Presidentin outo käytös herätti isän epäilykset – näin Monica Lewinskyn vanhemmat saivat tietää tyttärensä ja Bill Clintonin salasuhteesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Presidentin outo käytös herätti isän epäilykset – näin Monica Lewinskyn vanhemmat saivat tietää tyttärensä ja Bill Clintonin salasuhteesta

Monica Lewinskyn vanhemmat kertovat oman mielipiteensä tyttärensä ja presidentti Clintonin salasuhteesta.

Monica Lewinsky muistetaan salasuhteestaan Bill Clintoniin.­

20.11.2018 18:48

Valkoisen talon harjoittelija Monica Lewinsky nousi raketin lailla julkisuuteen vuonna 1998, kun hänen ja silloisen Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin salasuhde paljastui kaikelle kansalle.

22-vuotias Lewinsky ja 47-vuotias Clinton viettivät lemmekkäitä hetkiä lähes kahden vuoden ajan. Vaikka tapauksesta on kulunut jo yli 20 vuotta, nousee kohu aina aika ajoin pinnalle.

Lewinsky on raottanut hieman itsekin salaisuuden verhoa kiihkeän salasuhteen ympärillä, mutta nyt uutuusdokumentissa The Clinton Affair pääsevät ääneen hänen vanhempansa Bernard ja Marcia Lewinsky.

– Oli uskomatonta, että Monica sai töitä Valkoisesta talosta. Se oli mahtavaa, sillä olemme maahanmuuttajia El Salvadorista, isä kertoo Daily Mailin mukaan dokumentissa.

– Olin niin ylpeä hänestä, ja hän oli niin iloinen asiasta, äiti Marcia kertoo.

Viaton harjoittelu muuttui kuitenkin vaivihkaa salasuhteeksi.

Monica Lewinsky ja hänen perheensä puhuvat skandaalista uutuusdokumentissa.­

Dokumentissa Monica puhuu ensimmäistä kertaa yksityiskohtaisesti tapauksen vaikutuksesta hänen perheeseensä. Erityisesti hänen sydäntään raastaa edelleen tapa, jolla hänet hänen omien sanojensa mukaan ”pakotettiin” osallistumaan tutkinnan etenemiseen.

Tapahtumat johtivat presidentin saamiin virkarikossyytteisiin. Clintonia syytettiin muun muassa väärän valan antamisesta. FBI eli Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisi tutki tapausta, sillä kyseessä oli hallitseva presidentti.

Monicaa kertoo, että FBI piti häntä 12 tunnin ajan kuulusteluissa Ritz-Carltonin hotellihuoneessa.

– Yritin sanoa heille, että haluan soittaa äidilleni. He kieltäytyivät ja sanoivat, että olen 24-vuotias, sinun ei tarvitse soittaa äidille vaan tehdä päätös siitä mitä haluat tehdä, Monica kertaa tapahtumia.

– Sanoin lopulta heille, etten aio tehdä yhteistyötä. Silloin he alkoivat uhkailla minua ja perhettäni, Monica kertoo dokumentissa kyynelehtien.

Monican mukaan hänet ja hänen äitinsä uhattiin laittaa vankilaan 27 vuodeksi, mikäli hän ei suostuisi auttamaan tapauksen selvittämisessä.

Viimein Monica sai luvan soittaa äidilleen, joka oli paraikaa paikallisessa ostoskeskuksessa. Hän järkyttyi tilanteesta, johon hänen tyttärensä oli joutunut.

– Olen hotellissa ja FBI kuulustelee minua, Monica sopersi äidilleen.

Monica auttoi lopulta tutkinnan etenemisessä, mutta Clintoniin kohdistuneet syytteet hylättiin myöhemmin.

– Monica oli niin kaunis ja viisas pieni tyttö, mutta todella itsepäinen, äiti kertoo uutuusdokumentissa.

Lewinskyn vanhemmat kertovat dokumentissa, ettei heidän tyttärensä ollut hiiskunut sanaakaan hänen ja presidentin suhteesta. Isä kuvailee kuinka epätodelliselta hänestä tuntui, kun Marcia Lewis soitti kertoi tyttären olevan pahassa pulassa.

– Marcia sanoi, että Monica on pulassa ja kysyi, että tiedänkö jotain hänestä ja presidentistä. Sanoin, etten tiedä yhtään mitään.

Isä kertoo kuitenkin ymmärtäneensä jälkeenpäin, miksi presidentti Clinton oli käyttäytynyt hänen mielestään oudosti, kun Monica vei vanhempansa vierailulle Valkoiseen taloon.

Koko perhe oli päässyt käymään presidentin työhuoneessa ja tapaamaan Clintonin.

– Hän oli todella ystävällinen. Hän oli hyvin tuttavallinen ja se tuntui minusta aika oudolta, isä Bernard Lewinsky muistelee outoa tilannetta.

Stringit kiinnittivät presidentin huomion

Salasuhde alkoi marraskuun 14. päivä vuonna 1995, kun harjoittelijana toiminutta Monicaa oli pyydetty auttamaan puhelimien kanssa. Samana päivänä järjestettiin yllätysjuhlat eräälle presidentin työntekijöistä.

Lewinsky kertoi huomanneensa illan edetessä, että hänen stringinsä näkyivät. Hän päätti pitää ne esillä Clintonin kävellessä ohitse.

Asiat johtivat toiseen, ja pian pari päätyi tositoimiin takahuoneeseen.

Bill Clintonilla ja Monica Lewinskyllä oli salasuhde kahden vuoden ajan.­

Aiemmin tänä vuonna Vanity Fair -lehdessä julkaistussa kirjoituksessa Lewinsky kirjoittaa, että hänen mielestään 27 vuotta häntä itseään vanhemman ja hänen esimiehenään toimineen Clintonin olisi pitänyt ymmärtää pitäytyä suhteesta.

Dokumentissa Monica Lewinsky muistelee myös kuinka Valkoisen talon työntekijät alkoivat ihmettelemään hänen ja presidentti Clintonin tuttavallisia välejä. Kukaan ei kuitenkaan Lewinskyn mukaan olisi voinut ikimaailmassa arvata, että hänellä ja Clintonilla on suhde.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?