Essi Unkurin, 20, some on täynnä aistikkaita kurvikuvia ja hänet nähdään viettelevässä leffaroolissa – elämä muuttui täysin Miss Suomi -kisan jälkeen - Viihde - Ilta-Sanomat

Essi Unkurin, 20, some on täynnä aistikkaita kurvikuvia ja hänet nähdään viettelevässä leffaroolissa – elämä muuttui täysin Miss Suomi -kisan jälkeen

Miss Suomi -kisassa vuosi sitten hurmannut Essi Unkuri loi kisan jälkeen somesta itselleen työn. Rooli uutuuselokuvassa sai Essin tavoittelemaan näyttelijän töitä toden teolla.

18.12.2018 8:25

Reilu vuosi on kulunut siitä, kun Vaasasta kotoisin oleva Essi Unkuri, 20, nähtiin Miss Suomi -finaalissa. Vaalea ja kurvikas Essi sai yleisön puolelleen välittömästi. Vaikka hän jäi finaalissa ilman kruunua, valittiin Essi yleisön suosikiksi. Tuolloin vasta 19-vuotias missikaunotar vetosi myös IS:n lukijoihin, ja hänet äänestettiinkin myös IS:n lukijoiden suosikiksi.

– Essissä on filmitähden karismaa (tuli jotenkin 60-luvun starat mieleen), kissamaiset kasvot ja mitat ovat sopivat, muun muassa eräs IS:n lukijoista ihasteli.

Unkuri arvioi missifinaalin jälkeen saattavansa hakea kisaan vielä toisenkin kerran, mutta nyt suunnitelmat ovat muuttuneet. Unkurin tähtäin on tällä hetkellä nimittäin näyttelijän urassa. Hänet nähdäänkin Elisa Viihteen MC Helper 3 -elokuvassa, jota tähdittävät myös muun muassa Janni Hussi ja Viivi Pumpanen. Fantasiakomedia on jatkoa Biisonimafian YouTubessa julkaistuille MC Helper -lyhytelokuville.

  • Yllä olevalla videolla Essi Unkuri MC Helper -elokuvassa.

Essi Unkuri nähdään elokuvassa rohkeassa viettelijättären roolissa. Hän nauraa roolihahmonsa olevan kovin erilainen, mitä hän itse on.

– Roolihahmoni on minua kovempi mimmi. Tykkäsin tosi paljon siitä, että pääsin näyttelemään jotain tosi erilaista, mitä itse olen. Hahmoni kuului pahisjengiin, jossa hän oli paras mopolla ajaja, Unkuri kuvailee.

Essi Unkuri kuvattuna vuonna 2017 Miss Suomi -kiertueen aikoihin.­

Viime kesänä toteutettujen kuvausten Unkuri kuvailee olleen hieno kokemus.

– Elokuvassa on paljon actionia ja esimerkiksi paljon erilaisia lyöntikohtauksia, joita oli hauska kuvata, kun pääsin tekemään vähän enemmän tuollaista extremeä.

Etukäteen Unkuria jännitti etenkin tämänkin artikkelin videolla nähtävä räjähdyskohtaus. Kohtauksessa oli äärimmäisen tärkeää, ettei Unkurin ilme värähdäkään, vaikka hänen takanaan paukkuvat räjähdykset: piti vain keskittyä kävelemään eteenpäin kasvot kivettyneinä.

– Se oli tosi siistiä ja minua jännitti sen kohtauksen kuvaaminen etukäteen todella paljon, kun en ollut ikinä yhtään räjähdystä aiemmin nähnyt.

Unkuri kertoo, että kuvauksissa päätettiin, tarkentaako kamera kohtauksessa Unkuriin vain räjähdykseen.

– He päättivät laittaa sen minuun ja niinpä kohtauksen onnistuminen oli täysin minusta kiinni, sillä sitä kohtausta ei olisi pystynyt ottamaan millään tavalla uusiksi.

Essi Unkuri roolissaan ”pahiksena” Biisonimafia-elokuvassa.­

Unkuri kertoo Biisonimafian miesten ottaneen häneen yhteyttä, kun he näkivät hänen missikuvansa missikiertueen aikana.

– He tiesivät tarvitsevansa leffaan jonkun tietyntyyppisen ja näköisen ihmisen. He olivat sitä mieltä, että kuvassani oli sellaista olemusta, jota he etsivät.

Alkuun Unkurille ei kerrottu elokuvaroolista mitään, vaan hän pääsi tekemään Biisonimafian kanssa sketsejä, kun ne onnistuivat, sovittiin elokuvaroolista. Unkuri iloitseekin missikisojen poikineen hänelle paljon uutta: roolin Biisonimafian elokuvassa, juontokeikkoja ja lukuisia työmahdollisuuksia sosiaalisessa mediassa.

– Kyllähän missikisat veivät uraani eteenpäin tai oikeastaan siitähän kaikki sitten alkoikin. Olen yrittänyt ottaa nyt kaiken irti, mitä kisoista olen saanut.

Tällä hetkellä Unkuri keskittää suuren määrän energiaa siihen, että tähtää toden teolla näyttelijäksi. Viime keväänä hän haki kokeilumielessä Teatterikorkeakouluun ja tarkoitus on hakea koulun ruotsinkieliselle linjalle ensi keväänä. Aiemmin Unkuri on näytellyt muun muassa kesäteattereissa, musikaaleissa ja mainoksissa.

– Biisonimafian elokuvassa näytteleminen vahvisti ja lisäsi intoani sen suhteen, että vitsit tämä on kyllä sitä, mitä tahdon tehdä.

