Viihde

Vaimon ja lapsen lähtö vei Pertti Salovaaran pohjalle – avautuu Apu-lehdessä juomisestaan: ”Viinaan meni kuukaudessa vähintään tonni”

Julkaistu:

ero
Pertti Salovaara ajautui pohjalle erottuaan Anna-vaimostaan. Hän kertoo Apu-lehdessä, että joi päivittäin erittäin runsaasti alkoholia.
Entinen kansanedustaja ja radiotoimittaja Pertti Salovaaran, 48, avioliitto päättyi viime kesänä, kun Salovaaran Anna-puoliso haki eroa yksin. Entisellä parilla on yhteinen, 4-vuotias tytär ja asuivat suuressa omakotitalossa järven rannalla. Kesäkuussa Anna lähti kodista ja vei tyttären mukanaan.

Nyt Salovaara avautuu Apu-lehdessä avioerostaan ja siitä, miten se ajoi hänet pohjalle.

Kun Anna ja tytär lähtivät, jäi Salovaara yksin. Hän myöntää tuoreessa Apu-lehdessä, että ero otti koville ja hän turvautui alkoholiin lääkitäkseen pahaa oloaan.

– Ero otti koville, voin sen myöntää. Alkoholiakin kului. Sellaista litkimistä. Kun tuntui, ettei elämällä ole pohjaa, marssin lähibaariin ja kulautin joka päivä sen 3–4 lonkeroa. Sitten kaupan kautta kotiin sixpack kainalossa ja telkkua katsomaan, Salovaara kertoo Apu-lehdessä.

Salovaara kertoo, että syksyllä hän havahtui siihen, että alkoholinkäyttö oli mennyt liian pitkälle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Elimistö turtuu, kun tarpeeksi lipittää. Maksa- ja munuaisarvoni olivat huikeat. Syyskuun alussa rupesin laskemaan päivittäin juomiani alkoholimääriä ja kauhistuin. Kehossani kiersi alkoholia koko ajan. Ynnäsin myös talouspuolta: viinaan meni kuukaudessa vähintään tonni, hän selittää Apu-lehdelle.

Lehden mukaan Salovaara päätti lopettaa juomisen ja on ollut nyt jo useita viikkoja raittiina.

– En ole absolutisti, mutta päivittäin päätän, että tänään en ota. Joka aamu herätessä sanon itselleni, että tänään on muuten sellainen päivä, etten juokaan viinaa. Ja se toimii, hän kertoo lehden haastattelussa.


Salovaara kertoi IS:lle syyskuun lopussa, että huomasi jo parin viikon raittiuden jälkeen muutoksia itsessään: ajatukset kirkastuivat eikä hän heräillyt öisin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tulin siihen tulokseen, että jos alkoholi vaikuttaa negatiivisesti ihmissuhteisiini, silloin se jätetään pois.

– Kyllä minulla sen verran tahdonvoimaa löytyy. Lupaan sata euroa jokaiselle ihmiselle, joka näkee minut juomassa alkoholia, Salovaara sanoi.
Salovaaran mukaan alkoholi vaikutti hänen elämäänsä hyvin negatiivisesti. Hän väsyi ja ärtyi, ja huomasi, että ärsyyntyi jopa lapsensa seurassa.

– Ajattelin, että jos tämä aine vaikuttaa suhteeseeni lapseen, se pitää jättää pois, hän totesi.