Kuopiolainen Salla, 23, piirtää muotokuvia julkkiksista – Jenni Vartiainen ja Sanni huomioivat itseoppineen taiteilijan: ”Se oli huikeaa”

Julkaistu:

Kuopiolainen Salla, 23, piirtää Instagram-kuvien perusteella suomalaisjulkkiksia. Itseoppinut taiteilija saattaa käyttää yhden piirroksen tekoon tuntikausia.
Kuopiolainen Salla Kyllönen, 23, piirtää upeita piirroksia Instagram-kuvista. Suomalaisjulkkiksista hän on jo piirtänyt missikaunotar Sara Siepin, laulajat Ellinooran, Sannin, Jenni Vartiaisen, ja monia muita.

Jenni Vartiainen ja Sanni kävivät kehumassa taiteilijan työtä hänen Instagram-profiilissaan. Sara Sieppi puolestaan esitteli juuri äsken hänestä piirretyn teoksen omassa Instagramin Storiesissaan.

– Se oli ihan huikeaa! Tosi kiva saada heiltä palautetta, Salla Kyllönen iloitsee.
– Hieno! Jenni Vartiainen kommentoi Sallan kuvaan.

Seuraajia ropisi lisää, kun malli Sara Chafak nosti kuvan omalle Instagram-tililleen esittelyyn.

Kyllönen ei kuitenkaan piirrä seuraajien määrät silmissä, vaan omaksi ilokseen.

– Olen pienestä pitäen tykännyt piirtää ja ollut aina kynä kädessä, hän kertoo.

– Haluan ilahduttaa tuttavia ja muita. He näkevät, mitä minulle kuuluu ja mitä teen.


Salla innostui piirtämisestä todenteolla pari vuotta sitten lukion jälkeen, kun välivuosina oli aiempaa enemmän aikaa piirtämiselle. Harrastus vei mukanaan. Hän ei ole käynyt taidekouluja, vaan on opetellut kaiken itse.

– Ostin tuolloin hyvät välineet, niin siitä se lähti.

Kyllönen aloittaa teoksen teon etsimällä inspiraatiota Instagramista, ja piirtää sieltä löytämiensä kuvien pohjalta. Hän piirtää mieluiten suomalaisten kasvoja.


Ensin Kyllönen luonnostelee kuvan paperille, ja lisää sitten hiljalleen väriä kuviin. Värittäminen on hänen lempivaiheensa.

– Siinä se pikku hiljaa valmistuu. Joskus saattaa yhdessä viikonlopussakin valmistua, jos uppoudun tekemään, mutta joskus saattaa kestää viikkojakin. Riippuu siitä, miten on aikaa ja innostusta.

Salla Kyllönen pitää erityisesti kasvokuvien teosta, koska niissä yksityiskohtia pääsee tekemään syvemmin ja elävämmin kuin kokovartalokuviin.

– Tykkään väreistä. Jos löydän kuvan, jossa on kivat värit, niin se kiehtoo. Ja jos esimerkiksi naisella on vaikka erikoinen meikki, niin haluan saada sen paperille.


Eläviä malleja hän ei ole käyttänyt.

– Piirrän yhtä kuvaa pitkään, joten malli ei kyllä siinä jaksaisi olla paikallaan. Puhutaan kymmenistä tunneista yhtä kuvaa kohden, Salla naurahtaa.

– Sara Siepin kuvaa tein lähemmäs kaksikymmentä tuntia. Luonnostelussa kestää oma aikansa.


Päätoimisesti Salla Kyllönen opiskelee röntgenhoitajaksi Savonia-ammattikorkeakoulussa. Hän on parhaillaan työharjoittelussa Kainuun keskussairaalassa. Piirtäminen on hyvä keino rentoutua päivän jälkeen.

– On ihana nollata ajatukset. Kaikki stressi ja murheet unohtuvat.

Muotokuvien kohteet eivät ole vielä kyselleet kuvia itselleen tai yrittäneet ostaa niitä. Kyllönen tekee silloin tällöin kuvia tilauksesta, mutta pääasiassa itselleen ja kavereilleen.

– Niihin menee aikaa, ja olen aika itsekriittinen. Kerrankin kaksi-kolme kertaa aloitin yhden tilatun työn tekemisen ennen kuin olin tyytyväinen. Kun on luvannut, niin on tehtävä.


Saattaa kuitenkin olla, että jonain päivänä hän piirtää työkseen.

– Olen salaa haaveillut, että ehkä joskus voisin piirtää jopa työkseni. Nyt tuntuu kuitenkin mukavalta tehdä harrastuspohjalta.

Voit seurata Salla Kyllösen töitä Instagram-tilillä @ssallaemilia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt