Jean S. saa kolme uutta yllätyssolistia: Mukana Erika Vikman! – Lupaa säilyttää mikrosortsinsa - Viihde - Ilta-Sanomat

Jean S. saa kolme uutta yllätyssolistia: Mukana Erika Vikman! – Lupaa säilyttää mikrosortsinsa

Jean S. -bileyhtyeen uudet solistit ovat suurelle yleisölle tuttuja viihdyttäjiä.

Mikael Saari, Erika Vikman ja Sami Hintsanen ovat Jean S:n uusi solistikolmikko.­

12.12.2018 6:01

Jean S. jatkaa ensi vuonna keikkailua ja esiintymistä Uuden Iloisen Teatterin orkesterina. Peräti 26 vuoden ikään ehtineen yhtyeen tuore solistikolmikko poseerasi eilen yhdessä ensimmäistä kertaa uudessa tehtävässään.

Bändin laulajia ovat jatkossa Erika Vikman, Sami Hintsanen ja Mikael Saari, kolme entuudestaan tunnettua laulajaa. He kaikki ovat luoneet uraa sekä musiikkiteatterissa että monenlaisissa bilemusiikin kokoonpanoissa, esittäneet käytännössä kaikki suomalaiseen juhlakansaan vetoavat kotimaisen iskelmät sekä kansainväliset pop- ja rock-klassikot.

– Varmaankin tuhannen laulun sanat osaan ulkoa. Ja lapusta lukien lähtee vielä kymmenkertainen määrä, Hintsanen toteaa.

Rutiinissa riittää paitsi hänellä, myös yhtyeen muilla solisteilla.

– Tämä kiinnitys sopii tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni hyvin. Olen tehnyt Jean S:n kanssa kuluneen vuoden aikana yhteistyötä, ja arvostan bändin erittäin korkealle – samoin Samin ja Mikaelin, sekä kollegoina että ystävinä, sanoo Vikman.

Mitä haluat tuoda Jean S.:n ohjelmistoon?

– Rakastan ikivihreitä suomalaisia kappaleita ja sattuneesta syystä retroa, ja ne ovat myös Jean S:n juttu. Myös nykymusiikin tuntemukseni on hyvä, joten tulen varmasti ehdottelemaan ohjelmistoon kaikenlaista.

Pukeudutko keikoilla miesten tapaan polvihousuihin?

– Minun kohdallani puhutaan varmasti mikrosortseista.

Uudet laulajat Jean S. tarvitsee, koska alkuperäinen solisti Antti Paavilainen ilmoitti marraskuussa jättävänsä yhtyeen. Hän ja toinen laulaja Nina Tapio ovat perustaneet bilebändin Säädyttömät.

Muun muassa Taikapeilistä ja musikaalirooleista tunnettu Nina Tapio tuli Jean S. -solistiksi toisen alkuperäisen laulajan, Timo Kärkkäisen tilalle vuosi sitten. Kärkkäinen jätti yhtyeen kyllästyttyään keikkaelämään.

Kärkkäinen kuitenkin omistaa Jean S. -tuotemerkin ja vastaa yhtyeen toiminnasta. Hän työskentelee myös Uuden Iloisen Teatterin johtajana, ja Jean S. on ollut UIT:n orkesteri vuodesta 2008.

IS:n tietojen mukaan laulajavaihdosten ja Paavilaisen uuden yhtyeen perustamisen syy on hänen ja Kärkkäisen välirikko.

– Kyseessä on kaksi erilaista ja eri yhtyettä. Kyllä Suomeen bilebändejä mahtuu, Kärkkäinen uskoo.

Lue koko juttu päivän Ilta-Sanomista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?