Dannysta tehdään musikaali – Erika Vikman yksi naistähdistä - Viihde - Ilta-Sanomat

Dannysta tehdään musikaali – Erika Vikman yksi naistähdistä

Iskelmätähti Dannyn elämäntarina nähdään Valkeakoskella teatterinlavalla.

Dannyn elämäntarina taipuu meneväksi musikaaliksi.­

27.11.2018 11:08

Iskelmälegenda Dannyn tarina taipuu ensi kesänä musikaaliksi, kun Valkeakosken Apinanniemen lavalla nähdään Heikki Paavilaisen ohjaama Danny-musikaali.

Musikaali kertoo Ilkka ”Danny” Lipsasen elämäntarinan huumorilla höystettynä. Se käsittelee Dannyn vauhdikasta elämää Porista Helsinkiin, iskelmätaivaan suursuosiota ja musiikkineuvoksen asemaa. Musikaalissa nähdään menneiden vuosikymmenien näyttäviä showkiertueita ja unohtumattomia kappaleita, kuten Kauan, Tahdon olla sulle hellä, Tuulensuojaan, Kesäkatu ja Vähän ennen kyyneleitä.

Musikaalissa kurkistetaan myös kulissien taakse, Dannyn yksityiselämän koskettaviin hetkiin. Mukana on laulajan rakkauselämän käännekohtia ja musiikkibisneksen kovaa maailmaa.

Tiedotteen mukaan Danny on musikaali nuoren laulajan kunnianhimosta, viihdemaailman raadollisuudesta ja kyvystä rakastaa.

Erika Vikman näyttelee Dannysta kertovassa musikaalissa Katri Helenaa. Pariskunta on tottunut työskentelemään yhdessä.­

Heikki Paavilaisen alkuperäinen Danny-musikaali sai ensi-iltansa vuonna 2005 ja keräsi tuolloin Rauman kaupunginteatteriin ennätysmäärän katsojia.

– Nyt oli oikea aika uudistaa käsikirjoitusta yhdessä Ilkka Lipsasen kanssa ja kertoa hänen elämästään myös viime vuosien osalta. Lipsasen elämä on ollut uskomattoman tapahtumarikasta ja draaman sävyjä on ollut monenlaisia. Tämä Dannyn kunnianhimoinen kasvutarina on ansainnut tulla nähdyksi ja kuulluksi ammattitaitoisen työryhmän kautta, Paavilainen sanoo tiedotteessa.

Musikaalin päärooleissa Dannyna nähdään Lauri Mikkola ja Ilkka Koivula. Mikkola on hurmannut lauluäänellä muun muassa supersuosioon nousseessa Helsingin kaupunginteatterin Kinky Boots -musikaalissa. Koivula puolestaan on nähty Dannyn roolissa myös vuonna 2005.

Lauri Mikkola on ihastuttanut draghahmo Lolana Kinky Boots -musikaalissa.­

Danny-musikaalin naisrooleissa nähdään Susanna Laine, Ushma Karnani ja Erika Vikman. Laine näyttelee Armi Aavikkoa, Vikman Katri Helenaa ja Karnani Liisa Lipsasta. Kaikilla musikaalin näyttelijöillä on useampia rooleja. Kapellimestarina toimii Ali Ahmaniemi ja koreografioista vastaa Tanssii tähtien kanssa -kisasta tuttu Ansku Bergström.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?