Minttu Räikkönen paljasti yksityiskohtia perheensä arjesta –kommentoi leikkisästi lastensa suhtautumista Kimin ammattiin - Viihde - Ilta-Sanomat

Minttu Räikkönen paljasti yksityiskohtia perheensä arjesta –kommentoi leikkisästi lastensa suhtautumista Kimin ammattiin

Julkaistu: 5.12.2018 12:36

Minttu ja Kimi Räikkönen saapuivat tiistaina Mintun oman vaatemalliston julkistustilaisuuteen yhdessä. Minttu kertoi IS:n haastattelussa lapsistaan onnellisena.

Formulakuski Kimi Räikkösen puoliso Minttu Räikkönen, 28, aloittaa uuden työn Gugguu-lastenvaatemerkin suunnittelijana ja markkinointikasvona. Merkin uusi lastenvaatemallisto kantaa suunnitelijansa nimeä.

Räikkönen kertoi uudesta elämäntilanteestaan tiistaina Clarion-hotellissa Helsingissä järjestetyssä kutsuvierastilaisuudessa. Häntä haastatteli tilaisuudessa F1-lähetyksistä tuttu toimittaja Mervi Kallio.

– Tämä on ollut pitkään haaveeni. Mieheni on paljon poissa, joten perheen pyörittäminen on ollut aika lailla harteillani. Olen pitkään toivonut siihen rinnalle jotain omaa, Räikkönen sanoi tilaisuudessa.

Upeaan pikkumustaan pukeutunut Minttu käveli lavalle lopuksi yhdessä lapsimallien kanssa.

Minttu tunnetaan varikolla upeana pukeutujana ja huippumuodin ystävänä. Mervi Kallio kysyi häneltä, heijastuuko se myös lasten pukeutumiseen heidän perheessään.

– Robin on hyvin tarkka pukeutumisesta, kuten minäkin. Kun lapsi on kyseessä, niin vaatteen ulkonäkö ei ole tärkein. Tärkeintä on vaatteen mukavuus ja turvallisuus, Minttu vastasi.

Minttu kertoi myöhemmin IS:n haastattelussa lapsiperhearjestaan ja siitä, miten uusi työ tulee vaikuttamaan siihen.

Mintulla ja Kimillä on kaksi lasta: puolitoistavuotias tytär Rianna ja tammikuussa neljä vuotta täyttävä poika Robin. Perhe asuu suurimman osan ajasta Sveitsissä, mutta heillä on kakkoskoti myös Helsingin Kaskisaaressa.

– Matkustelu Suomeen lisääntyy nyt jonkin verran. Se on kiva asia. Suomeen on aina ihana tulla. Suomalaisuus on minulle tärkeä asia ja tulen tänne tosi mielelläni, Minttu aloittaa.

Pieni Robin seurasi muotinäytöstä jännittyneenä isänsä sylissä.

Kuvissa Minttu poseeraa usein vain vieno, vaatimaton hymy huulillaan. Kasvotusten keskustellessa vastassa on toisenlainen Minttu: hän hymyilee leveästi ja katsoo keskustellessaan ystävällisesti suoraan silmiin.

Vaikka Minttu Räikkönen on pukeutunut tilaisuuteen tyylilleen uskollisesti upeaan pikkumustaan muotiluomukseen, tavallisesti hänen elämänsä kaukana huippumuodista. Kahden pienen lapsen kanssa arki on vilskettä ja vilinää.

 Mieheni on paljon poissa, joten perheen pyörittäminen on ollut aika lailla harteillani. Olen pitkään toivonut siihen rinnalle jotain omaa.

Siitä hän saikin idean, että voisi suunnitella nimenomaan lapsille arkivaatteita.

– Meillä on kaksi pientä lasta, joita puen päivittäin. Siinä oppii näkemään, mikä toimii ja mikä ei, ja miettimään, mikä voisi olla hyvä heille. Omat lapset inspiroivat tässä tosi paljon, Minttu myöntää.

Urheilu on Räikkösten perheessä ehdoton ykkösjuttu. Minttu paljastaa, että heidän molemmat lapsensa rakastavat suuresti liikuntaa.

– He ovat todella meneviä. Molempia kiinnostaa, ikävä kyllä, autot tosi paljon… Minttu sanoo ja naurahtaa.

– He ovat tosi liikunnallisia molemmat ja ovat koko ajan menossa. Se on tietysti normaalia, koska molemmat vanhemmat ovat juuri sellaisia, hän arvelee.

Minttu on tullut monille hänen ja Kimin elämästä innostuneille tutuksi sosiaalisen median välityksellä. Hän päivittää aktiivisesti omaa Instagram-tiliään, jossa hänellä on yli 95 000 seuraajaa.

Kimi Räikkönen ja vaimonsa Minttu Räikkönen tapasivat mediaa eilen tiistaina Clarion-hotellissa Helsingissä.

Minttu kertoo IS:lle pyörittävänsä suosittua tiliään ilman ulkopuolista apua. Kun hänelle tulee kiva idea, hän tekee päivityksen esimerkiksi lastensa touhuista.

– Robin on Riannaa vanhempi, ja hänen kanssaan voin keskustella siitä, haluaako hän olla kuvassa. Robin on ollut tosi innoissaan. Jos Robin ei halua, että kuvataan, niin sitten emme kuvaa, Minttu selittikin tilaisuudessa.

Jatkossa Minttu keskittyy perheensä lisäksi paljon uuteen työhönsä Gugguu-brändin parissa.

Miten ”jäämies” reagoi, kun vaimon suunnitelma selvisi hänelle?

– Kimi on maininnut, että ”happy wife, happy life”, Minttu naurahtaa.

– Totta kai hän oli tosi innoissaan, koska tiesi, että tämä on minulle tosi mieluisa asia ja ollut pitkään haaveeni. Hän oli innoissaan, että pääsen tekemään sitä mistä tykkään ja missä koen olevani hyvä, hän sanoo myös.

Otsikkoa täsmennetty klo 13:10.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?