Sometähden lipsautus sai aikaan järisyttävät seuraukset – Facebook-kommentti Thaimaan prinsessasta johti vakaviin syytteisiin - Viihde - Ilta-Sanomat

Sometähden lipsautus sai aikaan järisyttävät seuraukset – Facebook-kommentti Thaimaan prinsessasta johti vakaviin syytteisiin

Youtube-tähti on joutumassa vaikeuksiin kritisoituaan Thaimaan prinsessan muotiluomusta Facebookissa.

Youtube-tähti (vas.) kommentoi Thaimaan prinsessan (oik.) suunnittelemaa muotiluomusta kovin sanakääntein.­

19.12.2018 16:55

Kuuluisa thaimaalainen Youtube-tähti ja tv-persoona Wanchaleom Jamneanphol otti Facebookissaan kantaa tulenarkaan aiheeseen.

Jamneanphol seurasi monien muiden tapaan tämän vuoden Miss Universum -kauneuskilpailuja, jotka pidettiin joulukuussa Thaimaan Bangkokissa. Isäntämaata edusti kisoissa Miss Thaimaa 2018, Sophida Kanchanarin.

Jokainen missikaunotar puetaan kisoihin tarkkaan harkiten, ja myös Miss Thaimaa esitteli Instagramissa yhden muotiluomuksen, joka oli tehty varta vasten hänelle. Kokonaisuuden oli suunnitellut omin käsin itse Thaimaan kuninkaan tytär, prinsessa Sirivannavari Nariratana.

Allä olevassa kuvassa vasemmalla poseeraa Miss Thaimaa prinsessan suunnittelemassa luomuksessa. Oikealla vuoden 2017 Miss Universum Demi-Leigh Nel-Peters.

Varsinainen myrsky syntyi, kun Youtube-tähti ei pitänyt prinsessan suunnittelemasta luomuksesta ja päätti kertoa sen Facebookissa puolelle miljoonalle seuraajalleen. The Guardian -lehden mukaan hän kuvaili mekon olevan yksiselitteisesti ”ruma”.

Ei mennyt aikaakaan, kun kritiikki oli levinnyt ympäri sosiaalista mediaa. Thaimaassa kuninkaallisia pidetään erittäin suuressa arvossa, eikä minkäänlaista kritisoimista katsota läpi sormien.

Asian vei eteenpäin ensimmäisenä thaimaalainen miljonääri ja poliitikko, Kitjanut Chaiyosburana, joka kuvaili kirjoituksen olleen ”vastuutonta käytöstä.”

– En voi hyväksyä sitä, että sosiaalisessa mediassa on esitetty negatiivisia kommentteja, jotka vaikuttavat maamme maineeseen, Chaiyosburana perusteli.

Yllä olevassa kuvassa poseeraava Jamneanphol poisti kirjoituksensa välittömästi Facebookista, ja pyysi sitä mitä nöyrimmin anteeksi.

– Minulla ei ollut aikomustakaan loukata tai olla epäkunnioittava. En ymmärtänyt tekoni kaikkia seurauksia ja sitä, että se aiheutti heidän kuninkaallisille korkeuksilleen mielipahaa, hän sanoi.

Youtube-tähteä odottaa kuitenkin mitä todennäköisimmin vakavat syytteet maansa hallitsijoiden halventamisesta, sillä asia on viety yhdysvaltalaislehden mukaan eteenpäin Thaimaan poliisille.

Thaimaan prinsessa on työskennellyt muodin parissa jo pitkään.­

Thaimaalla on yksi maailman kovimpia lèse-majesté -lakeja. Tämä tarkoittaa, että maassa on rangaistuksen uhalla laitonta puhua mitään negatiivista kuninkaallisista.

Prinsessa Sirivannavari Nariratana on pyörittänyt omaa muotialan yritystään jo jonkin aikaa. Sirivannavari-nimellä muotia tekevää prinsessaa on kuvailtu usein Thaimaan ”muotitietoisimmaksi kuninkaalliseksi”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?