Viihde

Jani Toivola luuli, ettei ole koskaan tavannut Jere Karalahtea – karu totuus valkeni Twitteristä: armotonta kiusaamista lapsena

Julkaistu:

et sä tiedä kuka mä oon?
Jani Toivola hämmästyi, kun hänet mainittiin Jere Karalahden elämäkerrassa. Kävi ilmi, että miehet olivat tavanneet jo lapsina, vaikkei Toivola muistanut sitä.
Kansanedustaja ja näyttelijä Jani Toivola muistelee Et sä tiedä kuka mä oon? -ohjelmassa kouluaikojaan ja näytelmäkerhoa, jonka esityksistä saivat nauttia Toivolan pohjoishelsinkiläisen ala-asteen luokkatoverit. Kerho sai esiintyä äidinkielen tunneilla perjantaiaamuisin.

Toivolalle ikimuistoisin esitys oli se, jonka seurauksena 9- tai 10-vuotias Jani tuli kouluun punaisessa hameessa.

– Me oltiin harjoiteltu koko viikko niitä sketsejä iltaisin, ja mun tehtävä oli esittää Kymppitonnissa Riitta Väisästä. Päätin kätevästi siinä aamulla, että mähän voinkin tulla tässä Riitta Väisäs -hameessa jo kouluun, kansanedustaja aloittaa tarinansa ja saa yleisön nauramaan.
  • Katso Toivolan tarina yllä olevalta videolta!
Tarina ei kuitenkaan ole hauska, sillä Toivolaa kiusattiin rajusti koulussa. Kansanedustaja kertoo ohjelmassa, kuinka hän koululle saavuttuaan joutui kiusaajiensa silmätikuksi. Hän muistaa juosseensa karkuun punaisessa hameessaan, samalla kuitenkin provosoiden kiusaajia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaikka tilanne oli ahdistava, Toivola muistaa saaneensa performanssistaan myös iloa.

– Silti muistan, että mä nautin siitä ihan hulluna, hän kertoo.


Vanha tapaus palasi Toivolan mieleen yllättäen aiemmin tänä vuonna. Tuolloin ilmestyi ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden elämäkerta, jossa yllättäen mainittiin Toivola.

– Mä en ollut miettinyt sitä vuosiin, mutta tänä vuonna yhtäkkiä se tuli mun tajuntaan, kun jääkiekkoilija Jere Karalahti kirjoitti elämäkerran.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Yksi päivä näin sen Twitteristä, ja mut on tägätty siihen mukaan, ja siinä luki, että Jere Karalahden pitäisi pyytää Jani Toivolalta anteeksi, kansanedustaja kertoo ihmetyksen hetkestään, joka sai hänet hätkähtämään.

Twiitti oli Toivolalle hämmentävä, sillä hän ei muista koskaan tavanneensa Jere Karalahtea.

– Mä klikkaan ja siellä on iltapäivälehden uutinen. Selviää, että hän kertoo elämäkerrassaan, että hän on ollut poikajengissä, joka kiusasi minua ala-asteella. Hän kertoo juuri tämän tarinan, kun ilmestyn sinne koulun pihalle se punainen hame päällä, Toivola sanoo Et sä tiedä kuka mä oon? -sarjassa.

Vanhaan ja kivuliaaseenkin muistoon palaaminen tuntui aluksi Toivolasta ikävältä.

– Ei se nyt ole kauhean miellyttävää lukea iltapäivälehdestä tarkkaa kuvailua sun elämän kipupisteestä.

Toivolan mieleen tulvi kuitenkin myös hyviä muistoja, kun hän muisti punaisen hameensa ja sen aiheuttaman ilon.

– Se mistä tuli hyvä fiilis on se, että se sama tyyppi on mussa edelleen elossa.

Et sä tiedä kuka mä oon? -sarjan viimeinen jakso tiistaina kello 20 Nelosella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt