Ensikohtaaminen kuin satukirjasta: tällainen oli George ja Barbara Bushin vaiheikas rakkaustarina, joka kesti 73 vuotta

Julkaistu:

rakkaustarina
George Bush iski silmänsä Barbara-vaimoonsa joulutanssiaisissa 1941. Sen jälkeen he olivat erottamattomat kuolemaan asti.
Lauantaina tiedotettiin, että Yhdysvaltain entinen presidentti George H.W. Bush on kuollut. Hänen perheensä kertoi, että Bush nukkui pois perjantai-iltana Yhdysvaltain aikaa Houstonissa Texasissa.

Bushista oli tullut kesällä ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, joka ylsi 94 vuoden ikään. Kunnioitettavan saavutuksen lisäksi George ja hänen vaimonsa Barbara Bush olivat kaikkien aikojen pisimpään naimisissa ollut presidenttipari Yhdysvaltojen historiassa.


Pariskunta tapasi 1941 joulutanssiaisissa Connecticutin Greenwichissä. George oli kysynyt ystävältään, tunsiko hän tyttöä punaisessa iltapuvussa tanssisalin toisella puolen.

Ystävä esitteli kaksikon ja se oli menoa. George kertoi elämäkerrassaan olleensa lumoutunut Barbarasta.

Tuleva pari kuitenkin istui ensimmäisen tanssimahdollisuutensa ajan, sillä valssi ei ollut Georgen vahvin tanssilaji.

– Istuimme useiden tanssien ajan puhuen ja tutustuen. Se oli tapaaminen suoraan satukirjasta, George Bush kertoi kirjassaan.

Pari eli vuosia etäsuhteessa ja piti yhteyttä kirjeitse. He lähettivät toisilleen romanttisia kirjeitä, jotka pitivät yllä rakkauden liekkiä toisen maailmansodan taisteluiden varjossa.


George ja Barbara avioituivat Ryessä New Yorkissa 6. tammikuuta 1945. George oli palannut Eteläiseltä Tyyneltämereltä vain muutama viikko sitten: tuleva presidentti oli oikeastaan vain lomalla merivoimista ja sotatantereelta.


Sota loppui, ja Bushit saivat myöhemmin kuusi lasta: neljä poikaa ja kaksi tytärtä, joista toinen kuoli vain 3-vuotiaana leukemiaan. Vuonna 2012 Barbara antoi haastattelun tyttärentyttärensä Jennan kanssa. Hän kertoi tuolloin, miltä tuntui menettää oma lapsi.

– Harjasin hänen hiuksiaan ja pitelin hänen kättään, hän muisteli.

– Näin hänen pienen vartalonsa ja annoin hänen sielunsa mennä.

Osa lapsista seurasi politiikkaan: Vanhin poika George W. Bush on niin ikään toiminut Yhdysvaltain presidenttinä ja myös pikkuveli Jeb Bush tavoitteli puolueensa presidenttiehdokkuutta republikaanien esivaalissa.


Bushit saivat yhteensä 14 lastenlasta. Heistä nuorin syntyi vain hetki ennen isoisänsä kuolemaa. Lauren Bush sai toisen poikansa puolisonsa Davidin kanssa.

George Bush menehtyi vain kahdeksan kuukautta sen jälkeen, kun hänen vaimonsa nukkui pois huhtikuun 14. päivä. Barbara oli tuolloin 92-vuotias.


Monet mediat uutisoivat tuolloin, kuinka George piteli vaimonsa kättä koko päivän, viimeiseen henkäykseen asti. Rakkauden liekki pysyi yllä loppuun saakka. Barbara ehti todistaa sen juuri ennen kuolemaansa.

– Olen edelleen vanha, ja edelleen rakastunut mieheen, jonka kanssa avioiduin 72 vuotta sitten, Barbara kirjoitti Smith Collegen alumnijulkaisuun huhtikuussa.

– George Bush on antanut minulle koko maailman. Hän on paras, ajattelevainen ja rakastava.

Lähteet: IS Arkisto, Daily Mail, Washington Post

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt