011 Conan the Barbarian -elokuvan pääroolissa.

Aquamanin menestys olisi tärkeää DC:lle, joka on supersankarielokuvien kilpailussa jäänyt toistaiseksi pääkilpailijansa Marvelin jalkoihin.