Tavalliset suomalaiset kertovat, mitä mieltä he ovat rouva Jenni Haukiosta – kaksi piirrettä kerää ylistystä - Viihde - Ilta-Sanomat

Tavalliset suomalaiset kertovat, mitä mieltä he ovat rouva Jenni Haukiosta – kaksi piirrettä kerää ylistystä

Julkaistu: 6.12.2018 8:10

Tavalliset suomalaiset kertovat, mitä ajattelevat tasavallan presidentin Sauli Niinistön puolisosta, rouva Jenni Haukiosta.

Suomi täyttää 101 vuotta, ja Presidentinlinnassa järjestetään perinteisesti itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto. Yksi illan seuratuimpia henkilöitä on tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio.

Haukio on valittu useaan kertaan eri uutislehtien äänestyksissä Linnan juhlien vuoden kuningattareksi. Hän asteli Linnaan ensimmäisen kerran vuonna 2009. Haukio ja tuolloin Eduskunnan puhemiehenä toiminut Sauli Niinistö olivat menneet aiemmin samana vuonna naimisiin.

Sittemmin Haukio on edustanut Linnassa miehensä rinnalla yhteensä yhdeksän kertaa. Hän on aina suosinut pukeutumisessaan suomalaisia suunnittelijoita ja asusteita.

Rouva Haukion jäänsininen leninki vuonna 2014 painui monien mieleen.

Monet muistavat esimerkiksi talvitaivaan sinisen, Sari Nordströmin suunnitteleman luomuksen, jonka rouva Haukio valitsi ylleen vuonna 2014, sekä saman suunnittelijan tekemän, säihkyvän violetin silkkileningin vuodelta 2016. Nordström on yksi Haukion luottosuunnittelijoista.

Rouva Haukion jäänsininen leninki vuonna 2014 painui monien mieleen.

– Jenni Haukio on erittäin kaunis nainen ja häntä pukee melkein vaate kuin vaate. Klassinen tyyli sopii hänelle erinomaisesti. Upea tasavallan ensimmäinen nainen, joka säteilee myös sisäistä kauneutta, eräs lukija tiivisti ajatuksensa IS:n kommenttipalstalla.

Rouva Haukion suosio presidentin puolisona onkin vaikuttanut nousevan tasaisesti vuosi vuodelta. Lokakuussa 2017 presidentin kansliasta kajahti ilouutinen, joka lisäsi kiinnostusta entisestään.

Vuonna 2013 Haukio valitsi puvukseen Tampere-talolle soveltuvasti poikkeuksellisesti lyhythelmaisen asun. Presidentti yltyi poikkeuksellisesti kommentoimaan vaimonsa tyyliä: –Tarvitseeko minun mielipidettäni edes kuulla, se on kerrassaan upea, Niinistö sanoi.

Presidenttipari kertoi odottavansa lasta, jota oli toivottu useiden vuosien ajan hartaasti. Aaro-nimen saanut poika syntyi helmikuussa. Lapsi on Haukiolle ensimmäinen ja Niinistölle kolmas.

Aaro on ensimmäinen vauva, joka asuu presidentin virka-asunnossa Mäntyniemessä. Istuvalla presidentillä ei ole nimittäin aiemmin ollut pikkulasta.

Haukio palasi pian lapsen syntymän jälkeen edustustehtäviin miehensä rinnalle. Kun rouva Haukio vastaanotti Niinistön kanssa viime kesänä Helsingin huippukokouksen yhteydessä Yhdysvaltain presidenttiparin Suomeen, hän piti seuraa Melania Trumpille sillä aikaa, kun Suomen ja Yhdysvaltojen presidentit tapasivat. Haukion tapa edustaa nostatti kansan riveistä esiin suorastaan kehuaallon.

Näin suomalaiset kommentoivat rouva Jenni Haukion edustusta aiheesta kertovan artikkelin alla IS:n sivuilla viime heinäkuussa:

– Jenni Haukio oli suurenmoinen emäntä, hän hoiti tilanteen luonnollisesti.

– Ollaan ylpeitä kun meillä on edustava presidentti ja hänen vaimonsa.

– Tässä kulkee hetki elämää, josta suomalaiset saavat olla onnellisia ja ylpeitä. Kiitos arvoisat vieraat ja isäntäpari.

Mistä rouva Jenni Haukion ilmiömäinen suosio oikeastaan johtuu?

Kysyimme Linnan juhlien alla tavallisilta suomalaisilta, mitä he todella ajattelevat presidentin rouvasta ja tämän julkisuuskuvasta. Osa kertoi seuraavansa presidenttiparin elämää tarkasti uutisista, kun taas toisille heidän elämänsä tuntui hieman etäisemmältä asialta.

Suomalaiset kertovat

Näitä kysyttiin:

– Mitä mieltä olet rouva Jenni Haukiosta Suomen edustajana?

–Miksi hän nauttii niin suurta suosiota?

Heidi, 32, Helsinki:

– Heillä on melkein samanikäinen lapsi kuin meillä. Olimme samaan aikaan raskaana, joten katsoin mielenkiinnolla, mitä hänellä oli raskausaikana päällään ja miten raskaus näkyy.

– Hän on kauhean lämmin ihminen. Hänestä huokuu lämpö ja luottamus.

Veera, 17, ja Heini, 17, Kouvola:

– Hän on suoriutunut tehtävistään hyvin. Hän on tosi rauhallinen, Veera arvioi.

– Hän on ollut oikein esimerkillinen, vaikka en ole kovin paljon seurannut. Sauli ja Jenni molemmat vaikuttavat tosi tavallisilta ja samaistuttavilta ihmisiltä, Heini jatkaa.

Anja, 74, Vantaa:

– Hän on erittäin hyvä edustaja ja aina niin tyylikäs. Katson Linnan juhlat joka kerta televisiosta.

– Hän on aika luonnollinen. Minusta tuntuu, että hän osaa samaistua toisiin ihmisiin hyvin.

Anja kertoi IS:lle katsovansa Linnan juhlat joka kerta.

Liisa, 67, ja Matti, 72, Helsinki:

– Minusta hän on tosi suloinen, mutta ei yhtään ”pimumainen”. Hän on vaatimattomalla tavalla tyylikäs. Minusta hänessä vetoaa juuri se vaatimattomuus. Hän ei korota itseään millään tavalla muiden yläpuolelle, sanoo Liisa.

– Vaatimattomuus ja luonnollisuus, Matti nyökyttelee.

Liisa ja Matti olivat yhtä mieltä siitä, miten luonnolliselta rouva Haukio vaikuttaa julkisuudessa.

Mervi, 43, Helsinki:

– Jennihän on aina todella tyylikäs, myös itsenäisyyspäivän juhlissa. Mielestäni hän on todella edustava.

– Hän on ottanut oman paikkansa presidentin puolisona aivan erinomaisesti haltuun. Sen lisäksi hän tekee myös omaa työtään lasten ja nuorten kirjallisuuden parissa. Uskoisin, että tämä vaikuttaa suosioon.

Eva, 49, puolalaistaustainen, asunut Suomessa vuosia:

– Hän on hyvin tyylikäs ja sympaattinen. Rehellisesti sanottuna en ole moneen vuoteen seurannut Linnan juhlia. Mutta Jennin suosio johtuu varmasti aitoudesta. Hän on hyvin aito ihminen.

Martti, 85, Helsinki:

– Hän on erittäin miellyttävä, osaava ja nuorekas henkilö. Minusta hän on erittäin myönteinen ihminen.

– Presidentin puoliso on kuitenkin vain puoliso, ja tavallaan yksityishenkilö.

85-vuotias Martti antoi pisteet kotiin vaatimattomaksi kehutulle Haukiolle.

Niko, 27, Helsinki:

– En ole pahemmin hänen elämäänsä tutustunut, mutta eipä siinä mitään. Uusi lapsi on tullut, joten ei muuta kuin kaikkea hyvää heille.

– Mitä nyt olen lehtiä lukenut, niin Jenni vaikuttaa olevan muotitietoinen ihminen. Se varmasti vaikuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?