Brittien X Factorin voittanut nuori mies pakotetaan poistumaan maasta välittömästi – kohu ravistelee tv:n suosittua laulukisaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Brittien X Factorin voittanut nuori mies pakotetaan poistumaan maasta välittömästi – kohu ravistelee tv:n suosittua laulukisaa

Brittien X Factorin voittanut Dalton Harris joutuu lähtemään takaisin kotimaahansa, koska hänen viisuminsa päättyy.

Lavalla laulaja Louis Tomlinson ja X Factorin sunnuntaina voittanut Dalton Harris.­

5.12.2018 16:40

Brittien X Factorin viimeisin kausi ratkesi sunnuntaina. Yleisö äänesti suositun laulukisan voittajaksi 24-vuotiaan jamaikalaissyntyisen Dalton Harrisin.

Voitto on Harrisille unelmien täyttymys, mutta se ei paljon lohduta, sillä nuori mies joutuu häipymään Britanniasta välittömästi voitonjuhliensa jälkeen. Hänen viisuminsa oli nimittäin voimassa vain X Factor -kilpailun ajan.

– Minun täytyy hankkia uusi viisumi. Nyt minun täytyy poistua Briteistä, sillä en voi vain pysyä täällä niin pitkään kuin huvittaa, mies selitti X Factorin katsojille.

– Sain viisumin kisassa kilpailemista varten, joten yllättyisin, jos hallitus ei nyt antaisi minulle uutta viisumia, kun voitin koko kisan, hän pohdiskeli.

24-vuotias laulajanalku karkotetaan Britanniasta, sillä hänen viisuminsa ei ole enää voimassa.­

Daily Mailin mukaan X Factorin tuottajat ovat nyt helisemässä, sillä Harrisin uusi sinkkubiisi pitäisi saada mahdollisimman nopeasti työn alle ja konserttikiertue polkaistua käyntiin. He ovatkin yrittäneet neuvotella, josko mies voisi kuitenkin pysyä maassa hiukan kauemmin.

Lehti muistuttaa, että Brittien X Factorin historiassa on aiemminkin ollut vastaavanlainen pulmatilanne. Kahdeksan vuotta sitten ohjelman kilpailija Gamu Nhengu uhattiin karkottaa Zimbabween. Hän putosi kilpailusta pois ennen live-lähetyksiä.

Dalton Harris ei haluaisi jäädä vain ”siksi kaveriksi, joka voitti X Factorin”.­

Dalton harmitteli, että hän oli nimenomaan toivonut, että ei jäisi vain siksi kaveriksi, joka voitti X Factorin mutta ei tehnyt sen jälkeen mitään.

– Haluaisin todella tehdä töitä musiikkiurani eteen. En halua olla vain se kaveri, joka voitti X Factorin, hän sanoi.

– Olen valmis tekemään paljon töitä. Haluan saada albumin tehtyä.

Mies kertoi myös rahoittaneensa reissunsa Britteihin tekemällä vuosia erilaisia hommia risteilylaivoilla.

Dalton kiitti erityisesti Simon Cowellia, joka on kannustanut häntä kisan aikana paljon. Cowell ylisti Daltonia jo heti ensimmäisessä koe-esiintymisessä, jossa hän esitti Elton Johnin hitin Sorry Seems To Be The Hardest Word.

– Simon uskoo minuun ja kykyihini, hän kiitti.

X Factorissa on aiemminkin nähty ulkomaisia osallistujia. Kaksi vuotta sitten syksyllä X Factoriin otti osaa suomalainen Saara Aalto. Hän tuli kisassa toiseksi.

Katso yllä olevalta Youtube-videolta Harrisin esiintymistä X Factorissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?