Jari Sillanpään huumeskandaali oli ajaa pienen perheyrityksen konkurssiin – ”Heinäkuussa emme vielä tienneet, voimmeko jatkaa työtämme” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jari Sillanpään huumeskandaali oli ajaa pienen perheyrityksen konkurssiin – ”Heinäkuussa emme vielä tienneet, voimmeko jatkaa työtämme”

Kun Jari Sillanpää jäi viime vuonna kiinni huumerikoksista, pieni teatterialan perheyritys joutui näytelmänsä kanssa vaikeuksiin.

28.11.2018 6:32

Valkeakosken kesäteatterissa nähdään ensi kesänä musiikkineuvos Dannyn elämästä kertova musiikkiteatteri. Heikki Paavilaisen ohjaaman esityksen päärooleissa nähdään Lauri Mikkola, Ilkka Koivula ja Susanna Laine.

Paavilainen ja tämän vaimo ovat erikoistuneet suomalaisista muusikoista tehtäviin elämäkerrallisiin musiikkiteatteriesityksiin. He ovat pyörittäneet kuusi vuotta perheyritystä, joka omistaa kaksi suomalaista kesäteatteria. Lavalla on nähty menestyksekkäät esitykset muun muassa Unto Monosesta, Olavi Virrasta, Vexi Salmesta ja Topi Sorsakoskesta.

– Minulla lähtökohtana on aina ollut se, että minua on kiinnostanut erityisesti jonkun ihmisen elämä. Dannyn maailmaan mahtuu niin paljon asioita, että tästä oli ihanaa tehdä esitys, Paavilainen kertoo IS:lle kesäteatterin mediatilaisuudessa tiistaina.

  • Katso yllä olevalta videolta Dannyn ja häntä näyttelevien pääosaesittäjien yhteishaastattelu!

Heikki Paavilainen kertoo, että heidän pieni teatteriyrityksensä joutui viime vuonna todellisiin vaikeuksiin Jari Sillanpään huumekohun jälkeen.­

Paavilaisen perheen yrityksellä on pelissä tänä vuonna paljon, koska viime vuosi oli olosuhteiden pakosta täysin poikkeuksellinen ja tekijöille erittäin haastava. Viime kesänä kesäteatterissa pyöri nimittäin laulaja Jari Sillanpään elämästä kertova esitys.

Ajoitus oli huonoin mahdollinen, sillä Sillanpää jäi poliisille kiinni metamfetamiinin käytöstä vain pari kuukautta ennen esityksestä tiedottamista. Kun pressitilaisuus Sillanpäästä kertovasta esityksestä järjestettiin, kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Sillanpää astui median eteen syyskuussa 2017 julki tulleen huumeskandaalin jälkeen.

Huomio kiinnittyi ymmärrettävästi lähes pelkästään laulajan huumekohuun. Teatteriesitys tehtiin silti, mutta liput eivät menneet kaupaksi odotetusti.

– Loppukeväästä tilanne näytti ihan järkyttävältä lipunmyynnin kannalta. Heinäkuussa emme vielä tienneet, voimmeko jatkaa työtämme, Paavilainen sanoo nyt suoraan.

Kuvassa Heikki Paavilainen ja Jari Sillanpää Valkeakoskella Rakkaudella merkitty -musiikkiteatterin ensi-illassa viime kesäkuussa. Kuvassa oikealla myös Sillanpään isä Raimo Sillanpää.­

Työ kesäteatterin parissa on Paavilaiselle ja tämän perheelle suuri intohimo elämässä. Pelkällä intohimolla työtä ei kuitenkaan voi tehdä. Lipunmyynnin on pakko onnistua, jotta työ voi jatkua.

– Jos tulee huono kesä, kuten viime kesä Valkeakosken kesäteatterissa oli, niin sehän aiheuttaa meille ihan totaalisen katastrofin.

Teatteriyritys elää tavallaan kädestä suuhun, sillä seuraavan vuoden esityksen tekeminen riippuu aina kokonaan edellisen kesän lipunmyynnistä. He eivät saa tulovirtaa oikeastaan mistään muualta kuin lippukaupasta.

– Siinä tulevat vastaan ne realiteetit, että tämä on meidän perheyritys ja mehän olemme sitten työttömiä, jos emme pysty myymään tiettyä määrää lippuja. Silloin tilanne on se, että voi sanoa kiitos ja näkemiin, Paavilainen toteaa.

Dannyn puoliso Erika Vikman (vasemmalla) esittää Katri Helenaa ja Susanna Laine (oikealla) esittää Armi Aavikkoa.­

Danny ja kaksi näytelmän Dannya! Lauri Mikkola (vasemmalla) esittää nuorta musiikkineuvosta ja Ilkka Koivula vanhempaa Dannya.­

Loppukesästä tilanne muuttui onneksi positiivisempaan suuntaan. Kun esitys oli ilmestynyt, sana lähti kiertämään ja teatterista innostuneet ihmiset pitivät näytelmää onnistuneena kohusta huolimatta. Se pelasti yrityksen konkurssilta.

Nyt katse on kohti tulevaisuutta. Paavilaisella on suuret odotukset Dannysta kertovan esityksen suhteen, onhan kyseessä yksi suomalaisen musiikkiteollisuuden suurimmista vaikuttajista kautta lähihistorian.

– Meillä on Dannyn kanssa diili, että hän ei rupea käyttämään amfetamiinia, Paavilainen pilailee nyt.

Sillanpäästä Paavilainen ei ole kuullut sanaakaan viime elokuun jälkeen.

– Emme ole nähneet ollenkaan tai edes puhuneet puhelimessa. Toivon, että sieltä tulisi seuraavaksi positiivisia uutisia. Esimerkiksi uusi levy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?