Vuoden 2001 Emma-gaalan takahuoneen tapahtumat jäivät Anssi Kelan mieleen pysyvästi – ”Aina välillä joku henkilökunnasta tuli sanomaan...”

Anssi Kela palkittiin vuoden 2001 Emma-gaalassa neljällä pystillä, mutta artisti suhtautui tunnustuksiin erittäin rennosti.

12.12.2018 12:05

Laulaja-lauluntekijä Anssi Kela on ehdolla helmikuussa järjestettävässä Emma-gaalassa kahdessa kategoriassa: vuoden rock -kategoriassa ja yleisöäänestyksessä. Kela kertoo tämänvuotisen Emma-gaalan olevan itselleen erityinen tilaisuus, sillä sen lisäksi, että hän on ehdolla, hän myös esiintyy gaalassa.

– En ole esiintynyt Emma-gaalassa sitten vuoden 2001 ja nyt heti perään uudestaan, laulaja naurahtaa Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa tiistaina.

Kela lupailee, että Hartwall-areenassa järjestettävässä Emma-gaalassa nähtävä esitys tulee olemaan jotain erilaista, mitä häneltä on totuttu näkemään.

– Tämä on tavallaan itselleni poikkeuksellinen gaala tänä vuonna ja odotan tätä suurella innolla.

Entä miten Anssi Kela on itse muuttunut 17 vuodessa? Miten se Kela, joka nähdään Hartwall-areenan lavalla eroaa siitä Kelasta, joka nähtiin vuoden 2001 Emma-gaalassa Helsingin Kulttuuritalon lavalla?

– No samat vaatteet minulla ainakin vielä on, täysmustista asukokonaisuuksistaan tunnettu Kela nauraa ja jatkaa:

– Tukka on vähän kasvanut, mutta en usko, että muuten olen mitenkään erilainen.

Anssi Kela ja Juha Tapio naurattivat toisiaan Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Vuonna 2001 julkaistiin Kelan jättisuosioon noussut Nummela-albumi, jota myytiin lähes 160 000 kappaletta. Albumin hittibiisejä, kuten Mikan faijan BMW, Puistossa ja Kaksi sisarta, ei voinut välttää kuulemasta. Saman vuoden Emma-gaalassa Kela palkittiinkin neljällä Emma-pystillä: vuoden debyyttialbumista, vuoden kotimaisena artistina, vuoden myydyimmästä albumista ja parhaana pop/rock-tulokkaana.

Kelalla on rennot muistot vuoden 2001 Emma-gaalaan liittyen.

– Sinä vuonnahan niitä Emmojakin tuli aika monta. Muistaakseni istuin takahuoneessa The Rasmuksen Eeron (Heinonen) kanssa. Kävin aina välillä hakemassa jonkin Emman ja jatkoin taas juttua Eeron kanssa. Ja taas hetken päästä joku henkilökunnasta tuli sanomaan, että sulle olisi nyt taas pysti. Emmoja kertyi takahuoneeseen rivi, mutta keskustelu Eeron kanssa ei koskaan katkennut, Kela muistelee hymyillen.

– Eihän minulla ollut mitään puheita tai mitään valmisteltu. Kävin lavalla vain sanomassa ”tattis” ja painuin takaisin takahuoneeseen, Kela naurahtaa.

Näin Anssi Kela poseerasi 17 vuotta sitten neljän Emma-pystinsä kanssa. Kela on uransa aikana ollut ehdolla yhdeksän kertaa Emma-gaalassa, mutta kaikki uransa tähänastiset Emma-pystit napsahtivat hänelle juuri vuoden 2001 Emma-gaalassa.

Artisti suhtautui rennosti myös Emma-pystiensä säilytykseen.

– Ne (Emma-pystit) olivat minulla kotona aika pitkään hyötyesineinä, sillä käytin niitä ovistoppereina. Nykyisin ne ovat minulla kellarissa esillä sellaisella tasolla siten, että aina kun kulkee portaita, niin niitä voi katsella.

Nelonen näyttää Emma-gaalan suorana lähetyksenä 2. helmikuuta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?