Me Naiset: Sometähti Veronica Verho, 22, sai lääkäriltä diagnoosin lapsettomuudesta ja romahti itkemään: ”Se oli minun oma maailmanloppuni”

Julkaistu:

lapsettomuus
YouTube-tähti Veronica Verho kuvailee Me Naisille diagnoosin lapsettomuudesta musertaneen hänet.
Veronica Verho, 22, on yksi Suomen suosituimmista vloggaajista. YouTube-kanavallaan hän julkaisee videoita, joissa hän esimerkiksi testaa eri kauneusvillityksiä ja kertoo arjestaan. Keväällä 2017 Verho julkaisi YouTubessa videon, jossa hän kertoi, ettei voisi saada biologisia lapsia.

Verho kertoo Me Naisten haastattelussa, kuinka rankka paikka diagnoosi hänelle oli. Verho sanoo lehdelle saaneensa lapsettomuuteen johtaneen diagnoosin puolitoista vuotta sitten. Hän kuvailee Me Naisille havahtuneensa ennen sitä outoihin oireisiin, joihin ei tuntunut löytyvän selitystä.

– Heräilin öisin tuskanhikeen ja kärsin kuumista aalloista ja rajuista tunnevaihteluista. Oli pelottavaa, kun en tiennyt, mitä minulle oli tapahtumassa, hän sanoo lehdelle.

Verho kuvailee puolentoista vuoden oireilun jälkeen hakeutuneensa yksityisen puolen gynekologille. Naistenklinikalle häntä ei huolittu. Verho sanoo saaneensa diagnoosiksi munasarjojen vajaatoiminnan, joka tarkoittaa sitä, ettei hän voi saada lasta perinteisin konstein.

– Kun diagnoosi selvisi, minulle tarjottiin nenäliinoja ja terapeutin käyntikorttia. Lääkäristä lähdettyäni istuin raitiovaunussa ja vain itkin. En ollut koskaan tuntenut niin suurta surua, lohduttomuutta ja yksinäisyyttä. Se oli minun oma maailmanloppuni.


Hän kuvailee diagnoosin muuttaneen unelmat perheen perustamisesta. Hän sanoo olevansa lapsirakas ja tienneen haluavansa perustaa perheen jossakin vaiheessa.

Verho sanoo Me Naisille pohtineensa myös miten mahdolliset tulevat kumppanit tilanteeseen suhtautuvat.

– Uuden ihmissuhteen alussa pöytään pitäisi iskeä fakta, etten voi saada biologisia lapsia. Siihen leikkiin minun kanssani on turha lähteä. Jos haluat omia lapsia, en ole sinulle se oikea.

Verho julkaisi lapsettomuutta käsittelevän videon YouTubessa huhtikuussa 2017. Videolla hän luki kirjeen syntymättömälle lapselleen ja kertoi someseuraajilleen diagnoosistaan. Verhon huippusuositulla marieeveronica-tilillä on yli 219 000 seuraajaa.Turusta kotoisin oleva Verho tunnetaan myös NRJ-kanavan radiojuontajana. Hän on mukana keväällä Nelosella nähtävässä Selviytyjät Suomi -ohjelmassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt