Hittisarjan näyttelijän pinna paloi – haastaa maailmankuulun videopelin oikeuteen: syyttää yhtiötä legendaarisen tanssinsa varastamisesta

Julkaistu:

Bel-Airin prinssi -sarjasta tutun Alfonso Ribeiron mitta tuli täyteen, ja nyt mies aikoo haastaa kuuluisat pelifirmat oikeuteen.
Näyttelijä ja tanssija Alfonso Ribeiro muistetaan 90-luvun hittisarjasta Bel-Airin prinssi, jossa hän näytteli Carlton Banksia. Näyttelemisen lisäksi Ribeiro on tanssinut koko ikänsä musikaaleissa ja tv-mainoksissa. Tällä hetkellä hän juontaa Amerikan hauskimmat kotivideot -tv-ohjelmaa.

Nyt Ribeiro aikoo CNN:n mukaan haastaa kuuluisan Epic Games -peliyhtiön oikeuteen. Miehen mitta tuli täyteen, sillä hänen mukaansa peliyhtiö on varastanut hänen tanssinsa ja käyttänyt sitä suositussa Fortnite Battle Royale -videopelissään.


Kyseessä on Ribeiron ”Carlton-tanssi”, jonka miehen roolihahmo esitti Bel-Airin prinssi -sarjassa.

IS kertoi keväällä, että moniin Forniten tansseihin on haettu vaikutteita – tai ne on kopioitu suoraan – oikeasta elämästä. Yksi tanssi on tuttu Gangnam Style -hittibiisistä, toinen taas Bel-Airin prinssi -tv-sarjasta ja kolmas uusimmasta Se-elokuvasta.

Ribeiron syytökset eivät ole siis aivan tuulesta temmattuja, ja nyt hän haastaa peliyhtiön oikeuteen perusteinaan se, että yhtiö on ”epäoikeudenmukaisesti hyötynyt” hänen keksimästään tanssista.

Voit katsoa alla olevalta videolta miltä kuuluisa tanssi näyttää.Epic Gamesin lisäksi Ribeiro haastaa oikeuteen Take-Two Interactive Software Inc -yhtiön. Yhtiö tunnetaan NBA 2K -koripalloaiheisesta pelisarjastaan, jonka hahmot esittävät miehen syytösten mukaan myös kuuluisaa Carlton-tanssia.

Yhdysvaltalaismedia ei tavoittanut peliyhtiöitä kommentoimaan asiaa.

Varsinkin Fortnite-pelissä näkyvistä tanssiliikkeistä on tullut niin suosittuja, että pelin pelaajat ympäri maailmaa kuvaavat itseään tekemässä pelihahmojen tanssiliikkeitä ja jakavat videoita sosiaaliseen mediaan.


Bel-Airin prinssi oli yksi 90-luvun hittisarjoja, joita esitettiin Yhdysvalloissa vuosina 1990–1996 kuuden kauden verran. Sarja kertoi köyhistä oloista sukulaistensa luo hienostoalueelle Bel-Airiin muuttaneesta nuorukaisesta.

Huhuja sarjan jatkumisesta on aina aika ajoin noussut pinnalle, mutta puheet ovat aina jääneet toteutumatta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt