Tältä näyttää Huutokauppakeisarin apumies-Markku oikeassa päivätyössään – määräilee omaa pomoaan uudessa tv-sarjassaan

Julkaistu:

Huutokauppakeisarista tuttu apumies sai ylennyksen. Markku Saukko saa määräillä siviilityönsä pomoa omassa tv-ohjelmassaan.
Ottaako pomo pattiin? Silloin pitää luoda uusi tosi-tv-formaatti, ottaa johtajuus ja alistaa arkielämän pomo apumiehen rooliin.

Suomen huutokauppakeisari -ohjelmasta tutulta Markku Saukolta tämä onnistui. Paitsi, ettei se siviilityön pomo ole koskaan ottanut pattiin.

– Ei me olla toisille koskaan haistateltu. Haju on tosin ollut joskus paha töistä kotiin autoillessa, kaivinkoneenkuljettaja Saukko ja hänen työnjohtajansa Timo Hyppönen täydentävät toistensa puheita ja nauravat.


Kaksikon yhteispelistä on jo saatu viitteitä Huutokauppakeisarissa, jonka kolmessa jaksossa Hyppönen on esiintynyt. Lähemmin duon touhuihin päästään tutustumaan keväällä, kun Nelosella nähdään neljä jaksoa ohjelmasta Suomen huutokauppakeisari esittää: Markku hoitaa.

– Huutokauppakeisarin yleisöltä tuli toiveita, että minulla olisi oma ohjelma. Monen mielestä en ollut tarpeeksi näkysällä, Saukko kertaa uuden formaatin taustoja.

Lue lisää: Tällainen on Huutokauppakeisarin apumies-Markun oma tv-ohjelma – kiertelee pakettiautollaan eri puolilla Suomea

Idean mukaan neuvokas ja käsistään näppärä Saukko kiertäisi pakettiautolla auttamassa ihmisiä arkisissa kotihommissa ympäri maata. Pian kävi selväksi, että pomoksi korotettu apumies Saukko tarvitsee itselleen oman apurin.

– Sen verran isoista tehtävistä oli kyse, etten voinut niitä kaikkia yksin tehdä. Ja ainahan se on kaverin kanssa mukavampaa.

Apu löytyi läheltä, Saukon oman työnantajan, Äänekoskella toimivan Maanrakennus Tourusen leivistä. Hyppönen ei ole vain Saukon työnjohtaja vaan myös hyvä, pitkäaikainen ystävä.

Hyppönen on ollut samassa firmassa jo 25 vuotta, Saukkokin seudulle muutettuaan jo 16 vuotta.

– Meillä kun työnteko yksissä onnistuu, niin rupesin vähän Timppaa yllyttämään, että lähtiskö mukaan tämmöseen, Saukko kertoo.

– Ollaan kuitenkin paljon parina samoja työmaita kierretty, Hyppönen jatkaa.

Hirvaskankaan MacGyver ja Koukkuniemen Pelle Peloton

Remontti-Reiskoina kaksikko täydentää toisiaan. Saukko on koulutukseltaan kirvesmies, Hyppönen koneenkorjaaja.

Eroa löytyy tekemisen suhteen miesten asenteista.

– Jos meitä vertaa, niin Timo on pikkutarkan työn tekijä. Mulle taas on tärkeää tehdä noppeesti, Saukko sanoo.

– Usein lähden tekemään jotain asiaa saman tien. Samalla Timppa miettii ja ilmoittaa sitten myöhemmin, että toisella tavalla tehtynä olisi saanut paremman.


Hyppönen myöntää olevansa pitkäjänteisempi ja hiovansa usein lopputulosta pitkään. Siitä kertoo muun muassa pyöräkuormaaja, jota hän värkkäsi kotipajallaan peräti kymmenen vuotta.

– Mutta välillä meiltä tulee vähän seitenkasia. Seitenkasi tarkoittaa, ettei ihan täyvellä tehä, Hyppönen selittää paikallista sanontaa.

Normityönsä kaksikko hoitaa toki ihan satasella. Osaava, mutta rennosti tehtävänsä tekevät miehet saavatkin yleensä vain kiitettävää palautetta.

Yhteispeliä ja keskinäistä ymmärrystä helpottaa se, että molemmat ovat iältään viisikymppisiä.

Saukko tunnetaan Palsanmäkien huutokaupan sijaintiin viitaten Hirvaskankaan MacGyverina. Mutta on Hyppöselläkin lempinimensä: Koukkuniemen Pelle Peloton – kotipaikan mukaan.

– Ekan moponi sain osina seitsemänvuotiaana. Kokosin sen itse, mitä isä vähän auttoi, maalaistalossa kasvanut Hyppönen kertoo.

Jos hyvin käy, tulee Markku hoitaa -ohjelma esittelemään Hyppöseltä muitakin kuin käden taitoja. Mies tunnetaan myös mainiona karaokelaulajana – kuten myös vaimonsa Mervi.

Molemmat ovat menestyneet erilaisissa laulukisoissa. Nyt Hyppöset opiskelevat laulua kolmatta vuotta CatCatista tutun Katja Kätkän johdolla.

– Vähän taisin kuvauksissa laulella. Saa nähdä, leikkaavatko ne pätkät pois.

– Ja lauloinhan minä Markun ja Annen häissä häävalssin. Se oli Matin ja Tepon Kyllä maailma on ihmeellinen.

Uudesta aluevaltauksestaan Hyppönen ei ole kummemmin ottanut pulttia.

– Onhan tämä vaihtelua arkeen. Varmaan tulee niskaan kehuja ja paskaakin, mutta on tässä jo ikää niin, ettei tässä enää korkealta putoa.

– Jos tavalliselle duunarille tällainen tilaisuus tulee, niin eihän sitä voinut jättää käyttämättä.


Samaa ennakkoluulottomuutta on Saukolla. Omaa nimeä kantava uusi ohjelma toki hiukan mietitytti.

– Onhan tämä iso loikka. Ajattelin kyllä, että minulle riittää hyvin Huutokauppakeisarissa oleminen, mutta eihän hullua tarvitse paljoa yllyttää.

– Mutta omana ittenä tässä edelleen mennään.

Markku hoitaa on Saukon mukaan ”hyvän mielen ohjelma”.

– Autamme ihmisiä, eikä olla otta kurtussa. Ohjelmaa ei suositella tosikoille.

– Pannaan hyvä kiertämään. Tai pannaan vahinko kiertämään, Saukko naurahtaa ”vahingolle”, joka vei hänet ensin Palsanmäkien ohjelmaan, josta sitten poiki oma ohjelma – ja ehkä vielä joskus Hyppösellekin omansa?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt