Martina Aitolehti vietti kuukauden erossa perheestään – ei potenut koti-ikävää kertaakaan: ”Kuulostaa varmasti tosi rajulta, mutta...” - Viihde - Ilta-Sanomat

Martina Aitolehti vietti kuukauden erossa perheestään – ei potenut koti-ikävää kertaakaan: ”Kuulostaa varmasti tosi rajulta, mutta...”

Martina Aitolehti saapui tiistaina Helsinkiin purjehdittuaan kuukauden Atlantin yli. Hän meni miltei suoraan lentokentältä avopuolisonsa Stefan Thermanin uutuusravintolan avajaisiin.

Martina Aitolehti kuvaili tuntevansa olonsa ”hömelöksi” pitkien lentojen ja purjehduskokemuksen jälkeen.­

4.12.2018 22:04

Martina Aitolehti palasi tiistaina Suomeen kuukauden kestäneeltä Atlantin yli purjehdukselta. IS tapasi Aitolehden vain joitain tunteja tämän Suomeen laskeutumisen jälkeen tämän avopuolison Stefan Thermanin uuden perheravintolan avajaisissa. Therman on yksi Helsingin Hietalahteen avatun På Kroken -ravintolan osakkaista.

Martina kertoo hänen ja Stefanin olevan suuria kalaruoan ystäviä ja ihastuneensa På Kroken ravintolan tarjontaan Hangossa.

– Onneksi saimme tämän myös Helsinkiin, Aitolehti iloitsee.

Aitolehti kertoo saapuneensa ravintolan avajaisiin miltei suoraan lentokentältä.

– Kerkesin nopeasti käydä viemässä laukut kotiin ja kävin laittamassa kynnet, minkä jälkeen kiiruhdin tänne.

Aitolehti oli kuukauden ajan reissussa neljän muun julkisuuden henkilön kanssa kuvaamassa TV5:n sarjaa Atlantin yli. Ohjelman nimenmukaisesti sarjassa julkkikset purjehtivat yhdessä Atlantin valtameren yli. Reissussa Aitolehden kanssa olivat Jere Karalahti, Satu Silvo, Kari ”Kape” Aihinen ja Laura Lepistö. Matkan järjestäjänä nähtiin Joel Harkimo.

Aitolehti kuvaili olonsa olevan ”hömelö” pitkien lentojen ja intensiivisen kokemuksen jäljiltä.

– Purjehdus oli todella upea ja intensiivinen kokemus. Tällä hetkellä ei oikein löydy sanoja kuvailemaan sitä.

Martina Aitolehti avopuolisonsa ravintolan På Krokenin avajaisissa.­

Aitolehti kertoo, ettei hän oikeastaan juuri yllättynyt mistään reissulla tapahtuneesta, sillä hän kertoo olleensa matkaan hyvin valmistautunut ja osasi ajatella, mihin oli lähdössä.

– Olenhan minä jonkin verran ollut merellä, mutta en ole ollut purjehtimassa. Mutta kyllähän Atlantin valtameri on aivan valtava lätäkkö ja esimerkiksi aallot olivat aivan huikeita, ne olivat kerrostalon kokoisia.

– Elämä merellä oli niin omanlaistansa. Siinä oli luonnon armoilla ja vain yksin omien ajatustensa kanssa. Välillä ne ajatukset olivat syvällisempiä ja välillä ihan pumpulia.

Kuinka paljon podit koti-ikävää?

– Ei minulla oikeastaan ollut koti-ikävä, se ei vaan sopinut sinne. Se kuulostaa varmasti tosi rajulta, mutta tuo reissu oli niin intensiivinen. Ja siinä tajusi, kuinka kaukana on kotoa, kun ihan sama, minne tahansa katsoi, niin näki vain merta.

– Siellä ei voinut ikävöidä kotiin, siitä ei olisi tullut mitään. Siinä olisi vaan tehnyt olonsa todella inhottavaksi ja epämukavaksi. Reissuun oli pakko lähteä sellaisella asenteella, että oli antanut itselleen luvan lähteä ja nyt ei kuulla perheestä kolmeen viikkoon, ja kaikki on hyvin ja he pärjäävät hyvin. Piti vain keskittyä itseensä ja purjehtimiseen.

Ennen reissua Aitolehti teki parhaansa selittääkseen tyttärilleen Victorialle, 9, ja Isabellalle, 6, minne oli lähdössä. Kolmikko muun muassa katseli yhdessä Atlantin yli -sarjan ensimmäisen tuotantokauden jaksoja.

Ilman puhelinta olo teki hyvää

Aitolehti tunnetaan erittäin aktiivisena sosiaalisen median käyttäjänä. Hän myöntääkin, että ilman älypuhelinta olo kuukauden ajan teki hänelle todella hyvää. Purjehtijoilla oli omat puhelimensa mukana, mutta ne eivät toimineet merellä.

– Ei ollut yhtään ikävä puhelinta. Kännykkäni kiersi siellä muiden joukossa pitkin venettä, kun kaikki kuuntelivat puhelimellani vuorotellen Jere Karalahden äänikirjaa. Itse kuuntelin alkureissussa pari kirjaa ja loppureissussa en nähnytkään kännykkääni. Välillä vaan huhuilin, että missä puhelimeni on, että ottaisin pari kuvaa.

Nyt kun reissu on ohi, Aitolehti on jälleen aktivoitunut muun muassa suositulla Instagram-tilillään. Hän sanoo yrittäneensä nyt vähentää puhelimen käyttöä, mutta kokee sen olevan äärimmäisen vaikeaa.

– Se on ihan hirveää. Teen paljon töitä somen välityksellä, mutta on siinä paljon turhaakin scrollaamista, kun mukamas pitäisi tietää asioista. Yritän kyllä, että tuolta reissusta jäisi minulle sellainen, että olisin vähemmän puhelimella.

Ennen reissua Aitolehti kuvailee puhelimensa olleen kuin liimattu käteensä.

– Olin sillä aivan liikaa. Lapseni ovat kyllä sanoneet minulle asiasta, Aitolehti myöntää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?