Viihde

Peppi Pitkätossuna hurmannut ex-lapsitähti tilittää kauheista kokemuksistaan – rooli tuhosi koko uran: ”Olen oppinut elämään asian kanssa”

Julkaistu:

Ruotsalaistähti Inger Nilsson sanoo Peppi Pitkätossun roolin varjostaneen hänen uraansa.
Ruotsalaisnäyttelijä Inger Nilsson oli vain 8-vuotias napatessaan rakastetun satuhahmo Peppi Pitkätossun roolin. Ikonen rooli teki Nilssonista lapsitähden 60-luvulla ja erään Ruotsin tunnetuimmista näyttelijöistä. Nilsson esitti rämäpäistä Peppiä niin tv-sarjassa kuin elokuvissakin vuosina 1968-1973.

Nilsson on lapsitähteyden jälkeen jatkanut näyttelijän uraansa, mutta Pepin kaltaista menestystä ei toistaiseksi ole hänen uralleen sattunut.


Nilsson muistelee Ruotsin vallannutta Peppi-huumaa ja oman uransa alkutaipaleita Svenska tv-historien -tv-sarjassa. Nilsson, 59, sanoo Pepin varjostaneen hänen koko uraansa ja hahmosta irtautumisen olleen hänelle äärimmäisen vaikeaa. Hän sanoo olevansa aina ja ikuisesti ihmisten mielestä Peppi ja siksi roolien saaminen aikuisiällä on ollut hankalaa.

– Olen ollut tässä tilanteessa 8-vuotiaasta saakka. En tiedä toisenlaisesta elämästä. Olen oppinut elämään asian kanssa, Nilsson kertoo tv-ohjelmassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Svensk tv-historien -sarjassa Peppi-elokuvien tekijät kertovat tienneensä heti ensisilmäyksellä Nilssonin olleen oikea tyttö Pepin rooliin. Nilsson kuitenkin pitää Peppiä elämässään kirouksena ja siunauksena. Rooli toi Nilssonin elämään monia hienoja asioita, mutta välillä julkisuus on tuntunut raskaalta taakalta.


Peppi-tv-sarjaa kuvattiin Norjassa ja Nilsson joutui olemaan erossa vanhemmistaan pitkiä aikoja. Näyttelijä muistelee kärsineensä koti-ikävästä ja soitelleen kotiin joka ilta. Nilsson sanoo, että hänen elämässään on ollut aikoja, jolloin hän ei ole halunnut puhua sanaakaan Pepistä.

– Ihmiset sekosivat Pepistä. Jotakin tapahtuu kun ihmiset katsovat Peppiä. Olen vanhemmiten ymmärtänyt sen. Aikaisemmin kun olin haastatteluissa ja puhuin tekemistäni elokuvista, niin puhuin ”siitä roolista”. Kieltäydyin sanomasta Pepin nimeä.

– Nyt Peppi on vähemmän arka aihe. Nykyään pidän hahmosta. Pystyn tarkastelemaan kaikkea Peppiin liittyvää ulkopuolelta ja pystyn puhumaan hahmosta.

Peppi-elokuvien kuvaukset olivat 8-vuotiaalle tytölle jännittävä ja samalla myös pelottava kokemus. Nilsson kertoo tv-ohjelmassa olleen kauhuissaan kun hän joutui pitämään pyton-käärmettä kaulallaan ja ratsastamaan hevosella.


Nilsson on aikaisemmin kuvaillut aikaisemmin Helsingin Sanomien haastattelussa, että Peppi-elokuvien kuvauksissa hänen piti esimerkiksi uida ja hypätä veteen, vaikka hän ei todellisuudessa osannut uida.

– Mielestäni suurin osa työstä oli hauskaa. Mutta oli joitakin asioita, jotka olivat mielestäni aika kauhistuttavia. Minun piti esimerkiksi uida ja hypätä veteen, mutta en osannut uida. He sanoivat, että ei mitään hätää, me kalastamme sinut kyllä ylös sieltä, Nilsson muisteli Helsingin Sanomien haastattelussa 2015.

– Ajattelin, että kuolen, kuolen, kuolen! Mutta enhän minä kuollut.


Nilsson on aikaisemmin kertonut myös, että hänelle tulvi hyvin erikoisia tarjouksia teini-ikäisenä. Nilssonia oli pyydetty mukaan videoon, jossa hänen olisi pitänyt esiintyä alasti. Nuoren tähden vanhemmat kuitenkin puuttuivat peliin ja tyrmäsivät tarjouksen.

– Ilahduin ensin tarjouksesta, mutta ymmärsin pian, mistä oli kyse. Vanhempani olivat sitä hyvin vastaan ja painottivat, ettei sellaista edes harkita. Petyin, ettei se ollutkaan mikään oikea elokuva, enkä halunnut tehdä pornofilmiä, Nilsson on kertonut haastatteluissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt