Julkkiskaunotar Mailis Penttilä kertoo Instagramissa sairastuneensa masennukseen: ”En päässyt sohvalta ylös” - Viihde - Ilta-Sanomat

Julkkiskaunotar Mailis Penttilä kertoo Instagramissa sairastuneensa masennukseen: ”En päässyt sohvalta ylös”

Mailis Penttilä kertoo Instagramissa syövänsä masennuslääkkeitä ja käyvänsä terapiassa. Nainen haluaa muistuttaa, etteivät somekuvat kerro aina totuutta ihmisen tilanteesta.

Mailis Penttilän viime kesä kului lähinnä kodin ja salin välillä. Hän kertoo, ettei jaksanut juurikaan nähdä edes ystäviään.­

19.11.2018 22:08

Julkkiskaunotar ja Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu Mailis Penttilä on nostanut Instagramissaan esille tärkeän aiheen. Penttilä kertoi Instagramin tarinat -palvelussa 25 000:lle seuraajalleen käyvänsä terapiassa ja syövänsä masennuslääkkeitä.

Nainen korostaa, että tällä hetkellä hänellä on kaikki hyvin ja hän on onnellinen, mutta halusi silti kertoa tärkeästä aiheesta avoimesti.

– Olen jonkun verran puhunut täällä siitä, että käyn terapiassa. En näe siinä mitään hävettävää, se on täysin normaalia ja minulle on ollut siitä paljon apua. Olen miettinyt monesti viitsinkö mainita, että syön lääkkeitä. Sekin on ihan normaalia, mutta on pelottanut että asia ymmärretään väärin, Penttilä pohtii.

Mailis Penttilän viime kesä kului pelkästään kodin ja salin välillä. Hän kertoo, ettei jaksanut juurikaan nähdä edes ystäviään.­

Penttilä kertoo, että asia saattaa tulla yllätyksenä jopa hänen läheisilleen.

– Olen syönyt useamman kerran aikuisiän aikana masennuslääkkeitä. Se varmaan tulee monelle yllätyksenä, läheisillekin, mutta ei se aina näy ulospäin mitä joku käy läpi, Penttilä muistuttaa.

Hyväntuulisista ja hymyilevistä somekuvista huolimatta Penttilä kertoo viettäneensä koko viime kesän lähinnä vain kodin ja salin välillä.

– Jos miettii vaikka kesää, niin en tehnyt paria reissua lukuun ottamatta mitään koko kesänä. Vietin koko kesän sisällä tai salilla. Tuntui ihan mahdottomalta sopia mitään, näin ihan vain muutamaa kaveria koko kesän aikana. Olin vain kotona enkä päässyt sohvalta ylös, Penttilä paljastaa.

– Päivitin kesällä somea, mutta se on vain somea. Se ole minun oikeaa elämää. Kannattaa aina muistaa se, Penttilä sanoo.

Penttilä haluaa madaltaa kynnystä puhua mielenterveysongelmista, ja nosti siksi esille monia koskettavan aiheen.

– Siinä ei mielestäni ole mitään noloa myöntää, että tarvitsee apua, sitä kannattaa aina hakea. Nämä on asioita, joista pitäisi puhua enemmän. Tämä on minulle läheinen aihe. Minulle saa aina laittaa viestiä tähän tai muihin asioihin liittyen, Penttilä sanoo.

Joka viides suomalainen sairastuu masennukseen elämänsä aikana. Tarvitsetko apua itsellesi tai läheisellesi? Tietoa kriiseistä, mielenterveyden ongelmista ja avun hakemisesta löydät esimerkiksi Suomen mielenterveysseuran kotisivuilta.

Akuuteissa tilanteissa soita valtakunnalliseen kriisipuhelimeen 010 195 202.

Mitä ajatuksia aihe herättää sinussa? Kerro ja kommentoi alle!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?