Suomalainen Yoda-terrieri villitsee maailmalla – pikkuruinen koira aiheutti hässäkän lentokentällä: ”Siinä oli vähän selittelemistä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomalainen Yoda-terrieri villitsee maailmalla – pikkuruinen koira aiheutti hässäkän lentokentällä: ”Siinä oli vähän selittelemistä”

Yhdysvaltalaislehti huomioi suomalaisen Yoda-terrierin seikkailut marraskuussa. Nyt emäntä Maria Vanonen kertoo, millaista on matkustaa koiran kanssa, ja miten suosio on näkynyt kaksikon elämässä.

Maria Vanonen kuvaa koiraansa seikkailuillaan Suomessa ja ulkomailla.­

13.12.2018 7:01

Kaksi ruskeaa nappisilmää tuijottaa tiukasti vuoristomaisemissa otetusta valokuvasta. 5-vuotias jackrussellinterrieri Yoda on jälleen matkustanut maailman ääriin yhdessä emäntänsä Maria Vanosen kanssa ja poseeraa kiltisti kameralle.

29-vuotias Vanonen on ikuistanut lemmikkinsä suloisiin matkakuviin jo vuosien ajan. Kuvia on napsittu niin Venetsiassa, Etelä-Ranskassa kuin Lapissakin. Yoda on niittänyt mainetta myös maailmalla ja noussut tähdeksi sosiaalisessa mediassa. Viimeisimpänä se hurmasi amerikkalaiset kuuluisan lehden artikkelissa.

Yoda hurmaa kaikki nappisilmillään ja mutkattomalla luonteellaan.­

Kun Helsingissä asuva Vanonen hankki Yodan, päätti hän heti, että koira kulkisi hänen mukanaan kaikkialla. Siitä tuli nopeasti luonnollinen reissukaveri, jonka kanssa oli mukava kokea seikkailut niin lähellä kuin kauempanakin.

– Yodan kanssa on todella helppo matkustaa. Se on rauhallinen tyyppi ja sielukas pohdiskelija. Mutta löytyy siitä myös kipinää ja se innostuu uteliaasti uusista asioista. Jos mitään ei tapahdu, tykkää se katsella maisemia, Vanonen kertoo.

Kun Maria Vanonen hankki Yoda-terrierin, tiesi hän heti, että koira tulee kulkemaan hänen mukanaan kaikkialla.­

Vanosen mukaan matkustaminen koiran kanssa on mutkatonta. Esimerkiksi Etelä-Euroopassa koiriin suhtaudutaan hyvin ja ne käyvät omistajiensa kanssa jopa ruokakaupassa. Vanonen ja Yoda ovat matkustaneet paljon saksalaisesta postiautosta rakennetulla reissupakullaan, mutta myös lentäneet.

– Kun on pieni koira, kulkee se helposti mukana. Lentäessäkin Yoda on vain käsimatkatavara. Sen kanssa on vaivatonta ja leppoisaa.

Saksalaisesta postin pakettiautosta tehty reissupaku toimii Vanosen ja Yodan kulkupelinä Euroopassa ja Suomessa.­

Nappisilmäinen Yoda on kaikkialla varma huomiomagneetti. Kaikki haluavat rapsuttaa sitä ja Yoda tietenkin nauttii tilanteesta.

– Välillä on jopa kiusallista, kun esimerkiksi lentokentän turvatarkastuksessa henkilökunta rapsuttaa sitä, vaikka takana on pitkä jono.

– Pahinta oli, kun Italiassa minulla oli jäänyt vahingossa vuokrakämpästämme valtavat sakset reppuuni jemmaan. Lentokentän turvatarkastuksessa kiinnitettiin enemmän huomiota Yodaan kuin tavaroihini, ja pääsin vahingossa Saksaan asti saksien kanssa. Siinä oli vähän selittelemistä, Vanonen nauraa.

Myös Suomen Lappi on tullut tutuksi karvaturrin reissuilla.­

Yodan seikkailut on huomioitu näyttävästi myös maailmalla. Suomalaiskoiran kansainvälinen suosio alkoi, kun Instagram julkaisi yli 269 miljoonan seuraajan tilillään Vanosen ottaman kuvan noin kolme vuotta sitten. Viimeisimpänä New York Magazinen suosittu The Cut -julkaisu huomioi sen näyttävästi sivuillaan.

Suosio maailmalla on mahdollistanut Vanoselle erilaisia työtilaisuuksia ja kaupallisia yhteistöitä. Hän on muun muassa päässyt Panasonicin brändilähettilääksi.

– On siitä aika paljon tullut hyötyä ja mahdollisuuksia. Ja Yodasta on tullut sometähti!

Vanosen Instagram-tilillä on nykyään yli 51 000 seuraajaa, jotka janoavat lisää karvaisen seikkailijan matkakuvia. Yodan kuviin tulvii tuhansia tykkäyksiä ja lukuisia kommentteja.

– Saamme ihan hirveästi viestejä ja niihin on mahdotonta vastata, mutta olen kiitollinen kaikista kommenteista Suomesta ja ulkomailta.

Yoda on emäntänsä mukaan nautiskelija, joka taitaa syvällisen pohdiskelun.­

Supersuloinen matkalainen Norjassa.­

Syksyllä Vanonen ja Yoda tekivät ruskaretken Suomessa.­

Lisää kuvia Maria Vanosen Instagram-tilillä täällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?