Meidän perhe: Tällaista Räikkösten perhe-elämä todella on Sveitsissä – lastenhoitaja kuusi kertaa viikossa, jotta vanhemmat saavat omaa aikaa

Minttu Räikkönen kertoo Meidän perhe -lehdessä lastenhoitajan olevan välttämätön asia perheensä arjen pyörityksessä.

Minttu Räikkönen, 32, kertoo uusimmassa Meidän perhe -lehdessä siitä, millaista Räikkösten perheen arki Sveitsissä todellisuudessa on. Minttu, hänen miehensä F1-kuljettaja Kimi Räikkönen, 39, ja parin lapset Robin, 3, ja Rianna, 1, asuvat Sveitsissä reilun 20 000 asukkaan Baarin kaupungissa.

Lehdessä kerrotaan, että Kimin reissutyön vuoksi perheellä on lastenhoitaja kuusi kertaa viikossa. Lastenhoitajan ansiosta Mintulla on aikaa aamupäivisin pitää itsestään huolta käymällä joko lenkillä, kuntosalilla tai pilateksessa. Loppupäivän kerrotaan olevan pyhitetty perheelle. Rianna ja Robin leikkivät mielellään suurella omalla pihallaan tai perhe suuntaa lähellä sijaitseviin leikkipuistoihin.

– Lastenhoitaja on meidän kuvioissa välttämätön, sillä meillä ei ole täällä perhettä tai muutakaan verkostoa. Hän mahdollistaa sen, että minulla ja meillä on myös omaa aikaa ilman lapsia, Minttu sanoo Meidän perhe -lehden haastattelussa.

Minttu arvostaa ja vaalii yhteistä aikaa yhdessä Kimin kanssa.

– Meidän ei tarvitse välttämättä tehdä mitään tai lähteä minnekään, kunhan ollaan kahdestaan. Ei pidä ikinä unohtaa sitä ihmistä, kenen kanssa halusi lapsia. Pienen lapsen etu menee aina ensin, mutta ei minun tarvitse olla täydellinen, Minttu sanoo lehdelle.

Räikköset vaihtoivat hellän pusun kesken Gugguun muotinäytöksen torstaina. Parin keskellä heidän esikoisensa, tammikuussa neljä vuotta täyttävä, Robin-poika.

Rianna on vasta 1,5-vuotias ja viettää päivät kotona, mutta Robinin kerrotaan käyvän kolmesti viikossa englanninkielisessä päiväkodissa. Lehden haastattelussa kerrotaan, että lapset ikävöivät Kimiä tämän ollessa kisareissuilla. Ikävää pyritään helpottamaan videopuheluilla, mutta lasten kuvaillaan antavan isälleen välillä suoraakin palautetta.

Minttu paljastaa lehden haastattelussa perheen myös pohtineen Suomeen muuttamista siinä vaiheessa, kun Robin on kouluikäinen. Perheellä on tälläkin hetkellä kakkoskoti Helsingin Kaskisaaressa.

– Suunnitelma ei ole kiveen hakattu, mutta tällä hetkellä haluaisimme niin, että lapset tulevat Suomeen kansainväliseen kouluun, Minttu sanoo Meidän perhe -lehdelle.

Räikkösten perheen elämässä puhaltavat muutoinkin uudet tuulet, sillä tiistaina lanseerattiin Minttu Räikkösen uusi aluevaltaus: yhteistyö suomalaisen lastenvaatemerkki Gugguun kanssa. Minttu on ollut mukana luomassa uutta lapsille suunnattua mallistoa nimeltään Minttu Räikkönen Collection.

Räikkönen kertoi tilaisuudessa yhteistyön myötä matkustelevansa jatkossa luultavasti entistä enemmän Suomeen.

– Matkustelu Suomeen lisääntyy nyt jonkin verran. Se on kiva asia. Suomeen on aina ihana tulla. Suomalaisuus on minulle tärkeä asia ja tulen tänne tosi mielelläni, Minttu kertoi tiistaina IS:n haastattelussa.

Samaisessa haastattelussa hän kertoi myös Robinin ja Riannan rakastavan liikuntaa.

– He ovat todella meneviä. Molempia kiinnostaa, ikävä kyllä, autot tosi paljon… Minttu kertoi naurahtaen.

– He ovat tosi liikunnallisia molemmat ja ovat koko ajan menossa. Se on tietysti normaalia, koska molemmat vanhemmat ovat juuri sellaisia, hän arveli.

Minttu Räikkönen asteli yhdessä lapsimallien kanssa lavalle vaatemallistonsa lanseeraustilaisuudessa.

Oma vaatemerkki on ollut pitkään Mintun unelma, hän kertoi tilaisuudessa, mitä tämän unelman toteuttaminen merkitsee hänelle.

– Tämä on ollut pitkään haaveeni. Mieheni on paljon poissa, joten perheen pyörittäminen on ollut aika lailla harteillani. Olen pitkään toivonut siihen rinnalle jotain omaa, Minttu kertoi.

Hän myös kertoi Kimin suhtautuneen hänen haaveeseensa erittäin hyvin ja tukien.

– Kuten hän on joskus maininnut, että: Happy wife, Happy life. Ja minua ei tue pelkästään Kimi, vaan koko perheeni. Se on minulle erittäin tärkeää ja perheeni on tärkein tukeni, Minttu kertoi.

Alla olevalla videolla ote Minttu Räikkönen Collection lanseeraustilaisuudesta:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?