Viihde

Tuntematon otti varaslähdön Pohjois-Amerikassa Suomen itsenäisyyden kunniaksi – koko elokuva katsottavissa verkossa

Julkaistu:

Elokuva
Elokuvan varsinainen ensi-ilta Yhdysvalloissa ja Kanadassa nähdään alkuvuonna 2019.
Suomessa valtavaan suosioon noussut uusintaversio Tuntematon sotilas -elokuvasta nähdään ensi vuonna myös Pohjois-Amerikassa kotimaan elokuvateattereissa esitettyä lyhyempänä versiona. Aku Louhimiehen ohjaaman ja Väinö Linnan klassikkoromaaniin perustuvan elokuvan ensi-ilta oli Suomessa lokakuussa 2017, ja sotakuvaus on ehtinyt voittaa useita palkintoja sekä kotimaassa että ulkomailla.

Yhdysvalloissa ja Kanadassa elokuvaa levittävä tuotantoyhtiö Kino Lorber kertoo ottaneensa elokuvan julkaisussa varaslähdön Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi. Yhtiön mukaan koko elokuva on katsottavissa maksua vastaan englanninkielisillä teksteillä varustettuna heidän verkkosivustonsa kautta 6. joulukuuta alkaen. Näin olleen myös tuhannet amerikan- ja kanadansuomalaiset pääsevät halutessaan viettämään itsenäisyyspäivää elokuvan parissa.

– Olemme ylpeitä voidessamme tuoda Aku Louhimiehen voimakkaan elokuvan Pohjois-Amerikan yleisöille Suomen itsenäisyyden vuosipäivänä, sanoo Kino Lorberin toimitusjohtaja Richard Lorber yhtiön tiedotteessa.

– Väinö Linnan Jatkosodasta kertova tarina ja sen merkitys maan historiaan koskettaa edelleen sekä suomalaisia että ihmisiä ympäri maailman, hän jatkoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomessa Tuntematon on myös määrä nähdä televisiosarjana Ylen kanavilla 30.12. lähtien. Sarjaversion kerrotaan sisältävän noin 1,5 tuntia ennennäkemätöntä materiaalia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt