Kirjallisuuden Finlandia-palkinnot jaetaan

Tänään keskiviikkona jaetaan kaikki kolme kirjallisuuden Finlandia-palkintoa.

28.11.2018 12:23

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan on valinnut kirjallisuustoimittaja, Turun kirjamessujen ohjelmajohtaja Seppo Puttonen, tietokirjallisuuden elokuvaohjaaja Virpi Suutari ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan toimittaja ja tv-tuottaja Riku Rantala.

Kukin palkinto on 30 000 euroa. Jokaista palkintoa tavoittelee kuusi ehdokasta.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat ovat Olli Jalosen Taivaanpallo, Jari Järvelän Kosken kahta puolta, Katja Ketun Rose on poissa, J. Pekka Mäkelän Hunan, Pauliina Rauhalan Synninkantajat sekä Lars Sundin Där musiken började – Missä musiikki alkoi.

Viime vuonna kirjallisuuden Finlandia-palkinnon sai Juha Hurme teoksellaan Niemi.

Tieto-Finlandiaa tavoittelevat Seppo Aallon Kapina tehtailla – Kuusankoski 1918, Risto Siilasmaan ja Catherine Fredmanin Paranoidi optimisti sekä Ville Similän ja Mervi Vuorelan kirja popyhtye Ultra Brasta.

Ehdolla ovat myös Kaisa Haatasen ja Sanna-Mari Hovin kuninkaallisten elämää käsittelevä teos Monarkian muruset, Helena Ruuskan teos taiteilija Hugo Simbergistä ja Tuomas Aivelon kirja Loputtomat loiset.

Viime vuonna Tieto-Finlandian voitti toimittaja Riitta Kylänpää teoksellaan Pentti Linkola – ihminen ja legenda.

Lasten- ja nuorten Finlandian saajaksi ehdolla on muun muassa Taru Anttosen ja Milla Karppisen toimittama Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) – Kertomuksia rohkeista naisista Minna Canthista Almaan.

Palkintoa tavoittelevat myös Siiri Enorannan Tuhatkuolevan kirous, Magdalena Hain Royaumen aikakirjat 1: Kolmas sisar, Maija ja Anssi Hurmeen Skuggorna/Varjostajat, Riina Mattilan Järistyksiä sekä Sanna Sofia Vuoren kirjoittama ja Linda Bondestamin kuvittama Ägget/Muna.

Viime vuonna palkittiin kuvittaja ja graafinen suunnittelija Sanna Mander kirjastaan Avain hukassa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?