Viihde

Tässä asussa Alina Voronkova astelee Miss Universum -kisalavalle – kalannahkaa ja peuran sarvet: ”Hurmaa kaikki maailmalla”

Julkaistu:

miss universum
Suomen edustajan Alina Voronkovan Miss Universum -kisojen fantasia-asu on julkistettu.
Miss Suomi 2018 Alina Voronkovan, 23, fantasiapuku Miss Universum -kisoihin on julkistettu. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti. Missiorganisaation lähettämän tiedotteen mukaan Voronkova pukeutuu Bangkokissa järjestettävään Miss Universum -kisaan fantasiapukuun, jonka idea kumpuaa suomalaisesta mytologiasta, Kalevasta, Cannesin elokuvajuhlissa palkitusta elokuvasta Valkoinen peura, Suomen luonnosta ja vuodenaikojen eksotiikasta.

Kilpa-asun on suunnitellut suunnittelija Janne-Caro Pykälä Parone Designista. Suunnittelijan mukaan puvussa kiteytyy Suomen mystisyys, hiljaisuus, valoilmiöt, luonto, tasa-arvo ja naisen asema.

Tiedotteessa kerrotaan, että kaikki asuun käytetty nahka on elintarviketeollisuuden sivutuotteena. Asukokonaisuuden kerrotaan syntyneen käsinparkitusta täplämerikissasta, eli täpläkissakalasta.


– Tämä sopii Alinalle hyvin, sillä hänen henkinen eläimensä on kissa ja hän rakastaa merta. Liisa Saarni on valinnut ja parkinnut kylmien vesien vaaleimmat yksilöt asua varten, Janne-Caro Pykälä sanoo tiedotteessa.


Asuun kerrotaan kuluneen yhteensä kymmeniä tunteja työaikaa, jos mukaan lasketaan kalastus ja nahkojen käsittely sen pukineeksi työstämisvaiheeseen. Puvun lumi ja kristalliosat on tehty käsin kiinnittäen ne valkoiselle suomalaiselle peurannahkalle. Nämä symboloivat tunturipuroja, tuhansia järviä ja Itämerta kevättalvella, kun aurinko sulattaa kristallijäätä, jäähileet soivat vedessä ja liikkuva vesi kimmeltää, tiedotteessa kuvaillaan.

Puvun alla kerrotaan olevan kantavana rakenteena ultraviolettisäteilyä suodattava tekninen kangas, jonka ominaisuudet muistuttavat silkkiä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kankaan ominaisuudet muistuttavat silkkiä, sillä lämpimällä se siirtää kosteutta iholta kankaan pinnalle viilentäen ihoa. Vastaavasti viileällä säällä materiaali lämmittää. Valitsin Alinan asuun tämän materiaalin ihoa lähimmäksi, jotta asun käyttömukavuus lämpimässä lisääntyy, Janne-Caro Pykälä kertoo tiedotteessa.


Voronkovan päähineessä ja jalkineissa olevat kristallit kuvastavat puolestaan jäätä sekä valkeaa, kimmeltävää pakkaslunta kuunvalossa.

– Päähineen idea syntyi valkeasta peurasta, pohjolan metsistä ja Alinan ylväästä olemuksesta sekä hänen rehellisyydestään. Siksi päähineen keskiössä on kruunun muoto, jollaista voisi kantaa vain Alinan lisäksi Pohjolan Louhi kuin Jääkuningatar, joksi Alina Voronkovaa on jo kansainvälisissä julkaisuissa nimitetty. Peuransarvimaiset osat kuvastavat Alinan päättäväisyyttä ja lujaa tahtoa sekä voittoa lapsuuden kiusaajista. Samalla ne ovat symboli naisten oikeuksien puolesta ympäri maailman, Janne-Caro Pykälä kuvailee.
Päähineen yhdessä Pykälän kanssa on suunnitellut kansainvälistä uraa luonut modisti Fiona Timantti ( Heli Karhunen), jonka asusteita on nähty muun muassa Iron Sky -elokuvassa, yhdysvaltalaisen laulajan ja mallin Lana Del Reyn sekä Lady Gagan yllä.


Janne-Caro Pykälä kuvailee puvun olevan ylistys suomalaiselle naiselle, joka on vahva selviytyjä, kuin valkea peura.

– Hän kulkee ylväästi ja saavuttaa tavoitteensa unohtamatta juuriaan mistä tulee. Revontuliset siivet ja päähineen kruunun keskellä oleva kirkkaana loistava Pohjantähti kantavat häntä tulevaisuuteen ja auttavat häntä myös taistelemaan muiden naisten ja ihmisoikeuksien ja oikeuden puolesta. Vahvana, puhtaana ja älykkäänä suomalainen nainen hurmaa kaikki maailmalla, Pykälä kuvailee tiedotteessa.

Miss Universmum 2018 -kisojen voitto ratkeaa joulukuun 17. päivä Bangkokissa järjestettävissä kisoissa.

Ota kantaa

Onko Suomen fantasiapuku mielestäsi onnistunut?

Kyllä 51% Ei 49%
Ääniä yhteensä 18910

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt