Aarre Elo muistaa näyttelijä Matti Kuuslan ainutlaatuisena työtoverina: ”Hän oli suorastaan nero” - Viihde - Ilta-Sanomat

Aarre Elo muistaa näyttelijä Matti Kuuslan ainutlaatuisena työtoverina: ”Hän oli suorastaan nero”

Aarre Elo muistaa Matti Kuuslan työteliäänä ja valoisana työtoverina, joka hakee vertaistaan.

VEK-ryhmä oli suomalaisen viihteen uranuurtajia. Jukka Virtanen (vas.) Matti Kuusla ja Aarre Elo kuvattuna vuonna 1987.­

22.11.2018 16:18

Viihteen monitaituri Matti ”Pikkis” Kuusla menehtyi torstaina 22. marraskuuta. Hän oli 85-vuotias.

Kuusla tuli tunnetuksi VEK-viihderyhmästä, jonka hän perusti yhdessä Jukka Virtasen ja Aarre Elon kanssa. Aarre Elo kuvailee Ilta-Sanomille tutustuneensa Matti Kuuslaan molempien työskennellä Fennada-Filmissä.

– Matti oli kamera-assistenttina ja minä ääni-assistenttina. Siitä se sitten lähti, Aarre Elo sanoo.

60-luvulla Matti Kuusla, Aarre Elo ja Jukka Virtanen aloittivat työskentelyn Ylen viihdeohjelmien parissa. Elo, Virtanen ja Matti Kuusla perustivat VEK-työryhmän, joka vaikutti isosti televisioviihteeseen.

– Muistan Matin nerokkaana työtoverina. Hän oli suorastaan nero. Valoisa ja hullu tyyppi monessakin mielessä. Hän muun muassa repi puhelinluettelon kahtia paljain käsin, Elo naurahtaa.

–Matti oli todella työteliäs ja valoisa työtoveri, Aarre Elo sanoo.­

Kun Jukka Virtanen, Aarre Elo ja Matti Kuusla perustivat VEK-työryhmän, he voittivat 1965 Lumilinna-telkkariohjelmallaan Montreux`n Kultaisen Ruusun.

Useissa elokuvissa esiintynyt Kuusla oli televisioviihteen pioneereja. Hänellä oli myös oma Pikkis-sketsisarja kutsumanimensä mukaan.

Elo sanoo tavanneensa Kuuslan viimeisen kerran pari vuotta sitten raittius- ja urheiluseura Zoomin kokouksessa. Zoom perustettiin alun perin Ylen henkilökunnan jalkapalloseuraksi. Virtanen, Elo ja Kuusla olivat mukana perustamassa sitä.

– Meillä oli yhdessä niin mukavaa. Olimme hyvin läheisiä vuosia sitten. Tapasin hänet viimeisen kerran pari vuotta sitten Zoomin kokouksessa pari vuotta sitten.

Jukka Virtanen, Aarre Elo ja Matti Kuusla kuvattuna 2013.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?