Mary säilytti Freddie Mercuryn tuhkia makuuhuoneessa, sitten hän livahti ulos talosta uurnan kanssa ja toteutti Freddien toiveen

Freddie Mercuryn kuolemasta tuli kuluneeksi viime lauantaina 27 vuotta. Hänen siunaustilaisuutensa oli kolme päivää myöhemmin ja siihen osallistui vain alle 40 läheistä. Yksi läheisimmistä, Mary Austin, on ainoa, joka tietää, mihin laulaja on haudattu.

Mary Austin ja Freddie Mercury pysyivät sydänystävinä Queen-solistin kuolemaan saakka.

28.11.2018 14:28

Vain yksi ihminen maailmassa tietää, mihin Queen-legenda Freddie Mercury on haudattu. Hän on Freddien elämän suurimmaksi rakkaudeksi kutsuttu Mary Austin, joka pysyi laulajan rinnalla loppuun asti. Vuonna 1969 tavannut pari seurusteli kuuden vuoden ajan, mutta syvä välittäminen heidän väliltään ei hävinnyt koskaan. Kuoltuaan Freddie jätti Austinille Garden Lodgen kartanonsa Lontoon Kensingtonissa.

– Kun hän kuoli, tuntui kuin olisimme eläneet avioliitossa. Olimme kulkeneet myötä- ja vastamäessä. Freddiestä ei olisi koskaan voinut päästää irti ilman hänen kuolemaansa. Ja silloinkin se oli vaikeaa, Austin on kuvaillut suhdetta OK!:lle.

Mary Austin yhdessä Freddie Mercuryn ja Queenin managerin John Reidin kanssa. Takana Brian Mayn vaimo Chrissie Mullen sekä rumpali Roger Taylor A Day at the Races -albumin lanseeraustapahtumassa 1976.

Päiviä ennen kuolemaansa Freddie pyysi Austinia toteuttamaan hänen viimeisen toiveensa. Laulaja halusi luovuttaa kuoltuaan tuhkansa naiselle, joka ei saisi koskaan paljastaa muille niiden viimeistä sijaa. Austin on säilyttänyt salaisuuden. Edes Freddien vanhemmat eivät tienneet, mihin poika on haudattu.

Vuonna 2013 Kensal Greenin hautausmaalle Länsi-Lontoossa ilmestyi pieni muistomerkki, jossa luki ”Farrokh Bulsaran muistolle. Aina sinun lähelläsi, M.

Farrokh Bulsara oli Freddie Mercuryn oikea nimi.

Fanit ehtivät jo riemuita, mutta Mary Austin ampui ilon nopeasti alas.

– Freddie ei ole todellakaan siellä hautausmaalla, entinen rakastettu kielsi.

Mary Roger Taylorin ja Dave Clarkin kanssa Freddie Mercuryn siunaustilaisuudessa.

Mary Austin on tätä nykyä 67-vuotias kahden lapsen äiti. Hänen avioliittonsa eivät ole kestäneet.

Julkisuutta karttava Austin antoi kodissaan pitkän haastattelun Daily Mailille vuonna 2013. Hän selitti Freddien halunneen pitää hautapaikkansa salaisuutena, koska pelkäsi fanaattisia faneja ja muita, jotka voisivat pahimmassa tapauksessa yrittää hänen kaivamistaan ylös, kuten joillekin julkkiksille on käynyt.

Kukkia hautausmaalla, jossa Freddie Mercuryn siunaustilaisuus järjestettiin 27.11.1991.

Austin kertoi pitäneensä Freddien tuhkauurnaa laulajan makuuhuoneessa kaksi vuotta tämän kuoleman jälkeen. Sen jälkeen hän kaikessa salamyhkäisyydessä hiippaili ulos kartanosta toteuttamaan Freddien viimeistä tahtoa.

Jottei kukaan henkilökunnasta olisi arvannut mitään, hän ei ottanut mukaansa autonkuljettajaansa.

– En halunnut kenenkään epäilevän mitään. Sanoin meneväni kasvohoitoon. Minun piti olla hyvin vakuuttava. Aiemmin oli ollut vaikea löytää sopivaa hetkeä.

– Eräänä aamuna livahdin ulos uurnan kanssa. Se oli ihan arkipäivä, jottei kukaan henkilökunnasta olisi epäillyt mitään. Henkilökuntahan voisi juoruilla. He eivät vaan voi vastustaa sitä. Kukaan ei kuitenkaan saa koskaan tietää, mihin Freddie on haudattu, koska se oli hänen toiveensa. En koskaan rikkonut hänen luottamustaan hänen eläessään, saati nyt.

Päiviä aiemmin Austin oli kutsunut Freddien vanhemmat taloon rukoilemaan Freddien muistolle. Edes vanhemmat eivät tiedä, mitä tuhkille tapahtui. Freddien isä Bomi Bulsara kuoli 2003, äiti Jer marraskuussa 2016.

Testamentista tuli taakka

Austin on halunnut pitää Freddien talon samanlaisena kuin laulajan eläessä. Miehen kuolemasta asti Queen-fanit ovat pälyilleet aidan ulkopuolella. Fanien kiinnostus on ollut Austinille taakka. Viime vuonna hän poistatti fanien tekemät muistograffitit ja kirjoitukset kotinsa aidasta, mikä raivostutti faneja.

Freddie Mercuryn - ja myös Mary Austinin - Garden Lodgen koti on monien Queen-fanien pyhiinvaelluspaikka.

Freddie jätti Austinille 22 miljoonan euron arvoisen talon sekä 10 miljoonaa euroa. Love of My Life -laulaja oli varoittanut jo etukäteen, että hänen testamenttinsa Marylle tulisi aiheuttamaan katkeruutta ja olemaan taakka.

– Hän oli oikeassa, Austin myönsi lehden haastattelussa.

Austin viittaa Queen-bändin jäseniin, jotka eivät olleet hänen mielestään koskaan hyväksyneet asiaa.

– Minulle tämä talo on vaan kasa tiiliä ja laastia. Freddie oli heitä kohtaan hyvin antelias viimeisinä vuosinaan ja en usko, että he arvostivat sitä. En usko, että he arvostivat sitä, mitä Freddie jätti heille. Hän jätti bändille neljänneksen neljän viimeisen albumin tuotoista, mitä hänen ei olisi tarvinnut. Kun Freddie kuoli, he vain katosivat, Austin paljasti.

Mary Freddien 38-vuotissynttäreillä.

Talo on täynnä muistoja. Freddie nukkui siellä ikiuneen 24. marraskuuta 1991. Austin muistaa, kuinka laulaja katsoi vanhoja tallenteita vanhoista esiintymisistään.

– Eräällä kerralla hän kääntyi minua kohti ja sanoi surullisesti: ”Ajatella, että olin niin komea silloin.” Minun oli lähdettävä huoneesta, se oli niin surullista. Emme saaneet koskaan näyttää tunteitamme hänen läsnäollessamme ja se oli todella raskasta. Jos olisin jäänyt huoneeseen, olisin murtunut kyyneliin. Kun palasin, istuin vain kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan.

Talon lisäksi Austin piti huolta Freddien tärkeimmistä: kissoista. Freddien palvelija Peter Freestone on muistellut Washington Postille miehellä olleen peräti 10 kissaa, joista kuusi eli pitempään kuin omistajansa.

Rakkaimmalle kissalleen, Delilahille, Freddie teki jopa oman kappaleen Innuendo-levylle. Delilah oli huhujen mukaan nähty vielä vuonna 2003 Garden Lodgen pihapiirissä.

Lucy Boyntonin esittämä Mary Austin on yksi keskushenkilöistä Bohemian Rhapsody -elokuvassa, jonka on Suomessa nähnyt neljän viikon aikana 200 000 katsojaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?