Viihde

Yllätysnimi nousi Nobel-gaalan kuumimmaksi puheenaiheeksi – some repesi liitoksistaan, kun katsojat näkivät hätkähdyttävän iltapuvun

Julkaistu:

säväyttäjä
Ruotsin akatemian entinen sihteeri Sara Danius oli Nobel-juhlan säväyttäjä. Hänen uniikki iltapukunsa kirvoitti somessa runsaasti keskustelua.
Tukholmassa viettiin maanantaina juhlavaa Nobel-tilaisuutta, jossa jaettiin palkintoja ja nautittiin hulppeasta illallisesta. Nobel-gaala herättää perinteisesti runsaasti huomiota sekä Ruotsissa että muualla maailmassa. Pääosassa ovat palkittujen lisäksi Ruotsin kuninkaalliset, jotka osallistuva juhlaan parhaimpiinsa pukeutuneina.

Prinsessa Victoria säkenöi tänä vuonna äitinsä, kuningatar Silvian vanhassa iltapuvussa. Silvia pukeutui Victorian yllä nähtyyn, pöyheään prinsessaunelmaan 23 vuotta aiemmin samaiseen Nobel-tilaisuuteen. Prinsessa Sofia puolestaan hehkui punaisessa, itse suunnittelemassaan iltapuvussa.
Yllättäen tv-katsojien huomio kiinnittyikin aivan muualle. Pääosaan esimerkiksi Twitter-kekusteluissa nousikin Sara Danius, jonka yllä nähtiin muhkea ja varsin räikeä iltapuku. Pinkkiä ja oranssia yhdistänyt asu nousi illan kuumimmaksi keskustelunaiheeksi somessa, samoin kuin ruotsalaisissa lehdissä.
  • Katso yllä olevalta videolta kooste Nobel-gaalasta!

Danius on ruotsalainen kirjallisuustieteiden professori, joka toimi Nobel-palkintoa jakavan Ruotsin akatemian sihteerinä kevääseen saakka.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Esimerkiksi Expressen-lehti uutisoi Daniuksen puvun olevan ”kaupungin kovin puheenaihe”.

Somessa Daniuksen pukua kehuttiin upeaksi, mutta myös ihmeteltiin. Tv:stä gaalaa seuranneista kommentoijista osa rakastui näyttävään pukuun ja ihaili sitä, että Danius uskalsi pukeutua kirkkaisiin väreihin ja ainutlaatuiseen pukuun.


Osa kommentoijista sen sijaan koki asun kummalliseksi. Twitterissä keskustelu lähti nopeasti laukalle ja Daniukseen viittaavia meemejä alettiin julkaista ahkerasti.
– Missä on Sara Danius? kyseli humorisesti eräs härkätaistelukuvan jakanut nainen.
– Sara Danius Nobel-gaalassa? jatkoi toinen Disney-hahmon kuvan kera.
– Tämä kuva kertoo kaiken, vitsaili kolmas.
– Jestas, miksi Sara Danius otti teltan Nobel-gaalaan? Todella outo vaatevalinta.
– Sara Danius saapui joululahjana?

Danius on säväyttänyt Nobel-asuillaan myös aiemmin ja tv-katsojat tiesivät tämän. Moni ihmettelikin, miten hän pystyy vuosi vuodelta laittamaan paremmaksi.
– Vaikuttavaa, että Sara Danius pystyy tekemään hänen aiemmat Nobel-mekkonsa huomaamattomiksi.

Sara Danius erosi tänä keväänä Ruotsin akatemiasta, kun akatemia joutui valtavan kohun keskelle. Akatemiassa paljastui korruptio- ja ahdistelutapauksia, joiden seurauksena useita sen työntekijöitä erosi.

Akatemia päätyi kohun myötä siihen, ettei se jakanut tänä vuonna kirjallisuuden Nobel-palkintoa. Palkinnoista päättävän akatemian jäseniin kuuluvan Katarina Frostensonin aviomies Jean-Claude Arnault tuomittiin 2,5 vuoden vankeuteen raiskauksesta. Hovioikeus kovensi tuomiota viime viikolla.

Juttua muokattu 11.12. klo 1:00: Jean-Claude Arnault ei ole Ruotsin akatemian entinen johtaja vaan naimisissa akatemian jäsenen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt