Weekend-esiintymisellään kohua herättänyttä 22-vuotiasta räppäriä uhkaa elinkautinen – syytetään useista vakavista rikoksista - Viihde - Ilta-Sanomat

Weekend-esiintymisellään kohua herättänyttä 22-vuotiasta räppäriä uhkaa elinkautinen – syytetään useista vakavista rikoksista

Suomessakin esiintynyttä Tekashi69-nimellä esiintyvää räppäri Daniel Hernandezia uhkaa elinkautinen tuomio.

20.11.2018 10:32

Suomessakin viime elokuussa Weekend Festivalilla esiintynyttä amerikkalaisräppäri Daniel Hernandezia, 22, uhkaa elinikäinen vankeustuomio, uutisoivat muun muassa TMZ- ja Forbes-sivustot.

Hernandez tunnetaan paremmin taiteilijanimillään Tekashi, 6ix9ine ja Tekashi69. Lehtitietojen mukaan Tekashi 6ix9ine, ja kolme muuta henkilöä, pidätettiin sunnuntai-iltana syytettynä useista rikoksista. Lehtitietojen mukaan syytteet liittyvät jengitoimintaan, aseisiin ja huumeisiin. Lehtitietojen mukaan viimeisimpiä syytteitä ovat muun muassa aseistettu ryöstö, jengitoiminta ja mahdollinen henkirikoksen suunnittelu. Nine Trey Gangsta Bloods -jengin jäsenten epäillään myös syyllistyneen heroiinin, fentanyylin, ekstaasin ja marihuanan jakeluun.

Mikäli räppäri todetaan syylliseksi kaikkiin syytteisiin, hänellä on Forbesin mukaan edessään vähintään 32 vuoden vankilatuomio tai jopa elinkautinen vankeusrangaistus. Myös TMZ:n mukaan räppäriä odottaa hyvin todennäköisesti vankilatuomio.

Tekashin Suomen-esiintyminen viime elokuussa aiheutti kohua miehen rikostaustan vuoksi.­

Tekashi 6ix9ine oli viimeksi otsikoissa rikostaustansa vuoksi vain alle kuukausi sitten, kun uutisoitiin räppärin saaneen tuomion kuvaamastaan seksivideosta alaikäisen kanssa. Video aiheutti laajan kohun, sillä sen kohteena oli alaikäinen, 13-vuotias tyttö. Tapahtumat sijoittuvat lokakuuhun 2015, jolloin Tekashi on ollut 19-vuotias.

Kohuvideolla Tekashin ystävä Taquan Anderson harjoittaa seksuaalista kanssakäymistä tytön kanssa. Tekashi seisoi tytön takana ja teki ”työntöliikkeitä lantiollaan”. Toisella videolla 13-vuotias tyttö istuu alastomana Tekashin sylissä.

Tuolloin räppäriä uhkasi jopa kolmen vuoden vankeustuomio, mutta hänet tuomittiin neljän vuoden ehdonalaiseen. Tuolloin Tekashi 6ix9ine myönsi syyllisyytensä rikokseen. Artistin asianajajan mukaan rikos olisi tapahtunut ehdonalaisen ulkopuolella. Tuomari alensi tuomion kolmeen vuoteen, jonka lisäksi räppärin tulee suorittaa 1000 tuntia yhdyskuntapalvelua sekä pysytellä erossa rikollisjengeistä ja jengitoiminnasta.

Kuva Tekashin keikalta syyskuulta.­

Hernandez oli tyytyväinen tuomioon. Oikeastaan niin tyytyväinen, että hän järjesti sen kunniaksi juhlat. Juhlat eivät sujuneet aivan suunnitelmien mukaan, sillä TMZ:n mukaan hänen henkivartijaansa ammuttiin mahaan illan aikana.

Muita räppärin tekemiä rikoksia ovat 16-vuotiaan tytön kuristaminen, poliisin pahoinpitely ja ehdonalaistuomion rikkominen useita kertoja.

TMZ muistuttaa, että Tekashi leikki tulella rikkoessaan jälleen lakia, sillä hänet ehdonalaiseen aiemmin tuominnut tuomari oli varoittanut räppäriä pysymään kaidalla tiellä tai tämä joutuisi muuten vankilaan.

Hernandez vieraili vasta viime viikolla The Breakfast Club -ohjelmassa, jolloin hän kertoi pelkäävänsä ainoastaan kahta asiaa: jumalaa ja FBI:tä.

Uutissivustot arvelevat, että pidätysuutisista huolimatta tämänhetkisillä tapahtumilla voi olla positiivinen vaikutus Tekashin uraan. Räppärin albumi Dummy Boy julkaistaan nimittäin tämän viikon perjantaina. Räppäri julkisti albuminsa julkaisuajankohdan sunnuntaina ennen pidätystään. Lehtitietojen mukaan albumilla kuullaan muun muassa jättisuosittuja räppäreitä Kanye Westiä ja Nicki Minajia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?