Maailman suosituin YouTube-tähti Felix, 29, joutui valtavan myrskyn keskelle – julkaisi kyseenalaista materiaalia: ”Jos olisin tiennyt...” - Viihde - Ilta-Sanomat

Maailman suosituin YouTube-tähti Felix, 29, joutui valtavan myrskyn keskelle – julkaisi kyseenalaista materiaalia: ”Jos olisin tiennyt...”

Ruotsalainen vloggaaja PewDiePie on saanut lokaa niskaansa kannustettuaan fanejaan seuraamaan YouTube-kanavaa, jossa on täynnä kyseenalaista sisältöä.

Felix Kjellberg tunnetaan somemaailmassa nimellä PewDiePie.­

12.12.2018 16:47

Ruotsalainen Felix Kjellberg on yksi maailman rikkaimmista YouTube-tähdistä. PewDiePie-nimellä YouTube-kanavaa pitävän Kjellbergin ura on kuitenkin ollut vaakalaudalla, sillä ruotsalaistähti on möläytellyt kanavallaan niin natsivitsejä kuin rasistisia kommentteja.

Viime vuonna Kjellberg menetti sponsorinsa juutalaisvastaisten vitsiensä vuoksi. Disneyn omistama Maker Studios antoi tubettajalle kenkää hänen julkaistuaan videon, jossa kaksi intialaista miestä kantoi ”kuolema kaikille juutalaisille” -kylttiä. Samassa rytinässä myös YouTube tiputti hänet tuottoisasta ”preferred advertising” -kategoriasta.

Lue lisää: Youtube-miljonääri mokasi kaiken natsivitseillä – ensin antoi kenkää sponsori, sitten Youtube

Kjellberg pahoitteli sanomisiaan ja piti esimerkiksi kylttitempausta huonona vitsinä. Nyt tubettaja on jälleen noussut otsikoihin.

Business Insider -lehti kertoo Kjellbergin kannustavan YouTube-videollaan fanejaan seuraamaan kanavaa, joka on täynnä antisemitististä sisältöä. Lehti kertoo ruotsalaistähden mainostaman kanavan sisältävän myös videoita, jotka ovat tulkittavissa naisvihaksi.

Kjlellberg julkaisi kohua herättäneen videonsa sunnuntaina ja Bussiness Insider -lehti kertoo, että tubettajan hehkuttaman kanavan tilaajamäärä nousi yli 10 000 ihmisellä samantien. Ruotsalaistähdelle on sadellut sosiaalisessa mediassa runsaasti kipakkaa palautetta, jossa häntä on syytetty rasistiksi.

PewDiePie matkaa kohusta toiseen ja on jälleen noussut otsikoihin mainostettuaan ”natsikanavaksi” parjattua YouTube-kanavaa.­

Kjellberg kiistää olleensa tietoinen kanavan sisällöstä ja katuu sitä, että mainitsi kanavan videollaan. Hän pitää videostaan noussutta kohua täysin tarpeettomana ja yrityksenä mustamaalata häntä.

– Ettekö muuta keksi? Kuka tahansa normaali ihminen ymmärtää, etten tunne tuota kaveria. Tämä on kampanja nimeni mustamaalaamiseksi, hän raivoaa videollaan.

The Sun -lehti kertoo, että Kjellberg on sittemmin muokannut sunnuntaina julkaisemaansa videota ja poistanut videolta maininnan juutalaisvastaisesta kanavasta.

– Jos olisin tiennyt silloin mitä tiedän nyt, niin en olisi maininnut sen kaverin kanavaa. Vastaisuudessa olen varovaisempi.

Felix Kjellberg on jo vuosia ollut YouTuben seuratuimpia ja kovapalkkaisimpia sometähtiä. Jatkuvat kohut näkyvät kuitenkin Kjellbergin tuloissa, sillä hänen tienestinsä ovat tippuneet tasaisesti jo parin vuoden ajan. Vielä pari vuotta sitten hän oli YouTuben kovapalkkaisin tähti, nyt hän on sijalla yhdeksän.

Forbes-lehti kertooo, että PewDiePie-nimellä tunnettu Kjellberg tahkosi tänä vuonna noin 13,6 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?