Herttuatar Meghan teki tunteikkaan paluun Britanniaa järkyttäneen tulipalon uhrien luokse – poikkeuksellinen käytös herätti huomiota

rac

Julkaistu:

Herttuatar Meghan on auttanut menestyksekkäästi rajussa tulipalossa kotinsa menettäneitä Pohjois-Kensingtonin asukkaita.
Herttuatar Meghanin ensimmäinen oma projekti kuninkaallisena on erityisen lähellä hänen sydäntään. Lontoon Pohjois-Kensingtonissa sijaitseva 24-kerroksinen tornitalo paloi kesällä 2017. Tulipalossa kuoli 71 ihmistä.

Uhrien auttamiseksi on julkaistu keittokirja, jonka tekemisessä herttuatar on ollut alusta saakka mukana.

Keskiviikkona herttuatar teki tunteellisen paluun onnettomuuspaikan lähellä sijaitsevaan keskukseen, jossa autetaan kodittomiksi jääneitä asukkaita.


Raskaana oleva herttuatar otettiin keskiviikkona yhteisössä vastaan erittäin lämpimästi.

–  Hei, miten voitte? Onpa täällä hiljaista, herttuatar oli nauranut hyväntuulisena Daily Mailin mukaan.


Tummanviolettiin muodikkaaseen takkiin pukeutunut herttuatar ei vierailullaan turhia koreillut. Herttuatar halasi ja suukotti naisia poskelle tuttavallisesti saapuessaan onnettomuuspaikan lähellä sijaitsevaan Hubb Community -keittiöön.

Hänet otti vastaan keittiön edustaja Zaheera Sufyaan, jonka kanssa herttuatar vaihtoi halaukset.


Poikkeuksellisen tuttavallinen tyyli herättää aina aika ajoin huomiota, sillä yleensä kuninkaalliset pidättäytyvät enimmistä halauksista tai poskisuukoista.

Herttuatar Meghan onkin päättänyt toteuttaa kenties prinsessa Dianan jalanjäljissä tuttavallista ja maanläheistä tyyliä.

– Olen niin ylpeä teistä, herttuatar kehui iloisena.

Herttuatar ei arastellut tarttua toimeen, vaan kääri hihansa ja alkoi auttaa naisia ruoanlaitossa.


Yhteisön tekemä keittokirja on ollut ilmestymisestään lähtien menestys. Syyskuussa kauppoihin ilmestyneen Together: Our Community Cookbook -nimistä teosta on myyty Iso-Britanniassa jo yli 40 000 kappaletta.

Teoksen avulla halutaan kerätä yhteisölle varoja jälleenrakennukseen, ja kaikki kirjasta saadut tulot suunnataan alueen asukkaille.

Tällä hetkellä potti on kasvanut jo reiluun 230 000 euroon.

Kirjan tunteikkaan esipuheen on kirjoittanut herttuatar itse. Herttuatar Meghan on vieraillut yhteisön luona aktiivisesti tammikuusta alkaen.

– Tunsin heti yhteenkuuluvaisuutta tähän yhteisöön ja heidän keittiöönsä. Se on paikka naisille, jossa voimme nauraa, surra, itkeä ja laittaa ruokaa yhdessä, herttuatar kertoo esipuheessa.

Ruokakirjan resepteistä osa on alueella asuvien perheiden suosikkeja.


Projekti on tärkeä paitsi kodittomille ja tulipalosta kärsineille, myös herttuattarelle itselleen. Hän on useissa puheissa kiittänyt yhteisöä vieraanvaraisuudesta.

– Tämän projektin parissa työskenteleminen viimeisen yhdeksän kuukauden ajan on vaatinut valtavasti ponnisteluja, mutta olen myös nauttinut siitä, Meghan hehkutti ensimmäisessä julkisessa puheessaan syyskuussa.

– Muutin vain vähän aikaa sitten Lontooseen ja minusta tuntui, että tämä keittiö heti otti minut omakseen – teidän lämpönne ja ystävällisyytenne ja, että sain olla tässä kaupungissa ja nähdä tässä pienessä huoneessa, kuinka monikulttuurinen se oli, hän kiitti.


Lontoon Grenfell Towerin- tornitalon tulipalo sai alkunsa viallisesta pakastimesta kesäkuussa 2017. Talon ulkokuoren materiaalin uskotaan vaikuttaneen siihen, että tulipalo levisi ylimpiin kerroksiin alle kahdessa tunnissa. Lisäksi taloyhtiön paloturvallisuudessa on syytetty olleen puutteita.

Lontoolaisen tornitalon tulipalon jälkeen kesäkuussa 2017 Ison-Britannian pääministeri Theresa May lupasi pelastuneille väliaikaisen majoituksen kolmen viikon kuluessa ja pysyvän kodin vuoden kuluessa.

Monelle kotia ei ole lupauksista huolimatta löytynyt. Tasan vuoden päästä tragediasta vain 83 perhettä oli saanut pysyvän kodin.


Sussexin herttuapari osallistuu usein erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin. Maanantaina herttuatar Meghan ja prinssi Harry osallistuivat hyväntekeväisyystapahtumaan Lontoon Palladium-teatterissa.

Herttuattarella oli tilaisuudessa yllään muotisuunnittelija Safiyaan musta maksipituinen hame ja saman merkin kimalteleva toppi, joka paljasti kauniisti pyöristyneen vauvavatsan.

Asuvalintaa verrattiin heti Walesin prinsessa Dianan tyyliin. Prinssi Charlesin ensimmäinen vaimo käytti usein hartiat ja dekolteen paljastavia luomuksia, ja onpa herttuattaren kansansuosiokin lähellä edesmenneen prinsessan vuosikymmenten takaista hurmosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt