Seura: Jenni Haukio ottaa kantaa alhaiseen syntyvyyteen – nostaa esiin tärkeän seikan: ”Kun toive lapsesta on täyttänyt sydämen vuosikausia...” - Viihde - Ilta-Sanomat

Seura: Jenni Haukio ottaa kantaa alhaiseen syntyvyyteen – nostaa esiin tärkeän seikan: ”Kun toive lapsesta on täyttänyt sydämen vuosikausia...”

Kuvituskuva
Julkaistu: 29.11.2018 18:11

Rouva Jenni Haukio kirjoittaa Seura-lehden kolumnissaan, että kaikki perheet eivät valitettavasti saa päättää, mikä perheen lapsiluku on.

Rouva Jenni Haukio kirjoittaa uusimmassa Seura-lehden kolumnissaan Suomen jyrkkään laskuun kääntyneestä syntyvyydestä.

Haukio muistuttaa tekstissään, ettei lapsiluku suinkaan ole jokaisen perheen oma päätös, vaikka näin julkisuudessa usein sanotaankin. Sillä kaikki eivät saa päättää. Haukio muistuttaa tekstissään pareista, jotka kärsivät lapsettomuudesta.

– Monet täysin terveet pariskunnat jäävät lapsettomiksi, eikä kukaan kykene osoittamaan, miksi näin on. Kun toive lapsesta on täyttänyt sydämen vuosikausia täyttymystä saavuttamatta, voivat syntyvyyteen ja ”synnytystalkoisiin” liittyvät kommentit loukata syvästi, koska päätös lapsiluvusta ei suinkaan ole jokaisen perheen oma päätös. Kaikki eivät saa valita, Haukio kirjoittaa Seura-lehdessä.

Haukio toteaa kolumnissaan, että perheet ovat tänä päivänä monimuotoisempia kuin koskaan ennen. Hän toivoisikin, että kaikkia perheitä tuettaisiin ja kannustettaisiin tasa-arvoisesti samalla innolla.

– Vaikka lapset ovat äärettömän kallisarvoinen lahja elämältä ja joka ikinen vauvauutinen syy juhlaan, olisi tervetullutta pitää esillä myös sitä, että jokainen perhe on yhtä arvokas, kuuluipa siihen sitten lapsia tai ei, Haukio kirjoittaa kolumnissaan.

Jenni Haukio, Sauli Niinistö ja vastasyntynyt Aaro-vauva poistumassa Helsingin Naistenklinikalta viime vuoden helmikuussa.

Jenni Haukio, Sauli Niinistö ja vastasyntynyt Aaro-vauva poistumassa Helsingin Naistenklinikalta viime vuoden helmikuussa.

Rouva Jenni Haukion ja hänen puolisonsa presidentti Sauli Niinistön Aaro-poika syntyi viime helmikuun 2. päivä. Lapsi on Niinistön kolmas ja Haukion ensimmäinen. Presidentillä on aiemmasta avioliitostaan kaksi aikuista poikaa. Haukio ja Niinistö avioituivat vuonna 2009.

Kun presidentin kanslia viime vuoden lokakuussa tiedotti raskaudesta, kerrottiin tiedotteessa, että lapsitoiveita olivat kohdanneet monet vastoinkäymiset.

– Kerromme ilouutisen. Jos kaikki sujuu odotetusti, perheemme kasvaa helmikuussa 2018. Lasta on useiden vuosien ajan odotettu ja toivottu. Näihin vuosiin on lukeutunut monia vastoinkäymisiä. Siksi onnen ohella on raskauden alkuun sisältynyt herkkyyksiä, mutta nyt voimme asiasta kertoa, presidentti Niinistö ja rouva Haukio kertoivat tuolloin tiedotteessaan.

Tuoreimmat osastosta