Radiojuontaja Niina Backman, 35, julkaisi vekkulin kuvan 1980-luvulta – äidin simppeli kikka piti turvassa ”hurjalta menolta”

Julkaistu:

lapsuus
Niina Backmanin äiti keksi 1980-luvulla simppelin keinon pitää vilkkaan lapsensa turvassa.
Radiojuontaja Niina Backman julkaisi keskiviikkona Instagramissa tuulahduksen 1980-luvulta. Backman julkaisi tilillään kuvan, jossa hän poseeraa taaperoikäisenä. Kuvassa pikkuruinen, tulevaisuuden radiojuontaja on puettu potkupukuun ja hänen päätään koristaa valtava superlonista valmistettu pehmustekypärä.

Backman kertoo kuvatekstissä, että hänen äitinsä askarteli kypärän pitääkseen vilkkaan lapsen turvassa.

– No niin, käsi ylös, kuka muu piti lapsena kypärää KOTONA? Aivan. Meno oli kuulemma sen verran hurjaa, että homma ratkaistiin näin. Kypärä, jonka äitini itse teki, Backman kertoo kuvatekstissä huvittuneena.
35-vuotias juontaja on merkinnyt kuvansa aihetunnisteilla 80-luku ja Ettei nyt vaan sattuis mitään.

Backmanin vekkuli lapsuuskuva on herättänyt hilpeyttä tämän seuraajissa. Moni naureskelee kotitekoiselle pehmustekypärälle.

– Helpotus äidillesi. Niin ja sulle, et saa enempää vaurioita, tietää eräs kommentoija.

Moni kertoo myös, että vastaava kypärä on ollut käytössä heidän kotonaan.

– Meillä se oli esikoisella ainakin käytössä. Vauhti oli kova, itsesuojeluvaisto ei.

– Meidän keskimmäisellä pidettiin, kun rupesi kävelemään 10-kuukautisena eikä mitään holttia hommassa.

– "Kaatuilukypärä" oli tuttu meilläkin nuorimmaisella.


Osa Backmanin seuraajista puolestaan hämmästelee, että ei heidän lapsuudessaan moisia suojatarvikkeita ollut.

– Siihen aikaan kun minä ryömin, ei ollut tällaisia eikä takapenkillä turvavöitä. Selittää paljon, toteaa eräs kommentoija.

– Jaa niin mikä kypärä??? Ei ollu 70-luvulla. Ja vielä ei ollut edes turvavöitä autossa.. Nukuttiin kupla volkkarin taka hyllyllä...

Niina Backman tunnetaan Radio Novan Iltapäivän juontajana. Hänet on nähty myös television puolella esimerkiksi Idolsissa ja Huumassa.

Backman kertoi aiemmin tänä syksynä, että julkinen työ tuo mukanaan myös ikäviä asioita. Hän on tottunut työssään kritiikkiin, mutta joskus kuulijoiden palaute menee liian pitkälle.


Backman kertoi Radio Novan Iltapäivässä syyskuussa, että häntä on jo pidempään uhkaillut nimimerkki ”Vesku”. Häirikön viimeisin viesti oli täynnä kovia uhkauksia.

– Niina ja Anssi varokaa liikkumasta kaupungilla, kun mä nään teidän p*skasen lärvinne, hakkaan teidät molemmat niin p*skaksi, että teistä ei jää mitään jälkeä, lopuksi poltan teidän ruumiinne, siihen loppuu tää paska ohjelma. Niina, haen sun lapset! nimimerkki Vesku kirjoitti syyskuussa.
Backman kertoi IS:lle järkyttyneensä palautteesta. Erityisesti häntä häiritsi siinä se, että viestissä mainittiin myös hänen lapsensa.

– Haluan viedä asian eteenpäin, varsinkin, koska uusimmassa viestissä otetaan lapset mukaan. Nyt kaikki rajat on ylitetty ja menty sellaiselle alueelle, johon ei kosketa. En millään lailla hyväksy sitä, radiojuontaja sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt