Sara Chafak tapasi Trumpin Miss Universum -kisoissa – nyt kuusi vuotta myöhemmin hän nauraa muistolle: ”Tuntuu utopistiselta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Sara Chafak tapasi Trumpin Miss Universum -kisoissa – nyt kuusi vuotta myöhemmin hän nauraa muistolle: ”Tuntuu utopistiselta”

Sara Chafak kertoo pitkästä aikaa jännittävänsä sitä, miten Suomi pärjää Miss Universum -kisassa.

Julkaistu: 5.12.2018 18:21

Sara Chafak paljastaa jännittävänsä Miss Universum -kisoja pitkästä aikaa. Suomen edustajan Alina Voronkovan hän kehuu olevan upea missi.

Vuoden 2012 Miss Suomi Sara Chafak, 28, kertoo pitkästä aikaa jännittävänsä sitä, miten Suomi pärjää Miss Universum -kilpailussa. Chafak kertoo seuraavansa Miss Universum -kisoja joka vuosi silmä tarkkana.

Uusi Miss Universum valitaan Thaimaassa 17. joulukuuta. Tänä vuonna Suomea maailmalla edustaa syksyllä valittu Miss Suomi Alina Voronkova.

– Meillä on tänä vuonna hitsin hyvä missi. Uskon, että Alina tekee kaikkensa, Chafak sanoi tiistaina IS:lle uuden helsinkiläisravintola På Krokenin avajaisissa.

– Alina on ulospäinsuuntautunut ja menevä missi, mikä on tosi tärkeää. Miss Universum -kisoihin ei voi yhtään mennä siten, että menee sinne vain katselemaan.

Sara Chafak torstaina kalaravintola På Krokenin avajaisissa Helsingissä. Martina Aitolehden avopuoliso Stefan Therman on yksi ravintolan osakkaista.

Chafak itse edusti Suomea vuonna 2012 Las Vegasissa pidetyissä Miss Universum -kisoissa. Hän kertoo voivansa hyvin samaistua Voronkovan tähänastisiin kokemuksiin Miss Universum -kisoista. Sosiaalisessa mediassa jakamissaan päivityksissä Voronkova on jakanut tunnelmiaan muun muassa erilaisista edustustilaisuuksista ja kisojen treeneistä.

– Muistoni ovat tosi hyviä, mutta olihan se hitsin rankkaa. Joka päivä oli aamusta iltaan hirveästi meininkiä, päivät kestivät aina noin aamuseitsemästä iltayhdeksään. Ja kun ne pitkät päivät veti korkokengät jalassa, niin viimeisellä viikolla päkiäni olivat niin puutuneet, etten enää tuntenut pottuvarpaitani.

Räväkkä ja sanavalmis Alina Voronkova edustaa Suomea tänä vuonna Miss Universum -kisoissa.

Kun Chafak oli Miss Universum -kisoissa, kisoja veti vielä niiden silloinen omistaja Donald Trump, jonka myös Chafak tapasi.

– Olihan se aika hauskaa tavata hänet. Itsehän tuijotin vain hänen hiusrajaansa, kun hän kätteli minua. En voi valehdella siitä, Chafak nauraa muistolle.

– Trumpista jäi sellainen kuva, että hän oli vähän sellainen vanhempi perusbisnesmies, joka oli ehkä iän myötä jo vähän höpsähtänyt.

Chafak toteaa, ettei olisi voinut Trumpin tavatessaan voinut uskoakaan saman miehen olevan joidenkin vuosien päästä Yhdysvaltain presidentti.

– En voi tänäkään päivänä uskoa, että hän on Usan presidentti. Se ei vaan mene kaaliini, se on niin utopistista.

Suomi ei ole pärjännyt Miss Universum -kisoissa hyvin sitten Lola Odusogan sijoitettua kolmanneksi vuoden 1996 Miss Universum -kisoissa. Suomella on kaksi Miss Universum -voittajaa: Armi Kuusela vuodelta 1952 ja Anne Pohtamo vuodelta 1975.

Chafak uskoo monen seikan vaikuttavan siihen, miksi Suomi ei ole viime vuosina pärjännyt maailman suurimmassa kauneuskilpailussa.

– Ensinnäkin yksi syy on se, että missejä on siellä kisaamassa lähemmäs sata ja heistä on pakko valita vain yksi voittaja. Valintaan vaikuttaa tosi moni asia: Miss Universum -organisaatio on tosi iso ja siihen vaikuttavat niin sponsorit kuin kaikki muutkin tilanteet.

Sara Chafak Miss Universum -kisoissa Las Vegasissa joulukuussa 2012.

Chafak kuitenkin uskoo Suomen vielä jonain päivänä voittavan jälleen kisojen kirkkaimman kruunun.

– Kyllä se vielä jonain vuonna kolahtaa meihinkin, pakkohan se on. Jos ei tänä vuonna, niin varmasti jonain muuna vuonna. Suomi on kuitenkin ensimmäinen Miss Universum -voittajamaa ja meillä on kaksi Miss Universumia. On olemassa maita, joilla ei ole voittajia ollenkaan.

Melko usein julkisessa keskustelussa nostetaan esiin, ettei Suomi pärjäisi siksi, että Miss Suomi -kisa suhtautuu kauneusleikkauksiin kielteisesti verrattuna johinkin muihin maihin, joiden missit ovat vierailleet kauneuskirurgilla useampaan otteeseen. Chafak ei allekirjoita väitettä siitä, että Suomen menestys olisi jäänyt näistä seikoista kiinni.

– Eivät leikellyt naiset enää edes ole in. Se buumi oli jossain vaiheessa, mutta ei enää. Esimerkiksi omana vuotenani voiton vei Olivia Culpo (Yhdysvallat), joka oli täysin luonnollinen.

– On kuitenkin tosi paljon naisia maailma pullollaan, joilla on se pää ja joilla on ulkonäkö. Naisia, jotka ovat geneettisesti kuvauksellisia ja siihen ulkonäön päälle vielä hyvä luonne, niin sillä syntyy voittajan ainekset.

Olivia Culpo kruunattiin Miss Universumiksi vuonna 2012. Samana vuonna Sara Chafak edusti Suomea kyseisessä kisassa.

Chafak ei toivo Miss Suomi -kisoihin sallivampaa linjaa kauneusleikkausten suhteen.

– Niitä ei pitäisi missään nimessä sallia. On ikävä sanoa ei, koska se sulkee ovet tietyiltä tytöiltä, joilla on se sisin kunnossa ja jotka olisivat valmiita tähän, jos he tekisivät kosmeettisia toimenpiteitä. En tiedä, ehkä elän sen verran vanhaa aikaa tämän asian suhteen.

– En toivo kisoihin väljempää suhtautumista kosmeettisiin toimenpiteisiin, koska Miss Suomi kuitenkin toimii esimerkkinä siitä, että annetaan sellainen hyvä kuva itsestään ja ei epätodellinen. Jos on ihan täysin leikelty ja muunneltu, niin se vaan antaa pikkutytöille sellaisen epävarman kuvan, Chafak summaa.

  • Alla olevalla videolla Sara Chafak IS:n haastattelussa syyskuussa järjestetyissä Miss Suomi -kisoissa:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?