Viihde

Miss Helsinki 2018 paljastaa, miksi vetäytyi julkisuudesta heti voittonsa jälkeen – ”Miss Helsingissä on ollut aika karujakin tapahtumia”

Julkaistu:

miss helsinki
Vuoden 2018 Miss Helsinki Janna-Juulia Vuorela ei tahtonut omana missivuonnaan päätyä kohujulkkikseksi.
Helsingin Casinolla kruunattiin lauantai-iltana uusi Miss Helsinki vuosimallia 2019. Voiton kisassa vei 25-vuotias Nina Kallio.
Viime vuonna voittajaksi kruunattiin Janna-Juulia Vuorela. Sitten voittonsa jälkeen Vuorela on pysynyt melko lailla poissa julkisuudesta ja hänen nimeään ei otsikoissa ole näkynyt. Paljon enemmän lehtijuttuja on kirjoitettu esimerkiksi Vuorelan ensimmäisestä perintöprinsessasta Jasmin Voutilaisesta.

Vuorela kertoi tämän vuoden Miss Helsinki -finaalissa luovuttavansa missikruununsa seuraajalleen hyvillä mielin.

– Monet ovat kysyneet minulta, mikä fiilis minulla on luovuttaa kruunu. Minulla on tästä todella hyvä fiilis, Vuorela kertoi ISTV:n haastattelussa ennen kuin uusi Miss Helsinki oli kruunattu.


Vuorela paljasti myös, miksi häntä ei ole sittemmin juuri julkisuudessa nähty.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Aluksi pelkäsin, mitä ihmiset sanova ja ajattelevat. Loppua kohden löysin varmuuden, Vuorela kuvaili missivuottaan.

– Toinen asia, miksi en ole ollut joka lööpissä, niin en halua olla sellaisessa kohujulkisuudessa. Olen ollut julkisuudessa sen verran, mitä on tarvinnut.


Vuorela pohti myös syitä siihen, miksi julkisuus pelotti häntä.

– Miss Helsingissä on ollut aika karujakin tapahtumia. Esimerkiksi Rosannan ja Sephoran voiton jälkeen tuli vahvaakin kritiikkiä, Vuorela totesi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Miss Helsinki -kisaa nykyisin luotsaava, vuoden 2015 Miss Helsinki, Rosanna Kulju joutui välittömästi voittonsa jälkeen rajun ulkonäköarvostelun kohteeksi. Kuljun ulkonäön arvostelu alkoi välittömästi sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla sen jälkeen, kun kruunu oli laskettu hänen päähänsä. Voit lukea lisää asiasta täältä.

Myös Vuorelan edeltäjä, vuoden 2017 Miss Helsinki, Sephora Lindsay joutui rajun arvostelun kohteeksi heti voittonsa jälkeen. Kongosta kotoisin olevaa missikaunotarta haukuttiin ihonvärinsä vuoksi sosiaalisessa mediassa kovin sanoin. Miss Helsinkiin kohdistuneista rasistista kirjoitteluista nousi kohu ulkomaita myöten.
Janna-Juulia Vuorela kuvailee itse saaneensa missiuralleen ehkä vähän ”liiankin rauhallisen startin”. Vuorela pohti ISTV:n haastattelussa, miten missikruunusta luopuminen tulee muuttamaan hänen elämäänsä.

– En usko, että se tulee muuttamaan elämääni kovinkaan paljon. Uskon, että pystyn jatkossa olemaan vielä enemmän ja rohkeammin oma itseni. Kruunu on tuonut omaa persoonaani kuitenkin vähän alaspäin.

Vuorela myös myönsi Miss Helsingin kruunun olleen jollain tapaa itselleen pienoinen painolasti.

– Omiin arvoihini kuuluu olla hyvä esimerkki ja seistä omien arvojen takana. Jos minusta olisi jokin kauhea kohu-uutinen, niin ei se tuntuisi hyvältä. Kun on missikruunu, niin tarkkaillaan paljon ja etsitään virheitä. Harvemmin tulee mitään positiivista, vaan mietitään, että missä se Miss Helsinki tänä vuonna epäonnistui, Vuorela summasi tuntojaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt