Paavo Pesusienen luoja Stephen Hillenburg on kuollut 57-vuotiaana - Viihde - Ilta-Sanomat

Paavo Pesusienen luoja Stephen Hillenburg on kuollut 57-vuotiaana

Rakastetun animaatiosarjan luoja kuoli sairastettuaan pitkään ALS-tautia.

Paavo Pesusienen luoja Stephen Hillenburg menehtyi 57 vuoden iässä.

27.11.2018 20:45

Rakastetun animaatiosarja Paavo Pesusienen luoja Stephen Hillenburg on kuollut. Useat uutismediat, kuten USA Today ja Variety kertoivat suru-uutisesta tiistai-iltana.

Hillenburg menehtyi eilen maanantaina 57-vuotiaana. Hän sairasti ALS-tautia, joka rappeuttaa liikehermoja. Sairaus diagnosoitiin Hillenburgilla viime vuoden maaliskuussa.

Paavo Pesusieni on Nickelodeonin Suomessakin esitetty hittisarja, joka kertoo meren pohjassa asuvan pesusienen ja tämän ystävien elämästä.

Hillenburg oli alan asiantuntija, sillä hän työskenteli meribiologina.

– Olemme erittäin surullisia kuullessamme Hillenburgin menehtyneen taisteltuaan ALS-taudin kanssa, Nickelodeon sanoi tiedotteessaan Variety-lehden mukaan.

Hillenburg Singaporessa vuonna 2005.

Paavo Pesusientä aloitettiin esittämään Yhdysvalloissa vuonna 1999, ja Suomessa se sai ensiesityksensä vuonna 2003. Sarja on ollut yksi Nickelodeonin suurimpia menestyksiä.

– Hän loi sarjaa ainutlaatuisella huumorilla ja viattomuudella, ja se on tuonut iloa lapsille ja perheille ympäri maailmaa, he kiittelivät.

Hillenburg kertoi sairastumisestaan julkisuudessa maaliskuussa 2017. USA Today -lehden mukaan Hillenburg kertoi jatkavansa töitään niin kauan kuin pystyy.

– Halusin, että ihmiset kuulevat sairastumisestani suoraan minulta. Kaikki, jotka tuntevat minut tietävät, että aion jatkaa työskentelyäni Paavo Pesusienen ja muiden intohimojeni kanssa niin kauan kuin pystyn, Hillenburg sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?