Viihde

Someseuraajat huomasivat Eevi Teittisessä jotain outoa – fitnesstähti hakeutui lääkäriin ja sai musertavan diagnoosin: ”Tie tulee olemaan todella kivinen”

Julkaistu:

Terveys
Fitnesstähti Eevi Teittinen ennustaa itselleen kivistä tietä paranemisen osalta.
Tv-persoona ja entinen fitnessurheilija Eevi Teittinen, 29, kertoo somekanavissaan kipuilevansa erikoisen terveysongelman kanssa. Kaikki sai alkunsa noin vuosi takaperin, jolloin hän huomasi äänensä muuttuneen käheämmäksi ja katoavan toisinaan kokonaan.

Nyt ongelma on lähtenyt Teittisen mukaan täysin käsistä, jonka johdosta hän hakeutui hoitoon osittain someseuraajiensa patistamana. Osa seuraajista on ihmetellyt jo pidemmän aikaa idolinsa äänen muuttumista.

– En todellakaan ajatellut, että hätä olisi oikeasti tämän näköinen. Nyt ääneni katoaminen vaikuttaa jo työhöni ja kärsin siitä sosiaalisesti kohtalaisen paljon, fitnesskaunotar kertoo blogissaan.
Useiden lääkärikäyntien ja kivuliaiden toimenpiteiden jälkeen Teittiselle selvisi, että hänen äänihuulensa ovat vaurioituneet ja tarvitsevat todennäköisesti leikkaushoitoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Useimmat vastaavanlaiset tapaukset ovat Teittisen mukaan korjattavissa puheterapian avulla, mutta hänen tapauksensa ei todennäköisesti olisi yksi näistä. Nyt Teittinen tekee päivittäin harjoituksia äänensä kanssa, joka on ollut odotettua haastavampaa.

– Tällä hetkellä tuntuu, että tämä tie tulee olemaan todella kivinen.


Kun tv-tähti puhuu paljon, hänen kurkkunsa turpoaa ja kipeytyy, ja joinain päivinä ääni saattaa kadota kokonaan.

– On päiviä, kun tekee mieli olla vain hiljaa, koska ääni ei kulje.

Teittisen mukaan ääniongelmat ovat vaikuttaneet suurelta osin hänen työhönsä tv-kasvona, sometähtenä ja valmentajana.

– Työtapaamiset ovat toisinaan todella haastavia, puhumattakaan tv-prokkiksista tai haastatteluista. Myös valmentaminen sekä luentojen pitäminen on työlästä, Teittinen luettelee.

Työkuvioiden lisäksi terveysvaiva on jättänyt jälkensä Teittisen sosiaaliseen elämään. Ääniongelman takia hän on vältellyt tapaamisia, lakannut kokonaan laulamasta ja joutunut hillitsemään nauruaan.

– Ääni on iso osa identiteettiäni ja äänenkäytön vaikeus tuntuu itselleni todella raastavalta, nainen suree blogissaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt