Iida Åfeldt, 26, avautuu blogissaan karusta kokemuksesta – kahvilareissu vauvan kanssa sai tylyn käänteen: ”Minut valtasi järkyttävä viha”

Suosittu bloggaaja kertoo blogissaan saaneensa tylyä kohtelua ollessaan lounastamassa kahvilassa lapsensa ja ystävänsä kanssa.

Suosittu bloggaaja haluaa muistuttaa uusimmassa kirjoituksessaan ravintoloita siitä, että vanhemmat lapsineen ovat tärkeä asiakasryhmä.

Lastentarhaopettajana työskentelevä Iida Åfeldt kirjoittaa suosittua Iidan matkassa -blogia.

26-vuotiaalla Åfeldtilla on muutaman kuukauden ikäinen pieni Eemi-poika, ja hän jakaa blogiinsa avoimesti havaintojaan äitiydestä ja elämästä pienen lapsen kanssa.

Nyt helsinkiläinen Åfeldt on ottanut uusimmassa kirjoituksessaan kantaa monia vanhempia koskettavaan aiheeseen, nimittäin ulkona syömiseen pienten lasten kanssa.

Åfeldt kertoo saaneensa äskettäin erittäin tylyä kohtelua ollessaan menossa ystävänsä kanssa lounaalle Helsingissä.

– Molemmat olimme matkanneet toiselta puolelta kaupunkia julkisilla ja kävelleet vielä kohteeseen. Kahvilassa meille sanottiin, ettei vaunujen kanssa saa tulla sisälle. Olin hieman hölmistynyt asiasta. Vaunut piti jättää ulos kadulle, Åfeldt kuvailee blogissaan.

Sen lisäksi, ettei lastenvaunuja saanut tuoda lounaspaikkaan, ei kahvila myöskään kyennyt tarjoamaan syöttötuolia Åfeldtin ystävän vauvalle.

– Otin vaunuista koko omaisuuteni ja vauvan ja lähdin kysymään ystävän vauvalle syöttötuolia. Minulla oli kantoreppu omalleni mukana. Eräs työntekijä vastasi, ettei heillä ole syöttötuoleja. Silloin minut valtasi järkyttävä viha, vaunuilla ei olla tervetulleita, muttei ilmankaan niitä, koska syöttötuoleja ei ole, Åfeldt hämmästelee.

Tilanteesta tuohtunut Åfeldt kertoo blogissaan laittaneensa palautetta lounaspaikkaan ja saaneensa henkilökunnalta pahoittelut.

Hänen mukaansa ravintolaan oli myös luvattu hankkia jatkoa varten yksi syöttötuoli.

– Yksi syöttötuoli tuskin ratkaisee tilannetta. Minulle tuli niin inhottava olo saamastani palvelusta, että en enää halua kyseiseen paikkaan mennä. Minulle on lyhyen äitiyteni aikana tullut monta kertaa se tunne, etten ole tervetullut. Huonoa kokemusta on vaikea korjata ja luonnollisesti niitä paikkoja sitten välttää, Åfeldt toteaa.

Åfeldtin mielestä ravintoloiden tulisi petrata ja huomioida lapsiperheet huolellisemmin.

– Vanhempainvapaalla olisi päivisin hyvin aikaa käydä kahvilla tai lounaalla, tavata toisia vanhempia. Vanhemmat ovat iso kohderyhmä asiakkaita. Heidän kohtelemisensa ei ole mitenkään samantekevää. Hyvin kohdeltuina he tulevat uudelleen ja tuovat vielä ystävänsäkin lapsineen, hän muistuttaa.

Åfeldt on jakanut elämäänsä harvinaisen avoimesti bloginsa lukijoille. Syksyllä raskaana oleva Åfeldt herätti huomiota kertomalla, ettei tiedä vauvansa isää.

Åfeldt tuli raskaaksi yllättäen ehkäisystä huolimatta viime vuoden joulukuussa. Tuolloin hän tapaili samanaikaisesti kahta eri miestä. Bloggari kertoi raskaana ollessaan, että isä paljastuukin vasta vauvan syntymän jälkeen, mikä on aiheuttanut jatkuvia spekulaatioita vauvan isästä.

Nainen kertoi IS:lle löytäneensä raskauden loppuvaiheessa elämäänsä uuden miehen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?