”Oletko osa jotain demonista kulttia?” – Nainen asetteli pihalleen joulukoristeita, joita naapuri ei arvostanut: somekansa kehitteli täydellisen vastaiskun - Viihde - Ilta-Sanomat

”Oletko osa jotain demonista kulttia?” – Nainen asetteli pihalleen joulukoristeita, joita naapuri ei arvostanut: somekansa kehitteli täydellisen vastaiskun

Diana Rowlandin jouluteemaiset lohikäärmeet eivät päässeet naapurin suosioon, mutta sosiaalisessa mediassa niihin rakastuttiin.

18.12.2018 10:07

Joulu on perinteisesti rauhoittumisen ja yhdessäolon aikaa. Moni pääsee oikeanlaiseen tunnelmaan koristelemalla asuntonsa teeman mukaisilla koristeilla: tontuilla, poroilla ja joulupukeilla.

Amerikan Louisianassa asuva kirjailija Diana Rowlandilla on toisenlainen lähestymistapa koristeluun. Hän asettelee pihalleen lohikäärmeitä.

Aluksi lohikäärmeitä oli vain yksi.

– Ensin otimme sen pois halloweenin jälkeen, mutta sitten ajattelimme, että ”miksi ei?” – ja laitoimme sen takaisin pihalle jouluksi. Laitoimme lohikäärmeelle tonttulakit ja kimallekoristeita, ja kaikki rakastivat sitä, Rowland kertoo viihdemedia Buzzfeedin haastattelussa.

Lohikäärmeitä tuli muutama lisää. Sitten alkoi tapahtua. Rowland sai anonyyminä pysyttelevältä naapuriltaan kirjeen.

– Lohikäärmeesi on vain marginaalisesti hyväksyttävä halloweenina. Se on täysin hyväksymätön jouluna. Se saa naapurisi miettimään, oletko osa jotain demonista kulttia, viesti kuului.

– Harkitse lohikäärmeiden poistamista pihaltasi. Jumalan siunausta, toivottavasti löydät joulun todellisen merkityksen.

– Lohikäärmeemme saivat fanipostia! Ilmeisesti ”joulun todelliseen merkitykseen” kuuluu arvottavaa p*skapuhetta, Rowland kommentoi twiitissään.

– Olen myös ihmeissäni, kuinka lohikäärmeet ovat vain osittain hyväksyttäviä halloweenina. Kuulostaa siltä, että tarvitsen lisää lohikäärmeitä, kirjailija lisäsi.

Twiitistä – ja samalla lohikäärmeistä tuli nopeasti nettihittejä. Rowlandin julkaisut keräsivät kymmeniä tuhansia tykkäyksiä ja satoja kommentteja.

– Tarvitset lisää lohikäärmeitä.

– Uskon, että naapurisi ongelma on siinä, että sinulla on kolme viisasta lohikäärmettä, muttei Jeesus-vauva-lohikäärmettä tai Maria ja Joosef -lohikäärmeitä. Lohikäärmeiden jouluseimi on epätäydellinen, eräs Twitter-käyttäjä saivarteli.

– Olen pappi ja vietän jouluni saarnaamassa Jeesuksesta ja jouluseimestä... ja jopa minua houkuttelisi tilata vielä yksi lohikäärme.

Lohikäärmeet saivat myös sädekehät päidensä päälle.

– Olen lisännyt lohikäärmeille sädekehät naapurisovun hengessä. Ne ovat nyt enkeleitä. Olen valmis tappelemaan, jos joku väittää muuta, hän jatkoi lohikäärmesaagaa.

Jouluisista lohikäärmeistä innostuneet Twitter-käyttäjät halusivat jopa perustaa Rowlandille varainkeruutilin, jotta tämä voisi ostaa pihansa täyteen lohikäärmeitä. Kirjailija pyysi lahjoittamaan rahat ennemmin hyväntekeväisyyteen.

– Olen saanut paljon viestejä ihmisiltä, jotka haluavat ostaa minulle lisää lohikäärmeitä. Toivoisin, että lohikäärmearmeijan sijaan lahjoittaisitte rahat hyväntekeväisyyteen. Tehdään tästä pyhästä onnellinen kaikille! Kiitos, hän kirjoitti.

– Päivitys eiliseen twiittiin ja kirjeeseen, jotka sain arvostelevalta naapuriltani, joka ei hyväksynyt lohikäärmeitäni ja kehotti minua harkitsemaan niiden poistamista pihaltani: Olen lisännyt lisää lohikäärmeitä.

Rowland kertoo Buzzfeedille, että lohikäärmeteemainen jouluseimi sai huomattavasti enemmän huomiota kuin hän olisi ajatellut.

– Tämä selvästi koskettaa monia. Uskon, että monilla on kokemuksia ilkeistä naapureista, hän pohtii.

Rowlandin pihalla on nyt viisi lohikäärmettä. Hän uskoo sen riittävän.

– Tulee myös muistaa, että raja kusipäistä naapuria näpäyttämisen ja itse kusipäänä olemisen raja on hienoinen, hän muistuttaa.

– Pidä puolesi, mutta älä ole idiootti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?