Jasper Pääkkönen sai kutsun Linnaan – saapuu juhliin mallirakas Alexandra Escat’n kanssa!

Julkaistu:

Linnan juhlien odotetuin pari tulee USA:sta: näyttelijä Jasper Pääkkönen tuo punaiselle matolle puolisonsa Alexandra Escat’n.
Alkuviikosta Suomeen saapunut palkittu näyttelijä Jasper Pääkkönen bongattiin tällä viikolla Helsingin keskustassa sijaitsevassa Turon liikkeessä. IS:n tietojen mukaan Pääkkönen sovitteli siellä itsenäisyyspäivävastaanoton pukuaan. Pääkkönen saapui Suomeen yhdessä avopuolisonsa, mallina työskentelevänä Alexandra Escat’n kanssa.


Näyteltyään amerikkalaisohjaaja Spike Leen elokuvassa Blackkklansman Pääkkönen on saanut mainetta ja kunniaa maailmalla, mutta itsenäisyyspäivän hän haluaa viettää kotimaassaan. Blackkklansman kertoo tositapahtumiin perustuen afroamerikkalaisesta poliisista Ron Stallworthista, joka 1970-luvulla onnistui soluttautumaan puhelinsoittojen ja vaaleaihoisen poliisikollegansa avulla Coloradossa valkoisten rotuylivaltaa ajaneen Ku Klux Klan -järjestön jäseneksi.


Pitkän uran näyttelijänä tehneen Pääkkösen kansainvälinen ura on ollut valtavassa nousussa. Vuonna 2015 Pääkkönen nähtiin Viikingit-sarjassa Halvdan Mustan roolissa. Todellisesti potti räjähti Blackklansman-elokuvan myötä. Toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla ensi-iltansa saanut elokuva on saanut hyviä arvosteluja sekä Suomessa että maailmalla.

Vaikka Pääkkönen luo uraansa maailmalla, on maamme itsenäisyys hänelle tärkeä asia. Kyseessä on toinen kerta, kun Pääkkönen on saanut kutsun Linnan juhliin. Ensimmäistä kertaa hänet nähtiin Presidentinlinnassa itsenäisyyspäivän vastaanotolla vuonna 2005.

Linnan juhlien teema on tänä vuonna yhteinen ympäristö. Pääkkönen tunnetaan näyttelijän työnsä lisäksi luonnon ystävänä ja ahkerana kalamiehenä. Hän on puhunut aktiivisesti kalakantojen ja ekologisuuden puolesta.

Pääkkönen on myös rakennuttanut Helsingin Hernesaareen Löyly-saunakompleksin yhdessä kansanedustaja Antero Vartian kanssa. Vartia myi osuutensa yrityksestä Pääkköselle lokakuussa.

Kun Spike Lee vieraili Suomessa syyskuussa Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalilla, Pääkkönen vei tämän tutustumaan Löylyyn. Leen vierailu Suomeen syntyi nimenomaan Pääkkösen kautta. Lee sanoi Pääkköselle Cannesin elokuvafestivaaleilla Ranskassa, että vierailu Suomeen kiinnostaisi.