Aviciin jättiomaisuuden kohtalo selvisi – ei testamenttia, vanhemmat perivät satoja miljoonia kruunuja - Viihde - Ilta-Sanomat

Aviciin jättiomaisuuden kohtalo selvisi – ei testamenttia, vanhemmat perivät satoja miljoonia kruunuja

Koska Aviciilla ei ollut lapsia eikä hän ollut tehnyt testamenttia, hänen vanhempansa perivät omaisuuden.

18.12.2018 23:48 | Päivitetty 19.12.2018 11:50

Huhtikuussa kuolleen Tim Berglingin, suurelle yleisölle tutummin Aviciin, jättiomaisuuden perivät hänen vanhempansa Klas Bergling ja Anki Lidén. Expressenin mukaan hiljattain julkiseksi tulleesta perunkirjasta käy ilmi, että Aviciin omaisuus oli miehen kuollessa noin 22,4 miljoonaa euroa.

Varoista reilu puolet oli Ruotsissa, loput Yhdysvalloissa. Koska Aviciilla ei ollut lapsia eikä hän ollut tehnyt testamenttia, perivät hänen vanhempansa koko omaisuuden. Lisäksi he saavat tekijänpalkkiot poikansa kappaleista.

Aviciin kuolema järkytti maailmaa viime huhtikuussa. 28-vuotias artisti oli tuolloin matkalla Omanissa.

Aviciin kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta viranomaiset vahvistivat pian, ettei rikosta ollut syytä epäillä. Hänen vanhempiensa ja sisarustensa medialle lähettämässä kirjeessä avattiin hieman tähden kuolemaa ympäröineistä olosuhteista.

– Nyt hän ei jaksanut enää. Hän halusi rauhan. Tim ei ollut tehty sitä koneistoa varten, johon hän joutui, hän oli tunteellinen poika, joka rakasti fanejaan, mutta vältteli parrasvaloja.

Avicii kuuluu 2000-luvun suurimpiin EDM-tähtiin. Hän nousi kuuluisuuteen vuonna 2011 ilmestyneellä Levels-hitillään. Avicii lopetti keikkailemisen vuonna 2016, mutta jatkoi musiikintekoa.

Aviciin on aiemmin arvioitu tahkoneen urallaan jopa lähes 70 miljoonan euron omaisuuden. Hän lahjoitti suuria summia hyväntekeväisyyteen.

Esimerkiksi vuoden 2012 Amerikan-kiertueestaan saamansa tulot hän lahjoitti kokonaisuudessaan järjestölle, joka taisteli nälänhätää vastaan Amerikassa.

– Kun on päässyt sellaiseen asemaan, että on enemmän rahaa kuin tarvitsisi, niin järkevintä ja inhimillisintä on antaa ne rahat ihmisille, jotka todella tarvitsevat niitä, Avicii kuvaili SVT:n vuonna 2013 julkaisemassa Avicii - A Documentary -elokuvassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?