– Kävin viime keväänä katsomassa, millaiset Teatterikorkeakoulun pääsykokeet ovat. Toisessa vaiheessa putoaa tosi paljon porukkaa ja siinä vaiheessa loppui minunkin matkani. Se oli enemmän sellainen, että lähdin katsomaan, millainen homma on kyseessä ja tulevaisuudessa tiedän paljon paremmin, mihin minun tulee panostaa.

Parhaillaan Unkuri opiskelee Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa tradenomin ja johdon assistentin tutkintoa.

Essi Unkuri saapui katsomaan, kun uusi Miss Suomi kruunattiin Billnäsin Ruukissa viime syyskuussa.­

Opiskelujen ohessa Unkuri tekee töitä muun muassa sosiaalisen median parissa. Hän kertoo missivuoden jälkeen rakentaneensa vahvasti omaa somebrändiään ja tienaavansa sosiaalisen median avulla jo sievoisia summia.

– Missivuosi vaikutti someeni positiivisesti, sain paljon näkyvyyttä kiertueen aikana.

Sen lisäksi Unkuri on perustanut oman YouTube-kanavan, niin ikään missikisoissa nähdyn Beata Pappin kanssa. Missikiertueella ystävystyneet naiset asuvat nykyään kämppäkavereina Helsingin keskustassa.

– Minulle tulee melkein päivittäin somen kautta yhteistyöpyyntöjä ja kyllä tienaan somella jonkin verran. Voisin varmaan elää pelkällä sometyöllä, mutta olen tahtonut tehdä opiskelujen ohella muitakin töitä, joita minulle on tarjottu ja jotka ovat tuntuneet omilta jutuiltani.

Essi asuu nykyään yhdessä, niin ikään Miss Suomi -finaalissa nähdyn, Beata Pappin kanssa.­

Unkuri sanoo miettivänsä aina hyvin tarkasti, millaisiin yhteistyökuvioihin lähtee mukaan ja selvittävänsä taustatyön avulla, että yritysten arvot sopivat hänen ajatusmaailmansa ja brändinsä kanssa yhteen.

– Haluaisin pitää brändini mahdollisimman positiivisena, ammattimaisena ja sellaisena, että minut pystytään ottamaan tosissaan. Ja että brändistäni välittyy se, että tykkään tehdä töitä.

Missikaunotar kertoo olevansa tarkka myös sen suhteen, millaisia kuvia jakaa Instagramissa seuraajilleen.

– Visuaalisena ihmisenä haluan jakaa visuaalisesti kauniita kuvia.

Kun Unkurin Instagram-tiliä selaa, kiinnittyy huomio väistämättä siihen, että hän poseeraa useissa kuvissa vähissä vaatteissa. Onko tämä sitä visuaalista kauneutta, jota Unkuri tahtoo seuraajilleen välittää?

– Ei, ei...,Unkuri nauraa ja jatkaa:

– Olin juuri Karibian-reissulla, niin minulla on sen vuoksi paljon kuvia itsestäni bikineissä, kun elin siellä enemmän bikineissä. Se ei ole mikään suuntaus. Ei se ole mitään, mihin pyrin tai muuta sellaista, Unkuri sanoo ja jatkaa:

– Haluan pysyä kuvieni suhteen hyvän maun rajoissa. Pitää muistaa, että nuoretkin ihmiset katsovat kuviani, niin en tahdo mitään huonoa esimerkkiä antaa kenellekään. Kyllä mietin kumminkin, etten laita mitään liian rajua.

Unkuri kertoo liputtavansa luonnollisen kauneuden puolesta, vaikka toisinaan hänen kurviensa epäillään syntyneen kirurgin veitsen alla.

– En ole käynyt missään kauneusleikkauksissa. Olen sinut itseni kanssa ja en koe semmoisille tarvetta. Toki kauneusleikkaukset ovat mielestäni jokaisen oma asia.

Välillä sosiaalisessa mediassa tulee törkeitäkin viestejä, mutta Unkuri toteaa välttyneensä pahimmilta törkyviesteiltä.

– En nyt mitään ihan kauheita viestejä saa, mutta joitain epäasiallisia viestejä tulee aina. En usko, että niiltä voi kukaan nainen välttyä.

Toisinaan viestejä ja treffipyyntöjä tulee ihan mukaviltakin miehiltä, mutta toistaiseksi Unkuri viihtyy sinkkuna.

– Tällä hetkellä prioriteettinani on ollut keskittyä urani luomiseen, opiskeluun ja töihin. Eihän sitä koskaan tiedä, koska löytää sen jonkun erityisen.

Unkurille seurustelukumppanissa tärkeää on samankaltainen huumorintaju, mutta samaan aikaan myös se, että asioista voi keskustella vakavasti.

– Tarvitsen rinnalleni aika itsevarman miehen, kun miettii, minkälaisia töitä itse esimerkiksi teen, niin siinä pitää olla itsevarmuus kohdillaan.

– Tahdon miehen olevan intohimoinen jonkin asian suhteen ja että hänellä on tavoitteita elämässä. Itselläni kun on, niin pitää toisellakin olla tavoitteita, joihin pyrkii.

Ulkonäön suhteen Unkurilla ei ole mitään tiettyä muottia, joka häntä vastakkaisessa sukupuolessa viehättäisi.

– Mielestäni hyvä luonne tekee ihmisen paremman näköiseksi. Vaikka olisi kuinka hyvännäköinen, niin jos ei luonne ole mistään kotoisin, niin ei se iske.

Muun muassa tällaisia kuvia Essi Unkuri jakaa Instagram-tilillään:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?